Antal personer: 2 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien op og rist finthakket ingefær og hvidløg heri under omrøring. Tilsæt kødet og rist ved ret stærk varme et par minutter. Tilsæt de snittede peberfrugter og rist yderligere et par minutter, før sukkerærter og spirer blandes ved ristes med ca. 1 minut Stænk med soyasauce og sesamolie, smag til med salt og peber. Server over nykogte nudler. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og skær kartoflerne i skiver. Lægges derefter i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og rosmarin. Gnid kyllingelårene med hvidløg, og kryder med salt, peber og rosmarin, dryp med olivenolie. Kyllingelårene lægges på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i 45-60 minutter. Sørg for at kyllingelårene er gennemstegte - kødsaften skal være klar. Strø hakket persille over og retten er serveringsklar. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær squashen i ca. 1 cm tykke skiver. Kom dem i en plastpose sammen med melet og ryst dem godt, så alle skiver bliver dækket af mel. Smelt lidt fedtstof på en pande og rist squashskiverne kort heri på begge sider. Tag squashen af panden. Pil og hak løget. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske, og skær dem i mindre stykker - tomater fra dåse er klar til brug. Svits løgene let i olie, tilsæt det hakkede kød og lad det hele brune på panden. Kom tomater i og varm det ca. 10 minutter til vædenj næsten er kogt væk. Krydr med oregano, salt og peber. Riv osten. Læg i et ovnfast fad lægges halvdelen af squashen, herover halvdelen af kødblandingen og halvdelen af osten. Fordel resten af squash, kød og ost i samme rækkefølge. Sæt fadet i ovnen ved 190 grader C. alm. ovn ca. 30 minutter. Giv kartofler og en skål salat til |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Panerede koteletter: Koteletterne krydres med salt og peber. Vendes først i mel, så i sammenpisket æg og til slut i rasp. Steges på pande i smør eller margarine 4-5 minutter på hver side. Ratatouille: Grønsagerne rengøres og skæres i tern. Kom olien på panden og varm det op. Svits først løg og champignon i et par minutter. Tilsæt så resten af grønsagerne og lad dem småkoge under låg til de er møre. Smag til med salt og peber, og evt. hvidløg og basilikum. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rids lommer i kalkunbrystet, modsat skæreretningen.
Fyld op med pikant ost.
Drys med salt og peber. Sæt brystet i ovnfast fad med bouillonen i, sættes i 200 grader C. alm. ovn. Spæd op med mere bouillon, hvis dette fordamper væk. Der skal altid være ½ l bouillon ved. Efter ca. 45 minutter i ovnen tilsættes fløde, ananastern og rosiner. Dette varmes med i ca. 15 minutter. Spises med ris og flutes. |
Antal personer: 1 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Oksefilet eller oksemørbrad bankes let og brunes af på en meget varm pande i smørret.
Krydders med salt og frisk kværnet peber.
Steges ca. 3 min på hver side der skrues ned for varmen efter bruning af bøfferne. Hertil serveres hvide kartofler og bløde løg samt agurkesalat. |
Antal personer: 4 |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør farsen af hakket svinekød, mel, æg, revet løg, mælk satl og peber. Del blomkål i buketter og kog dem 10 min. Hæld dem til afdrypning. Vend fars og blomkål forsigtigt sammen og læg blandingen i et smurt ildfast fad, glat farsen og dæk med bacon. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen 1 time ved 200 grader C. alm. ovn. Serveres med groft brød. Tips: Der kan tilsættes 2 tsk. karry og 1 – 2 spsk. soja til farsen |