Kyllingefarsbrød (mandag)

Antal personer: 5

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.hakket kyllingekød
2 æg
150 g.rasp
300 g.gulerødder
300 g.løg
2 rød chilipeber
 salt
 peber
 
Farsbrød med kylling:
Gulerødderne skrælles og rives, løg og chili hakkes fint.

Rør kyllingekødet med de øvrige ingredienser, form farsen til et brød læg det i et ovnfast fad og bag i ca. 50 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Server med ovnbagte kartoffelbåde, bearnaisesauce og grøn salat.

Skinketern i karry (tirsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.skinketern rå
2 spsk.olie
3 tsk.karry mild
 
400 g.løg
2 fedhvidløg
 
2 røde peberfrugter
400 g.bladselleri
400 g.auberginer
3 dl.svinebouillon
 salt
 peber
 
4 tsk.majsstivelse
1 dl.piskefløde
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien i en gryde ved god varme. Tilsæt karry. Brun skinketernene på alle sider. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det stege med et par minutter.

Tilsæt tern af peberfrugt, bladselleri og aubergine. Vend godt og tilsæt bouillon. Krydr med salt og peber. Skru ned til svag varme og lad retten simre under låg ca. 20 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.

Tilsæt majsstivelse udrørt i fløde. Tag kød, grøntsager og sauce fra til børnene. Smag resten af retten til med ekstra karry, salt og peber.

Kog risene efter anvisningen på pakken.

Sammenkogt oksekødsret (onsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 g.bacon i skiver
 
500 g.skært oksekød
125 g.champignon renset vægt
2 spsk.olie
 paprika
 salt
 hvid peber
 
1 ds.hakkede tomater
2.5 dl.piskefløde
 
150 g.cocktailpølser
70 g.tomatpure konc.
 
 evt.persille
 
Bacon brunes i olien, tages op.

Kød og champignon i skiver brunes i fedtstoffet (kødet først). Krydres med paprika, salt og peber, hvorefter de flåede tomater tilsættes sammen med fløden. Koges til kødet er mørt ca. 45 minutter.

Cocktailpølser og tomatpuré tilsættes og retten koger endnu en 5-10 minutter.

Servering:
Server med bacon over, evt. med hakket persille.

Serveres med kartoffelmos eller pommes frit.

Tips:

Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.

Hurtig grøntret med kalkun (torsdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.squash
300 g.gulerødder
300 g.rød peberfrugt
100 g.løg
300 g.blomkål
200 g.champignon
2 spsk.sojasauce
0.5 tsk.karry
1 tsk.ingefær, stødt
 salt
 peber
500 g.kalkun i strimler
 
Alle grønsager skæres i strimler eller tern og svitses på en pande i ca. 5 min. Hvis grønsagerne begynder at bide i bunden, tilsættes lidt vand.

Herefter steges kødet mørt.

Det hele blandes sammen og smages til med soya og de andre krydderier.

Spis evt. ris eller pasta til, 75 g pr. person.

Svinekød med squash og bønner (fredag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.svinemørbrad afpudset
2 spsk.olie
200 g.løg
500 g.squash
250 g.grønne bønner friske
5 dl.grønsagsbouillon
 Salt
 peber
3 spsk.maizena majsstivelse
3 spsk.persille
 
Tilbehør: 
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Al synlig fedt fjernes fra kødet og det skæres i tern.

Olien hældes i en gryde. Når olien er varmet op, svitses kød og hakket løg i gryden ca. 5-10 minutter.

Bouillon hældes ved. Retten simrer ca. 20 minutter.

Squashen skæres i store tern. Squashen kommes i gryden sammen med de grønne bønner. Småkoger igen ca. 10 minutter.

Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand. Efter 5 minutter tilsættes hakket persille. Retten smages til med salt og peber.

Risene koges efter anvisning på pakken.

Herefter er denne friske sommergryde klar til servering.

Grydesteg (oksebov) med grøntsager (lørdag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksebov med ben
25 g.smør
 
4 stilkebladselleri
3 gulerødder
3 porrer
250 g.markchampignoner
 
5 dl.oksebouillon
 
2.5 dl.piskefløde
Gnid kødstykket med salt og peber, og brun det på alle sider i en tykbundet gryde. Tag stegen op.

Svits de fintsnittede grøntsager undtaen champignon og tag dem op.

Læg kødet tilbage i gryden og hæld væden over. Lad stegen snurre undet låg ca. 2-3 time.

Kom grøntsagerne og champignon i de sidste 15 min. af kogetiden.

Tag kød og grønsager op, og lad det hvile.

Hæld fløden ved, kog op og jævn til sovs. Smag til med salt og peber.


Skær kødet i skiver og anret på et fad med grøntsagerne.

Server med kartoffelmos og sovsen til.

Bradepandepizza med fire slags fyld (søndag)

Antal personer: 4

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter

Alletiders Kogebog Mere end 38.000 opskrifter
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
Dej: 
500 g.hvedemel
2.5 dl.vand
25 g.gær
1 spsk.olivenolie
1 spsk.sukker
2 tsk.salt
 
Sauce: 
2 løg
1 spsk.olivenolie
1 fedhvidløg
1 ds.hakkede tomater
 salt
 peber
 timian
 oregano
 basilikum
 chili stærk
 
Fyld: 
50 g.champignon
75 g.skinkestrimler kogt
 
75 g.pepperoni
0.5 grøn peberfrugt
 
100 g.bladselleri
150 g.tun i olie drænet vægt
 
150 g.hakket oksekød
1 spsk.olivenolie
0.5 grøn peberfrugt
 
200 g.reven ost
 
Dej:
Opløs gæren i vandet. Bland resten sammen med det lunkne vand, gem dog mel til at ælte på.

Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et rent viskestykke ca. 30 minutter.

Sauce:
Løg og hvidløg snittes fint og svitses i olivenolie. Dåsetomaterne blendes og hældes ved. Tilsæt salt og peber, masser af timian og basilikum samt lidt oregano. Smag til med lidt stærk chilli. Chilli smagen må gerne være lidt stærk men absolut ikke dominerende. Lad sovsen småsimre i en times tid ved lavt blus. Det giver en god konsistens på sovsen.


Dejen slås ned og rulles ud i en bradepandes størrelse. Dejen lægges i en smurt bradepande, og kanten foldes ned en gang hele vejen rundt.

Saucen smøres jævnt ud over dejen.

Det hakkede oksekød brunes på panden i lidt olie, en rest af tomatsauce kan blandes i eller fordeles over kødet.

De fire slags fyld fordeles i felter på bunden og der drysses ost over.

Bages i forvarmet ovn i 20-25 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

Tips:

Pizzaen kan jo selvfølgelig laves med kun en slags fyld efter smag, så ganges det blot op med 4, eller der bruges en helt anden slags fyld.