Thanksgiving

Madretter:
Thanksgiving kalkun
Gnid kalkunen (ikke udbenet) ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 gram smør...
Se mere her
Stegte kartofler
Skær kartoflerne igennem på langs og del hver halvdel i 4 både. Kom kartoffelbådene i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 10 min. Hæld kartoflerne til afdrypning i en sigte...
Se mere her
Amerikansk Majsbrød - Corn bread tilbehør til Thanksgiving
Halver græskaret og skrab kernerne ud. Skær græskaret i både og skær skrællen af. Skær frugtkødet i mindre stykker. Bland krydderierne og vend græskarkødet sammen med dem og olien. Bred det ud på bagepapir på en bageplade og bag det i ovnen i 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn...
Se mere her
Thanksgiving brødbudding
Gør grønsagerne og æbler istand og svits dem i olivenolie til de er møre. Bland nu med det smuldrede brød, de hakkede valnødder, krydderierne, sherry og æggene. Fyld buddingen i en ovnfast skål og bag den 35 minutter ved 160 grader C. alm. ovn...
Se mere her
Tranebærkompot
Vand og sukker samt fine strimler fra den gule appelsinskal koges sammen nogle minutter. Tranebærrene tilsættes og koges ved svag varme i ca. 10 min. Tag tranebærrene op med en hulske og læg dem i en serveringsskål. Sukkerlagen koges ind til den tykner, og hældes over bærrene. Evt. røres lidt appelsinsaft i...
Se mere her
Waldorfsalat
Smag cremefraiche til med sukker og salt. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern...
Se mere her



Kage:
Pumpkin Pie
Tilsæt sukkeret lidt efter lidt til græskarpuré'en. Pisk godt og tilsæt mel, salt og krydderier. Tilsæt sirup og æg. Hæld det over dejen. Bages ved 230 grader C. alm. ovn i 10 minutter Skru ned til 165 og bag i yderligere 30 minutter...
Se mere her
Sweet potato pie
Bland kartofler, sukker og smør godt sammen. Tilsæt de andre ingredienser og bland igen godt sammen. Fordel fyldet i de to tærtedeje og bag i en time ved 175 grader C. Stilles i køleskab til næste dag...
Se mere her
Thanksgiving er hovedsaglig en amerikansk tradition. Datoen bliver fastlagt af præsidenten, men har siden Lincoln altid faldt på den 4. torsdag i november. Man spiser normalt kalkun til Thanksgivingmiddagen.