Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre. Kødet røres til fars med æg, mel, mælk, salt og peber. Et stykke bagepapir lægges på bordpladen, og der drysses med rasp ovenpå. Herpå lægges en stor spiseske fars, der trykkes til en flad firkant på ca. 8x8 cm. Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå. Bagepapiret bruges til at forme farsen omkring porren, så der fremkommer en tyk pølse af fars med rasp omkring. De farserede porrer steges i olie på panden til de er gyldne og gennemstegte. Vil du spare på fedtet, og slippe for at stå i stegeos, kan de farserede porrer steges i ovnen. Porrerne lægges i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Der sprayes med olie henover, og de farserede porrer steges ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Grøntsagsmos: Snit kartofler, selleri og gulerødder og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne til mos. Tilsæt finthakket rødløg, salt og peber. Serveres med mornaysauce. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Løgene og gulerødder skæres i skiver, hvidkålen i fine strimler. Løgene brunes i margarinen. Karry tilsættes og brunes med. Kødet brunes. Hvidkål tilsættes og brunes lidt efter lidt. Gulerødder tilsættes og brunes med. 1 dåse tomater hakkes fint og koger med. Tilsæt evt. lidt vand. Retten koger til kålen er mør. ca. 45 - 60 min. Behøver ikke jævning, det meste væde fordamper. Serveres med løse ris og flutes. Lav rigeligt, for det er svært at stoppe igen. |
Antal personer: 4![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Steg kalkunkødet på en varm pande, så det er gennemstegt. Tilsæt de hele rengjorte champignoner, og svits dem let. Tilsæt saucen og lad det hele simre i 10 minutter. Pastaen tilberedes som anført på pakken. Evt. med salat og lune flutes. |
Antal personer: 1![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Flæsket koges i mørt i vandet. Grønkålen ribbes, vaskes og kommes i kogende vand, hvor det koges i ca. 10 min. Kålen hakkes og kommes i suppen (der kan i stedet bruges sammen mængde frossen). Flæsket tages op og kan spises til enten varmt eller koldt. Suppen kan jævnes med lidt byggryn der koges med i suppen. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid lammekøllen med salt og peber. Læg de skivede kartofler i et ovnfast fad med skivede løg, knuste hvidløg og krydderurter. Læg lammekøllen herpå og fordel smørklatter over kødet. Hæld bouillon i fadet. Steg ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 1 1/2 - 1 3/4 time. Lad kødet hvile dækket med alufolie i ca. 20 min. inden det skæres i skiver. Læg evt. den udskårede kølle tilbage på kartoflerne eller anret for sig selv på et fad. Server evt. en tomatsalat og Tzatziki hertil. Tips: Bruges der stegetermometer skal det vise ca 70 grader C når køllen tages ud af ovnen. |
Antal personer: 2![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog æggene til smilende æg (6-7 min). Beregn 1 -2 æg pr. person. Sennepssauce: Smelt smørret i en gryde, kom melet i og afkog med den kogende mælk. Tilsæt salt, peber + halvdelen af senneppen og lad sovsen koge igennem. Smag til med mere sennep. Læg æggene i et varmt fad og hæld saucen over. Drys med purløg eller persille. Server med rugbrød, smør og bacontern. |
Antal personer: 6![]() |
![]() Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, 45-60 minutter. Det kan evt. gøres dagen før. Pluk kyllingen og riv kødet i strimler. Kog de 6 af æggene 8-10 minutter. Pil æggene. Svits champignon i skiver 4-5 minutter i smør og bland dem med den hakkede persille. Drys med salt og peber. Rul butterdejspladerne ud til 6 kvadrater på ca. 20x20 cm. Fordel champignon, kylling og de hele kogte æg på midten af pladerne. Fold dejen ind over fyldet fra alle sider og læg pakkerne på bagepapir med sammenføjningen nedad. Skær 2-3 ridser med en skarp kniv og pensl med det sidste æg. Drys rosmarin og parmesan over og bag pakkerne gyldne og sprøde, ca 20 minutter 200 grader C. alm. ovn. Skær dem midt over lige før serveringen, så man ser ægget indeni. Pakkerne smager dejligt både varme og kolde. Tips: Ca. lige så meget rent kyllingekød som champignon, altså 250 gram til 6 pers. |