Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Madpandekager: Bland mel og salt. Rør mælken i til en klumpfri jævning. Rør æggene i et ad gangen. Lad dejen hvile 30 min. Rør olie i. Kom lidt fedtstof på panden til første pandekage. Der bliver 10 tynde pandekager af portionen (23 cm. i diameter). Fyld: Svits de hakkede løg i olien. Kom kødet i og skil det ad med en gaffel. Brun det under omrøring. Tilsæt salt og peber. Kom tomater, tomatpuré, hakket hvidløg og krydderurter ved. Lad det koge sammen 10-15 min. over svag varme. Smag det til. Fordel fyldet på pandekagerne og rul dem sammen. Læg de fyldte pandekager side om side i folieform eller fad 23x33 cm., der eventuelt kan tåle frysning, drysses med reven ost. Pandekagerne kommes i ovnen ved 250 grader C. alm. ovn 10-15 min. De frosne pandekager kommes i en 200 grader C. alm. ovn i 25-30 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn. Rør kødet sejt med salt, peber og timian. Tilsæt æg, presset hvidløg eller revet løg og derefter væsken lidt ad gangen. Til sidst røres melet i, rør evt. farsen med lidt mere væske, hvis den er for fast. Farsen stilles i køleskab i min. 10 minutter. Læg farsen midt i en bradepande og dæk med baconskiver. Skrub kartoflerne. løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad rundt om farsen. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timianblade. Bradepanden stilles i ovnen i 70 minutter. Check evt. med en kødnål at kødet er gennemstegt. kødsaften skal være klar. Hertil passer choronsauce (tomatiseret bearnaise altså bearnaise af eget valg smagt til med koncentreret tomatpure). |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde. Brun først kalkunlårene heri, tag dem op. Brun så løgene. Kom kødet tilbage i gryden og hæld rødvinen og fløden ved. Lad det snurre til det er mørt, ca. 40 min. Svits champignonerne i lidt fedtstof i en gryde. Kom dem i retten sammen med ærterne de sidste par min. af stegetiden. Smag til med salt og peber. Serveres med flutes og en blandet, grøn salat. Løse ris og små kogte kartofler er også godt tilbehør. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Smelt fedtstoffet og kom løgene ved. Tilsæt kødet og lad det snurre ca. 6-8 min. Drys med salt og peber. Skær peberfrugterne i halve. Rens peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner. Fordel kødblandingen i peberfrugterne. Smør et lille fad med fedtstof og kom de fyldte peberfrugter deri. Drys med parmesan. Bag dem i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1/2 time. Pistacienødder eller skivede oliven kan blandes i kødet og gør retten ekstra pikant. Kartoflerne skæres i tern, tomater og oliven halveres, salatløget hakkes og dilden skæres groft. Det hele vendes i dressingen. Dressing: Olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber piskes sammen. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds mørbraderne fri for sener og hinder, eller få slagteren til det. Skær dem i 1-2 cm tykke skiver. Tryk dem lidt fladere med håndroden og krydr dem med salt og peber. Steg først halve skivede løg gyldne og bløde på panden - bløde løg får man, hvis der kommes rigeligt fedtstof på panden, lige inden løgene tages af. Hold løgene lune. Kom et nyt hold fedtstof på panden og steg mørbradbøfferne hurtigt på begge sider - det er sart kød så steg det kun 1-2 minutter på hver side, så er de gennemstegte uden at være tørre. Anret de lune mørbradbøffer med løgene og server med agurkesalat til. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingerne istandgøres og tørres med køkkenrulle. Citronerne vaskes og skæres i tynde skiver. Gnid kyllingerne ud-og indvendig med salt og peber. Kom hvidløg, citronskiver og rosmarin ind i kyllingerne. Pensl den med olivenolie og læg evt. et par citronskiver over brystet. Drys med frisk rosmarin. Læg kyllingerne med brystet opad i et ildfast fad. Den brunes i en 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Skru derefter ned for ovnvarmen og steg videre på 200 grader C. alm. ovn i ca. 60 min. Server disse skønne, sprøde kyllinger med frisk pasta og masser af parmesan, samt eksempelvis hvidløgsmarinerede peberfrugter. |
Antal personer: 2![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Salatmayonnaise blandes med finthakkede løg, karry og gerne lidt gurkemeje for farvens skyld. Steg bacon og kylling. (hvis du lægger bacon på først behøves du ikke tilføje ekstra fedtstof.) Rist sandwichbrødet og skær skorpen af. Skær kyllingen i så tynde skiver som muligt. Halver bacon. Læg en skive sandwichbrød på hver tallerken, smør med lidt af karrydressingen. læg herpå salat, tomat og agurk. Kom oven på dette en stor klat karrydressing og fordel kylling og bacon. Skær de sidste to skiver sandwichbrød midt over og arranger dem omkring sandwichen. Tips: Denne Club er et helt måltid. Jeg er en stor dreng, og selv jeg kan nogle gange ikke spise op. Serveres gerne med hvidvin og er genial når du har den der helt specielle på besøg. |