Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sauter løgene til de er klare og bløde, afkøles. Ælt det hakkede kød let sammen med finthakket løg, kapers, grofthakket, syltede rødbede, æggeblomme og krydderier. Brug fingrene. Kartoflerne skæres i skiver og brases på en pande. Form kødet til tykke hakkebøffer, der steges et par minutter på hver side i brunet smør. Evt længere, hvis de skal være gennemstegte. Kog panden af med 5 dl kogevand fra kartoflerne, spæd til med piskefløde og giv den lidt kulør. Smag til med salt og peber. Server den til bøfferne sammen med brasede kartofler og grønærter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Svits kalkunkødet og det hakkede løg i en tykbundet gryde i olien. Tilsæt peberfrugter i små tern, og herefter lidt bouillon, soja, og krydderierne. Lad retten småsnurre i et par minutter. Tilsæt herefter broccolien, samt den kogte pasta. Lad retten derefter småsnurre i ca. 5 minutter. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Frikadeller: Rør kødet sejt med salt – gerne 3-4 minutter. Rør de tørre ingredienser i kødet sammen med revet løg og æg. Rør mælken i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time. Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og olie - ca. 2 minutter på hver side. Skru ned for varmen, og steg frikadellerne færdige - ca. 4 minutter på hver side. Frikadeller skal gennemsteges. Brun sovs: Smøret smeltes på samme pande som frikadellerne er stegt på, mel drysses over og kogevandet tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring. Farves med kulør og smages til med salt og peber. Serveres med kogte kartofler, rødkål og evt. agurkesalat. |
Antal personer: 10![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
En istandgjort oksemørbrad snøres evt. med garn, brunes i olie og sættes til afkøling. Smør blandes med hakket persille, hvidløg, salt, peber, paprika og herbes de Provence. Det smøres på mørbraden, som steges ca. 25-30 minutter i en 250 grader C. alm. ovn. Mørbraden tages ud og hviler i 20 minutter uden indpakning inden den skæres i skiver. Bruges stegetermometer skal Centrumstemperatur ved udtagning fra ovn være Lidt rød 55-60 C. Svagt rosa 60-65 C. Gennemstegt 65-68 C. Tips: Undlad evt. smørret og gnid presset hvidløg og krydderier direkte på mørbraden, eller nøjes med at gnid med salt og peber og steg. Beregn 200-250 gram oksemørbrad pr. person. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dressing: Løget hakkes meget fint og blandes med tomatpureen, smag til med revet peberrof og gin. Rostbeefen skæres meget tyndt. Burgerbollerne flækkes og varmes. Bollerne lægges sammen og servers. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Karrysovs: Begynd med sovsen, så den er klar, når retten skal sættes i ovnen. Skræl og hak løget. Skær baconen i strimler. Svits løg og bacon sammen et par minutter. Strø karry over og lad det svitse med et øjeblik. Bland mel og tomatpuré i. Tilsæt bouillon og væde af ananasen og lad det koge sagte i ca. 10 minutter. Smag til med salt og kom ananasterningerne i. Del kyllingerne i portionsstykker. Bland mel, salt og karry i en plastikpose. Læg nogle kyllingestykker ad gangen i posen, ryst den så melblandingen helt dækker stykkerne. Gør det samme med resten af stykkerne. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet og læg dem i et ovnfast fad. Hæld karrysovsen over. Sæt retten i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Garner fadet med små æbleskiver efter ca. halvdelen af tiden. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dej: Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter. Sauce: Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen. Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt. Saucen smøres jævnt ud over dejen. Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet. De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over. Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld. |