Spørgsmål efter opskrift

2009-01-31
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  Æblekræs
I opskriften indgår bl.a   :  Blød fugtig kagebund. Skiveskåret æblestykker ovenpå. Dækket til sidst med marengs-agtigt lag.
Bemærkninger   :  
Kunne oprindeligt købes i Humlum Bageri, men bageriet eksisterer desværre ikke mere.

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Vi har netop afprøvet en opskrift som minder meget om det du beskriver, vi har godt nok lavet en æblemos, men det kan du jo lave om.

Vi syntes kagen bliver bedst hvis man sætter temperaturen ned til 130 grader C når den skal i ovnen anden gang og så bager den i toppen af ovnen ca 60 minutter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-31
Spørgsmål fra   :  Evald N Jensen
Spørgsmål   :  Paprikakylling
I opskriften indgår bl.a   :  Paprikakylling med kartoffelmos eller kogte ris.
Bemærkninger   :  


Svar til Evald N Jensen   :  
Hej Evald

Jeg tænkte først på at det jo blot var at krydre kyllingestykkerne og så stege dem i ovnen, men med kartoffelmos eller ris som tilbehør er det nok nærmere noget gryderet du har i tankerne, så jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-31
Spørgsmål fra   :  Troels Vestergaard Jakobsen
Spørgsmål   :  muffinskager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Troels Vestergaard Jakobsen   :  
Hej Troels

Jeg går ud fra at du mener muffins, det er jo en kage som er bagt i papirsforme. Du finder muffins under menupunktet opskrifter, her vælger du så retter, og herefter kager i form, her finder du så et punkt med muffins.

Du kan også bruge søgefeltet øverst til højre på siden.

Se muffinsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-31
Spørgsmål fra   :  Ove Munck
Spørgsmål   :  rasp
I opskriften indgår bl.a   :  hej jeg vil gerne vide at hvordan at vil hjemmelavet strøbrød Rasp, skære , hvad står åben luft til tør eller let varm ovn brug til hakkemaskine ? tak for svar venlig hilsen Ove Munck
Bemærkninger   :  


Svar til Ove Munck   :  
Hej Ove

Dit spørgsmål er meget usammenhængende, så jeg har svært ved at forstå hvad du vil.

Men rasp laves af hvidt brød som tørres enten i ovn ved lav varme eller ved at stå frit i længere tid.

Brødet kan så rives, knuses eller køres gennem kødhakker, og så gerne sigtes, og store stykker kan så knuses yderligere.

Med venlig hilsen
Per




2009-01-30
Spørgsmål fra   :  Michelle
Spørgsmål   :  Benløse fugle efter Frøken jensens kogebog
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Michelle   :  
Hej Michelle

Lige opskriften på benløse fugle fra frøken Jensens kogebog kan jeg ikke hjælpe med, men jeg har fundet en anden opskrift frem som vi har afprøvet og taget billeder af, og som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-30
Spørgsmål fra   :  Ormar Dalsgaard
Spørgsmål   :  Fra fisk & chips
I opskriften indgår bl.a   :  Frityre stegt fisk, hvad er det de panerer fisken med,da det virker som den er pakket ind i gummi, men smager fortreffeligt.
Bemærkninger   :  


Svar til Ormar Dalsgaard   :  
Hej Ormar

Har ikke selv prøvet denne opskrift, da friture ikke lige er mig. Måske den den heller ikke gummiagtig nok? Den står i en gammel engelsk kogebog, jeg har fået af min engelsk svigermor:
torsk eller kuller
mælk og vand

"Batter"BR> 110 gr (4oz)hvedemel
et nip salt
1 spsk olie
2,5dl (1/2 pint)lunkent vand
1 spsk citronsaft
1 æggehvide

Pocher (kog forsigtig og ikke ret længe)fisken i lige dele mælk og vand Pisk mel, salt, olie, vand og citronsaft sammen. lad stå i 15 minutter, pisk igen og bland så den stiftpiskede æggehvide i. Steg i hed olie, der dækker fisken helt. Dryp evt. lidt "batter" i olien for at se om det syder og olien er varm nok.

Hilsen
Susanne




2009-01-29
Spørgsmål fra   :  Inger-Maria L. Serena
Spørgsmål   :  Marizenagrød ???
I opskriften indgår bl.a   :  Mælk , æg , Marizena , ??
Bemærkninger   :  
Jeg rørte æggeblomme sammen med marizena , salt og måske sukker og noget af mælken så kogte man mælken og rørte de to ting sammen , og ventet derefter de stift pisket æggehvider i . Jeg kan ikke huske hvor meget af de forskellige ting og hvad denne grød hedder . Men det smager skønt !

Svar til Inger-Maria L. Serena   :  
Hej Inger-Marie

Jeg har fundet en opskrift frem på maizenagrød som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-29
Spørgsmål fra   :  Birgith
Spørgsmål   :  krosanger
I opskriften indgår bl.a   :  mel smør
Bemærkninger   :  
rulles i trekanter

Svar til Birgith   :  
Hejsa ?

Da jeg selv var usikker på hvordan Croissanter staves så har jeg søgt på sant, og denne søgning vil jeg sende linket til her. På den måde har du mulighed for at vælde den opskrift som du synes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-28
Spørgsmål fra   :  kornelia
Spørgsmål   :  muscavadosukker
I opskriften indgår bl.a   :   Hej. Hvad kan man bruge i stedet for muscavadosukker?
Bemærkninger   :  


Svar til kornelia   :  
Hej Kornelia

Nu ved jeg jo ikke hvad du skal bruges til,men jeg har brugt brun farin i stedet for i kageopskrifter.

Hilsen
jeanette




2009-01-28
Spørgsmål fra   :  Mads E. Linneberg
Spørgsmål   :  Portvingele
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler opskrift på hjemmelavet portvingele, eller oplysning om hvor det kan købes? Venlig hilsen Mads E. Linneberg

Svar til Mads E. Linneberg   :  
Hej Mads

Carsten har sendt os en opskrift på portvinsgele, godt nok på norsk, men den har vi så oversat, så jeg håber du vil synes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-28
Spørgsmål fra   :  birgit larsen
Spørgsmål   :  Grønsagsmuffins
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til birgit larsen   :  
Hej Birgit

Vi har lidt forskellige opskrifter på madmuffins som jeg tror er det du søger, der er også et par med grønsager. Du finder opskrifterne under retter/frokost

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-27
Spørgsmål fra   :  Britta Kristensen
Spørgsmål   :  Fastelavnsboller Diabetes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Britta Kristensen   :  
Hej Britta

Vi har en opskrift på fedtfattige fastelavnsboller som også er egnede til diabetikere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-26
Spørgsmål fra   :  Marianne Kristensen
Spørgsmål   :  Svensk pølseret - fedtfattig
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Kristensen   :  
Hej Marianne

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Skal opskriften gøres mere fedtfattig kan pølserne skiftes ud ked kyllingepølser.

Med venlig hilsen
Per




2009-01-26
Spørgsmål fra   :  Ingrid Boelsmand
Spørgsmål   :  Jødekage Morgenbrød (Høj snegl)
I opskriften indgår bl.a   :  minder lidt om alm. snegle men med mere "snask" i
Bemærkninger   :  
Ålborg og nordjyllands specialitet

Svar til Ingrid Boelsmand   :  
Hej Ingrid.

Det er over 40 år siden, jeg som 19 årig flyttede fra Frederikshavn til København.
Dengang troede jeg en jødekage var en jødekage, men her på Sjælland kalder man den for en "Snegl"

Forskellen er, tror jeg, at en "Snegl" er lavet af en sukkerbrødsdej, eller en Winerbrødsdej, hvorimod den nordjyske "Jødekage", ikke at forveksle med en lille julesmåkage, er lavet af en gærbrødsdeg.

Jeg synes at opskriften på fødselsdagsboller på Amo melposen er rimelig god til jødekager. Rul dejen ud, som var det til kanelsnegle, og den "snask" du søger kan være: "Smør, kanel. sukker, og/eller puddersukker" Jeg har også set dem fyldt med kagecreme. Jødekagerne kan pyntes med glasur eller thesukker på toppen.

Jeg håber jeg har hjulpet dig lidt på vej.
De bedste hilsner
Brita fra Glostrup.




2009-01-26
Spørgsmål fra   :  Annamette Sørensen
Spørgsmål   :  sur sød sauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min gamle mormor lavede en sauce med eddike og sukker og fond fra oksebryst. Hvor meget eddike/sukker skal jeg bruge.

Svar til Annamette Sørensen   :  
Hej Annamette

Du laver en almindelig hvid mælkesovs tilsat en oksebulliontern. Koges lige op og du smager til med først 1 spsk sukker og 1 spsk eddike, så smager du til med disse to indtil du har det som det skal være. Ikke så svært vel men godt med kødboller i.

Hilsen fra lene




2009-01-25
Spørgsmål fra   :  jan
Spørgsmål   :  Blæksprutte arme
I opskriften indgår bl.a   :  Blæksprutte arme
Bemærkninger   :  
Jeg har købt 4 blæksprutte arme, ialt 2 kg. Hvordan tilbereder jeg dem? Glad for hjælp!!

Svar til jan   :  
Hej Jan

Marineret blæksprutte fra Grækenland. 6-8 portioner
1 kg blæksprutte
1 fed hvidløg, knust
1,25 dl olivenolie
1,25 dl vin eddike
salt og peber

Hiv skindet (og eventuelle indvolde og "næb")af sprutten og skyl grundigt. Kom den i en gryde uden(!) vand. Læg låg på og lad den simre i sin egen saft over lav varme til mør. (45-60 minutter). Dræn, afkøl, fjern evt sugekopperne ("Plasik" ringene) og skær kødet i mundfulds-stykker. Kom i en skål. Bland hvidløg, olivenolie, eddike, salt(om nødvendigt)og peber i. Bland grundigt, dæk til og lad det hele marinere i køleskabet i 12 timer. Rør rundt en gang imellem. Løft op af marinaden og server med citronbåde og persille. Giv evt. dine gæster cocktailpinde til at spise med.

Har også en opskrift på oktopus i rødvin og tomater, men det må blive en anden god gang.

Hilsen
Susanne




2009-01-25
Spørgsmål fra   :  lilly haastrup
Spørgsmål   :  røbedersalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lilly haastrup   :  
Hej Lilly

Revet rå rødbede, revne gulerødder, snittet hvidkål, blomkål fint snittet, fine selleri stykker blandes i græsk youghurt blandet med lidt olie. Smag til med salt og peber. Du bestemmer selv hvad den skal smage af. Lad den evt trække et par timer i køleskabet. Smager godt til and og andet kød

Hilsen fra lene




2009-01-25
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie Rosengaard Jensen
Spørgsmål   :  gris til fryseren - lårtunge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har lige fået en gris til fryseren Slagteren lavede to lårtunger, hvordan bruger jeg dem ? Gerne en opskrift. Tak for jeres gode kogebog som jeg bruger flittigt.

Svar til Anne-Marie Rosengaard Jensen   :  
Hej Anne-Marie

Lårtungen på en gris kaldes også for Skinkemignon, og vi har en kategori med disse under svinekød som jeg vil sende linket til.

Se skinkemignonopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-25
Spørgsmål fra   :  lene hartmann brodersen
Spørgsmål   :  oksekinder!!!!!!!!!!!
I opskriften indgår bl.a   :  kartoffelmos med en vist nok først kogt og efterfølgende stekt kind, stillet på kartoffelmos med en vidunderlig fond omkring Formidabelt Jeg fik oksekinden fredag aften på Olssons Skafferi, Mariagatan 6 252 23 Helsingborg. Det var kind og ikke kæbe. Jeg har aldrig smakt det før, men kunne godt tænke mig selv at prøve at lave retten. Med venlig hilsen Lene Brodersen
Bemærkninger   :  
www.olsonsskafferi.se

Svar til lene hartmann brodersen   :  
Hej Lene

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på oksekinder.

Beklager meget
Per




2009-01-24
Spørgsmål fra   :  sofia
Spørgsmål   :  sause
I opskriften indgår bl.a   :  ingår i sausen champignon fløde vindruer diverse kryderier
Bemærkninger   :  
opskriften var I jeres tilbudsavis for flere mdr. siden og er det ypperste jeg har serveret til et rigtigt lækkert og mørt kød.

Svar til sofia   :  
Hej Sofia

Vi har ingen tilbudsavis? Jeg tror du tager fejl af os (alletiders Kogebog og en anden?

Med venlig hilsen
Per




2009-01-24
Spørgsmål fra   :  birthe
Spørgsmål   :  maburgerryg koge tid
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til birthe   :  
Hej Birthe

Vi har en lille opskrift/forklaring på kogning af hamburgerryg som jeg vil sende linket til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-24
Spørgsmål fra   :  Lizzie Hansen
Spørgsmål   :  Fondue dip/dressing
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
I stedet for sovs mangler jeg en dip/dressing opskrift til at dyppe det færdige kød i. Den må ikke være stærkere end mindre børn også kan spise den

Svar til Lizzie Hansen   :  
Hej Lizzie

Vi har en lille samling af dressinger til fondue som du kan se ved linket herunder.

Se fonduedressinger her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-23
Spørgsmål fra   :  Karin Olsen
Spørgsmål   :  Brasiliansk hønsekødssuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Kylling (poulard), ris, skinke evt. curry
Bemærkninger   :  
Første gang jeg prøvede retten var omkring 1965, Opskriften givet videre og jeg har desværre aldrig fået opskriften retur.

Svar til Karin Olsen   :  
Hej Karin

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-23
Spørgsmål fra   :  Jane Simonsen
Spørgsmål   :  ricetaffel
I opskriften indgår bl.a   :  ris rosiner kokos mangochutny kød i karrysovs
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Simonsen   :  
Hej Jane

Der er mange forskellige tilbehør til ristaffel, så jeg syntes du skulle kigge ind på mere end en af vore opskrifter for inspiration.

Selve kødet findes der også flere variationer af.

Se ristaffelopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-23
Spørgsmål fra   :  Herdis Nielsen
Spørgsmål   :  Svensk smørgåstorta
I opskriften indgår bl.a   :  Brød bund- mayonaise- pålæg
Bemærkninger   :  


Svar til Herdis Nielsen   :  
Hej Herdis

Smørgåstorta er vist det vi på dansk kalder for sandwichlagkage, og der findes mange variationer. Vi har valgt en svensk opskrift som vi har oversat og afprøvet, så du kan se billeder af den også. Men fyldet kan varieres efter smag, og hvis du kan få fat i et stort rundt franskbrød, eller bage et selv er det nok nennere end at skære toastbrød til som vi har gjort.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-23
Spørgsmål fra   :  Knud Friis Wandall
Spørgsmål   :  ooksehalesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  oksehaler
Bemærkninger   :  


Svar til Knud Friis Wandall   :  
Hej Knud

Jeg har fundet en opskrift frem på oksehalesuppe som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-22
Spørgsmål fra   :  anne lohmann
Spørgsmål   :  rubensteinerkage
I opskriften indgår bl.a   :  kan bruges til dessert andet ved jeg ikke håber du kan hjælpe mig på for hånd tak anne
Bemærkninger   :  


Svar til anne lohmann   :  
Hej Anne

Jeg har søgt på navnet rubin da jeg ikke var sikker på hvordan det staves, der kommer top opskrifter frem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-22
Spørgsmål fra   :  ivan pedersen
Spørgsmål   :  gullach
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ivan pedersen   :  
Hej Ivan

Jeg har lavet en søgning efter gullasch, som jeg vil sende linket til her.

Se gullaschopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-21
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  faseret porre
I opskriften indgår bl.a   :  fars og porre
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Jeg har fundet en opskrift frem på farseret porre som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-19
Spørgsmål fra   :  nawzad
Spørgsmål   :  gæsar salat+pikantdressing
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til nawzad   :  
Hej Nawzad

Jeg er ikke sikker på hvad du har i tankerne med pikant dressing, men jeg har fundet en opskrift frem på cæsarsalat som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-18
Spørgsmål fra   :  heidi sørensen
Spørgsmål   :  skildpadde muffins
I opskriften indgår bl.a   :  toms skildpadder
Bemærkninger   :  


Svar til heidi sørensen   :  
Hej Heidi

Vi er tidligere blevet spurgt efter opskrift på nogle muffins med chokoladeskilpadder, og derfor fik vi udviklet en opskrift som jeg håber svarer til det du søger.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-17
Spørgsmål fra   :  sonja
Spørgsmål   :  fastelavnboller uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til sonja   :  
Hej Sonja

Hvis det er fastelavnsboller til en diabetiker, så behøver opskriften ikke være helt uden sukker, og vi har en opskrift som indeholder så lidt sukker at den skulle kunne spises af diabetikere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-13
Spørgsmål fra   :  elin jensen
Spørgsmål   :  kransekage til diabetiker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Skal bruges i forbindelse med en 100 års fødselsdag

Svar til elin jensen   :  
Hej Elin

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om. Men jeg vil nok lige prøve opskriften af inden at jeg lavede kransekage til 100 personer *S*

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-13
Spørgsmål fra   :  Thea
Spørgsmål   :  Kylling, Karry og kokosmælk
I opskriften indgår bl.a   :  Kylling, Karry og kokosmælk
Bemærkninger   :  


Svar til Thea   :  
Hej Thea

Det havde nu været rat at du skrev hvad du havde i tankerne med hensyn til opskrift.

Vi har en opskrift på kylling i karry som er rigtig god, der bruges godt nok fløde men den kan du skifte ud med kokosmælk.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-12
Spørgsmål fra   :  wally hansen
Spørgsmål   :  cuvettesteg
I opskriften indgår bl.a   :  hvorlænge skal en cuvettesteg på ca 2 kg steges i ovn og hvor mange grader skal den have hilsen wally
Bemærkninger   :  


Svar til wally hansen   :  
Hej Wally

Det er meget svært at sige en bestemt tid, det sikreste resultat får du ved at bruge et stegetermometer.

Jeg sender et link til en opskrift på cuvettesteg hvor der er beskrivelse af temperatur og centrumstemperatur.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-12
Spørgsmål fra   :  Marianne Nielsen
Spørgsmål   :  energidrink
I opskriften indgår bl.a   :  kærnemælk-vanille-evt. fløde
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Nielsen   :  
Hej Marianne

Vi har en enkelt opskrift på energidrik, den er dog ikke med mælkeprodukter, men prøv at kig på den om det er noget du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-12
Spørgsmål fra   :  Hanne Bjerge Olsen
Spørgsmål   :  Jeg var på Lefkas i grækenland på ferie, hvor jeg fik en slags marmorkage.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg var på Lefkas i grækenland på ferie, hvor jeg fik en slags marmorkage. Den var super god, men jeg kan ikke finde opskriften eller noget der minder om den - please hjælp mig. På forhånd tak.

Svar til Hanne Bjerge Olsen   :  
Hej Hanne

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede græske opskrift.

Beklager meget
Per




2009-01-12
Spørgsmål fra   :  Peter mørk
Spørgsmål   :  bryggergryde
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad,bacon,cocktailpølser
Bemærkninger   :  
Kan bestilles på bryggergaarden i roskilde.Men kun som ret,ikke som opskrift.

Svar til Peter mørk   :  
Hej Peter

Jeg vil bestemt mene at der er bryggergårdens egen opskrift, og den vil jeg aldrig kunne ramme.

Med venlig hilsen
Per




2009-01-11
Spørgsmål fra   :  karina skjoldbjerg
Spørgsmål   :  sukkerfri banan kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til karina skjoldbjerg   :  
Hej Karina

Vi har en opskrift på banankage til diabetiker, den indeholder ganske lidt sukker, men formentlig for at undgå den lidt kunstige smag af sødemiddel som kan opstå, skal den være helt uden sukker er jeg sikker på det kan skiftes ud med lidt ekstra sødemiddel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-11
Spørgsmål fra   :  Andreas Hoffmann
Spørgsmål   :  sortsuppe ( blodsuppe )
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Andreas Hoffmann   :  
Hej Andreas

Vi har fået tilsendt en opskrift på sortsuppe som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-10
Spørgsmål fra   :  Kaj Dalsgaard
Spørgsmål   :  Suffle
I opskriften indgår bl.a   :  Har I ikke en opskrift på suffle?
Bemærkninger   :  
Kaj jeg få den sendt med min e-mail?

Svar til Kaj Dalsgaard   :  
Hej Kaj

Vi har en del opskrifter på souffle, men du har i din søgning glemt et o, så sikkert derfor hvis du ikke har kunnet finde en opskrift.

Se souffleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-09
Spørgsmål fra   :  M.S.
Spørgsmål   :  skovmandsrugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  fuldkorn
Bemærkninger   :  


Svar til M.S.   :  
Hej M.S.

Jeg går ud fra at der er Schulstads brød som du tænker på, men den opskrift tror jeg næppe de vil ud med.

Men måske et kernerugbrød kan bruges?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-09
Spørgsmål fra   :  vv. nielsen
Spørgsmål   :  syltede waldnødder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til vv. nielsen   :  
Hej W. Nielsen

På dette tidspunkt af året må det næsten være syltede valnøddekerner som du tænker på, det kunne også havde været grønne valnødder, men det er omkring september at de er klar.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-09
Spørgsmål fra   :  betty nielsen
Spørgsmål   :  appelsinis med cointreau
I opskriften indgår bl.a   :  isis vanille is og vanille is æggehvider appelsiner
Bemærkninger   :  


Svar til betty nielsen   :  
Hej Betty

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på appelsinis.

Beklager meget
Per




2009-01-09
Spørgsmål fra   :  iain brooks
Spørgsmål   :  rådyrhals
I opskriften indgår bl.a   :  rådyrhals
Bemærkninger   :  


Svar til iain brooks   :  
Hej Iain

Du skriver ikke hvad du søger, så jeg vil gå ud fra at det er en opskrift med rådyrhals.

Vi har godt nok kun en enkelt opskrift med rådyrhals, men du kunne også skære kødet af halsen og bruge det i tern, eller hakke det til fars. Så jeg vil sende et link til vore rådyropskrifter , så kan du prøve at kigge lidt på de forskellige opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-07
Spørgsmål fra   :  Peter Moring
Spørgsmål   :  skinke-og ingefærgryde
I opskriften indgår bl.a   :  sauce naturel
Bemærkninger   :  
ovennævnte sauce indgår i madopskriften, som er fundet under mælkefrie opskrifter. Hvordan laves sauce naurel???

Svar til Peter Moring   :  
Hej Peter

Jeg mener det er en hvid mælkesauce som bruge, altså sådan en du kan købe i pap fra f.eks. Karoline's køkken.

Med venlig hilsen
Per




2009-01-07
Spørgsmål fra   :  susanne
Spørgsmål   :  karrysoves
I opskriften indgår bl.a   :  smør mel mælk
Bemærkninger   :  


Svar til susanne   :  
Hej Susanne

Du har vist fået et e for meget ind i ding søgning, så sikkert derfor du ikke har kunnet finde en opskrift.

Jeg har fundet en opskrift frem på karrysovs her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-06
Spørgsmål fra   :  Villy Pedersen
Spørgsmål   :  friturestegte camembert
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad gør man for at få paneringen til at blive på camembertosten
Bemærkninger   :  


Svar til Villy Pedersen   :  
Hej Villy

Du vender camemberten i mel, så æggehvide og rasp og så igen i æggehvide og rasp. Altså en dobbeltpanering.

Med venlig hilsen
Per




2009-01-06
Spørgsmål fra   :  margit
Spørgsmål   :  bagemaskine brød og kager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har købt en bagemaskine der var ingen opskrifter

Svar til margit   :  
Hej Margit

Det er ikke så mange opskrifter vi har til bagemaskine, men vi har da nogle stykker som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-06
Spørgsmål fra   :  Bent Jensen
Spørgsmål   :  Kogt torskerovn
I opskriften indgår bl.a   :   Torskerovn
Bemærkninger   :  
Hvad er kogetiden for torskerovn?

Svar til Bent Jensen   :  
Hej Bent

Torskerogn skal koge en 40-45 minutter.

Se opskrift på kogt torskerogn her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-06
Spørgsmål fra   :  Inger Andersen
Spørgsmål   :  skibberlapsikavs
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød kartofler
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Andersen   :  
Hej Inger

Det må være skipperlabskovs som du tænker på.

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-05
Spørgsmål fra   :  Inge Bille
Spørgsmål   :  Næslerod fromage
I opskriften indgår bl.a   :  Navnet står på jeres liste, men ingen opskrift. Kan den findes?
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Bille   :  
Hej Inge

Jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på næselrodfromage

Beklager meget
Per




2009-01-05
Spørgsmål fra   :  N. F. Carlskov
Spørgsmål   :  Leths Julesnaps
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til N. F. Carlskov   :  
Hej N.F.

Den eksakte opskrift kan vi ikke hjælpe med, men vi har en afprøvet opskrift her på kogebogen som jeg vil sende linket til.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-05
Spørgsmål fra   :  Francis Weiss
Spørgsmål   :  Hamburgerryg
I opskriften indgår bl.a   :  Pig
Bemærkninger   :  


Svar til Francis Weiss   :  
Hej Francis

Jeg kan ikke se om det er en opskrift på hvordan hamburgerryg fremstilles, evt. kogetid eller om det er opskrifter med hamburgerryg du ønsker.

Jeg vælger at sende en opskrift med kogetid for hamburgerryg, er det opskrifter med hamburgerryg du ønsker kan du bruge søgefeltet øverst til højre på siden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-04
Spørgsmål fra   :  lia
Spørgsmål   :  klatkager (?)
I opskriften indgår bl.a   :  overbliven risengröd
Bemærkninger   :  
min man har spist dem som barn tror de skal steges, måske er det fel navn. Håber i kan hjelpe. Tak på forskud. Lia

Svar til lia   :  
Hej Lia

Jeg har fundet en opskrift frem på klatkager som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-04
Spørgsmål fra   :  jytte skou kristensen
Spørgsmål   :  lys kage der betrækkes med smørcreme og ristet kokosmel
I opskriften indgår bl.a   :  lys kage der betrækkes med smørcreme og ristet kokosmel
Bemærkninger   :  
mener at huske den bages i vandbad

Svar til jytte skou kristensen   :  
Hej Jytte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kage med smørcreme.

Beklager meget
Per




2009-01-04
Spørgsmål fra   :  Karen Christensen
Spørgsmål   :  Israel saltsyltede drugeagurker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Christensen   :  
Hej Karen

Jeg har fundet en opskrift frem på drueagurker i saltlage som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-04
Spørgsmål fra   :  sandra
Spørgsmål   :  eventyers boller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan fåes hos bageren

Svar til sandra   :  
Hej Sandra

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på eventyrsboller.

Beklager meget
Per




2009-01-03
Spørgsmål fra   :  ib holm
Spørgsmål   :  lamb korma
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ib holm   :  
Hej Ib

Jeg har fundet en opskrift frem på lamb korma som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-03
Spørgsmål fra   :  Luise Ärlevik
Spørgsmål   :  Svedskesnitter
I opskriften indgår bl.a   :  Ser ud omtrent som Napoleon flödekager kager men er med mörkere smördeg svedsker og piskeflöde Har kun höer navnet Svedskesnitter
Bemærkninger   :  


Svar til Luise Ärlevik   :  
Hej Luise

Vi har ikke den nøjagtige opskrift som du søger, men vi mener at det er en napoleonskager bare med sveskemos i stedet for hndbærsyltetøj, sådan som du selv skriver.

Så jeg vil sende dig en opskrift på napoleonskager som du kan afprøve med sveskemos.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-03
Spørgsmål fra   :  Maybritt Nienstedt
Spørgsmål   :  risklatter
I opskriften indgår bl.a   :  risklatter
Bemærkninger   :  


Svar til Maybritt Nienstedt   :  
Hej Maybritt

Jeg har fundet en opskrift frem på klatkager som jeg vil tro er det du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-01
Spørgsmål fra   :  elsa christensen
Spørgsmål   :  wong tong suppe,som man kan får på kinesiske restaurater
I opskriften indgår bl.a   :  hakket svinekød eller hakket kyllingekød m.m.??
Bemærkninger   :  
små dejplade som man køber i de kinesiske butikker og fyldes med hakket svinekød eller kyllingekød,og hakket forårsløg o.s.v.der kommer i suppe der skal også bønnespirer jeg vil være glad hvis jeg kan får den original opskrift på:wong tong suppe med venlig hilsen elsa christensen

Svar til elsa christensen   :  
Hej Elsa

Jeg må jo tilstå at jeg ikke kender wonton suppe, men jeg mener at det er en klar suppe hvor der lægges wontonner i, du skriver noget om bønnespire, men er det ikke i selve suppen de er i?

Vi har nogle enkelte opskrifter som jeg vil sende et link til herunder.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2009-01-01
Spørgsmål fra   :  Gurli Agger
Spørgsmål   :  kærligheds sild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Sildene skulle være stegte og lagen skulle tage 8 dage om at blive rigtig god

Svar til Gurli Agger   :  
Hej Gurli

Det er ikke en opskrift som vi har kunnet finde frem til, måske det er stegte sild som bare er lavet med kærlighed?

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009