Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit kartoflerne og auberginerne i ca ½ cm tynde skiver.
Steg auberginerne i olie og læg dem på fedtsugende papir. Steg kartoflerne i olie, læg dem i bunden af et smurt ildfast fad, læg auberginerne ovenpå. Svits de hakkede løg og hvidløgene først, derefter svitser du kødet. Tilsæt tomatpure og tomat dåsen, + krydderier og salt og peber. Kødet lægges over auberginerne. Bechamelsauce: Smør eller margarine smeltes og melet røres i. mælk tilsættes under konstant omrøring til en passende tyk konsistens, smages til med salt, peber og muskat. Saucen hældes over kødet, og reven ost drysses over. Du kan vente med at drysse osten over til moussakaen mangler ca. 20 minutter. Bag den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 40-45 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hvidt brød opblødes med mælken og blandes godt i farsen. Farsen deles i 4 og formes som en bøf. drysses med lidt salt og peber. Vendes i hvedemel. Steges på en stegepande i ca. 6 minutter på hver side. Eller brun dem i ca. 2 minutter og læg dem derefter i en lille bradepande og steg dem færdige i ovnen ved ca. 200 grader C. alm. ovn i 20 minutter. Tips: Kan serveres med kogte hvide kartofler og stuvede ærter og gulerødder |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Citronsaucen: Pisk æggeblommer, citronsaft og maizena sammen. Tilsæt den varme bouillon under piskning. Varm saucen langsomt op under svag varme og stadig piskning. Den må ikke koge, så skiller den. Smag til med salt og peber. Hold saucen varm for meget svag varme og under hyppig omrøring eller over vandbad, mens kødet tilberedes. Krydr kalkunschnitzlerne med salt og peber. Varm smørret på en pande og steg schnitzlerne gyldne heri, 3-5 minutter på hver side. Læg de stegte schnitzler på et varmt fad og byd citronsaucen til. Server med kogte kartofler og tomatsalat. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær kød og løg i tern og brun dette i en gryde - evt. med en smule olie. Tilsæt tomatpuré, paprika og vand, og lad det småkoge i ca. 30 minutter. Mens kødet koger, skæres peberfrugten i tern og bønnerne i mindre stykker. Dette tilsættes efter de 30 minutter og det hele koger yderligere ca. 15 minutter. Rør Maizenaen op med mælken. Efter endt kogetid tilsættes dette - lidt ad gangen og under omrøring. Kog op indtil det har den rette jævning - efter smag. Server med kartoffelmos eller ris. Tips: Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løg og kartofler skæres i skiver og ristes af på en sauterpande i en blanding af smør og olie, krydres med salt og peber og lægges i et ildfast fad. Evt. med et par laurbærblade. Koteletterne brunes af på panden, lægges ovenpå løg og kartofler og krydres med salt og peber. Sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter til det hele er mørt. Serveres med grønne ærter og skysovs. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen deles ud i mindre stykker.
Baconet skæres i smalle strimler, der steger med de pillede skalotteløg.
Når dette bliver gyldent lægges kyllingestykkerne i med hvidløget i skiver og det hele brunes godt i nogle minutter. Så tilsættes de små hele rensede champignon evt. i halve eller kvarte hvis de er store, laurbærblad og timian (har du frisk bruges det) og snurrer under låg i 10 min. Så hældes cognac og rødvin over, med salt og peber og under låg snurrer det nu videre i 30 min. til kyllingen er mør. Kylling, løg og champignon løftes op. Sovsen jævnes med en smørbolle af smør og mel som er rørt sammen, tilsæt lidt af gangen til tilpas tykkelse. Smages tilsættes creme fraiche og evt. ekstra hvidløg hvis du er til det, farves med kulør. Kylling og grønsager lægges tilbage i sovsen og serveres med kogte ris og og et drys hakket frisk persille. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter. Sauce: Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt. Saucen smøres jævnt ud over dejen. Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet. De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over. Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld. |