Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien i wok eller stor pande og rist finthakket hvidløg heri. Tilsæt kødet, rist det i et par minutter under omrøring og tag det op. Hæld grøntsagerne i panden, rist i 5 minutter. Bland kødet ved og rist yderligere et par minutter, før retten smages til med soyo- og chilisauce. Kan serveres med ris og godt brød. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Krebinetter: Farsen formes til 4 krebinetter som vendes først i æg og dernæst i rasp. Krydres med salt og peber. Steges i smør eller margarine 7-8 minutter på hver side, til kødsaften der kommer ud er klar. Svits ærterne i lidt smør. Bland finthakket løg i og smag til med salt, peber og lidt sukker. Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber. Brun smørret hårdt og kom hakket persille i. Server straks til krebinetterne. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil løgene og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Svits løg uden de tager farve og tilsæt kødet. Svits og rør til kødet mister farve. Tilsæt kartofler, laurbærblade og peberkorn og hæld bouillon ved, til det dækker. Lad retten småkoge til kartoflerne er møre og har jævnet retten. Tag laurbærblade og peberkorn op og smag til med salt og peber. Serveres straks med tilbehøret. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin. Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar. Strø hakket persille over og retten er serveringsklar. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Afpuds mørbraden og skær den i ca. 1 cm. tykke skiver. Bland tomatpure, soya, vand, ananasvæde og vineddike i en gryde. Lad saucen koge op. Skræl og hak løget. Kom det ned i gryden. Læg kødet ned i den kogende sauce. Kog i ca. 15 minutter. Skræl agurken og del den på langs. Grav kernerne ud med en ske. Skær agurken i halvmåner. Kom ananas i tern og agurk op i gryden. Giv det hele et opkog og smag evt. til med salt og peber. Server med ris eller nudler. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Culotten afmærkes, i den spids, hvorfra den kan skæres på tværs af kødtrådene.
Culotten skæres fra den afmærkede spids, lidt på skrå. (Culotten er ridset på
den led, som den skal skæres). Det er lettest at se, hvordan culotten skal
skæres for, imens den er rå. Sæt derfor et mærke(kødpind eller tandstikker)
i den ende af stegen, hvorfra der kan skæres på. Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn. Læg stegen i en lille bradepande og sæt den ind i ovnen i ca. 15 minutter eller til fedtet er gyldent. Tag stegen ud af ovnen. Dæmp ovnens varme til 160 grader C. alm. ovn, drys salt og peber på culotten. Sæt et stegetermometer i stegen. således, at spidsen er i centrum, og sæt stegetermometeret viser 55-58 grader C, det teager ca. 30 minutter afhængig af, hvor rød stegen skal være. Bag kartoflerne sammen med stegen, men sæt dem i ovnen ca. 30 minutter før stegen. Tilbered salaten. imens stegen er i ovnen. Tag stegen ud af ovnen, når stegetermometeret i stegen viser 55-58 grader C. Lad den stå tildækket. Under denne hviletid vil temperaturen i stegen stige til 60-62 grader C. Skær culottestegen i skiver fra den ende, hvor mærket sidder. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skæres i strimler (vi har brugt en rest culottesteg) Rist kødet i lidt olie og tilsæt så ærter og gulerødder. Smag til med krydderierne. Retten skal kun lige have til den er gennemvarm. Tomatsovs: Tomaterne blendes med lidt vand, koges op og smages til med salt, peber, oregano, basilikum eller andre krydderurter efter smag. Serveres med kogt spaghetti |