Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær svinebrystet i ½ cm tykke skiver, hvis De ønsker sprødt flæsk. Tykke skiver giver ofte flæsk, som er blødt indeni.
Dup skiverne tørre med køkkenrulle. På pande: Varm panden godt op. Læg skiverne på panden, og brun dem ½-1 min. på hver side. Skru ned til middel varme, og steg dem gyldne og sprøde. Vend skiverne ofte. Læg skiverne på fedtsugende papir. Drys med salt. Hvis kødet er meget magert, kan det være nødvendigt med lidt olie på panden fra starten. I ovn: Læg skiverne på en rist over en bradepande med alufolie i bunden. Det letter rengøringen. Stil den i den øverste halvdel af en kold ovn, og tænd på 200 grader C. alm. ovn. Lad skiverne blive gyldne på den ene side, før de vendes og steges færdige på den anden side. Stegetiden er noget længere i ovn end på pande ca. 30-40 minutter. Persillesovs: Pisk mel og 1 dl mælk til jævning i en tykbundet gryde. Pisk resten af mælken i. Bring sovsen i kog under piskning, og lad den småkoge ca. 5 min. Tilsæt fedtstoffet, og smag til med salt og peber. Tilsæt skyllet, hakket persille. Sovsen kan også laves ved opbagning. Serveres med kogte kartofler. Tips: Stegt flæsk med persillesovs blev den 20. november 2014 kåret som danmarks nationalret. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kartoflerne koges og pilles. Peberfrugter og løg skæres i strimler og svitses af på hed pande og krydres med limesaft, salt og citronpeber. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune. Steg nu kødet gylden og krydr det med salt. Det hele blandes og lunes igennem. |
Antal personer: 2![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Varm olien op og rist finthakket ingefær og hvidløg heri under omrøring. Tilsæt kødet og rist ved ret stærk varme et par minutter. Tilsæt de snittede peberfrugter og rist yderligere et par minutter, før sukkerærter og spirer blandes ved ristes med ca. 1 minut Stænk med soyasauce og sesamolie, smag til med salt og peber. Server over nykogte nudler. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Squash og løg skæres i tynde skiver og lægges taglagt i et ovnfast fad. Oksekødet blandes med salt, peber, havregryn og mælk. Det formes til 4 bøffer, der brunes på en tør pande og lægges i fadet. Champignon renses, skæres i kvarte og ristes på panden. Tomaterne hældes på, og det smages til med salt, peber og paprika. Saucen hældes over bøfferne. Læg låg på fadet eller dæk med alufolie, der sættes i ovnen ca. 20 minutter ved 250 grader C. alm. ovn. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kyllingen: Bland soja, marmelade, salt og peber og smør kyllingen ind i det. Steg den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40-50 min. med lidt vand i bunden. Vend kyllingen rundt i marmeladen ca. fire gange. Råstegt spidskål med kapers og feta: Tag stokken af spidskålen og hak spidskålen i ønskede stykker, sauter den ganske kort i olien tilsæt det pressede hvidløg til sidst, så det ikke brænder på. Anret spidskålen med kapers og feta, og dryp med citronsaft, salt og peber. Ris: Koges efter anvisningen med lidt salt og evt. et laurbærblad. Pyntes med finthakket tomat. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Fjern skind eller net. Skær på langs rundt i hamburgerryggen, så den til sidst kan rulles i ét langt stykke, som er 1-2 cm tykt. Smør stykket tyndt med dijonsennep. Drys med let hånd (helst friskhakket) rosmarin og timian og lidt citronpeber på. Dæk hele stykket med et enkelt lag af tynde skiver chorizopølse. Dæk derefter det hele med et enkelt lag friske spinatblade, hvor stilken er fjernet. Drys med let hånd friskhøvlet parmesanost. Rul ’stegen’ stramt sammen og bind det hele med kødtråd. Pak ’stegen’ ind i stanniol. Fyld lidt vand (ca 1 cm) i bunden af en bradepande. Placer rullen i vandet. Steg i varmluftovn ved 175° i ca 1½ time. Grøn sovs Mens sovsen varmes op blendes ingredienserne med en stavblender, indtil sovsen er luftig Smag til med salt, peber og madsherry. Server nye kartofler. Hvis det er uden for sæsonen, så brasede kartofler, majs eller ris |
Antal personer: 12![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bøffer: Farsen røres godt sej (meget længere end til alm. Fars). Farsen formes til tynde firkantede bøffer på størrelse med brødet. Bøfferne steges i olie på pande, et par minutter på hver side. Løg: Løgene hakkes og ristes på en pande i olie med et drys sukker til løgene er klare. Tilsæt vand, når vandet er dampet væk er løgene færdige, smag til med salt og peber. På en skive toastbrød lægges en skefuld løg, og en bøf lægges på. På en anden skive toastbrød smøres burgerdressing, og brødet lægges på bøffen med dressingen nedad. Toasten kan nu gemmes på køl, pakkes ind og fryses, eller smides direkte i toasteren. |