Spørgsmål efter opskrift

2006-01-31
Spørgsmål fra   :  Lars
Spørgsmål   :  Pitzasnegle
I opskriften indgår bl.a   :  mælk/vand gær mel
Bemærkninger   :  


Svar til Lars   :  
Hej Lars

Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter på pizzasnegle frem til dig, som jeg håber du vil syntes om.

Se pizzasnegleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-31
Spørgsmål fra   :  I. Nielsen
Spørgsmål   :  pastasalat
I opskriften indgår bl.a   :  pasta penne, dressingen (lavet af creme fraiche tror jeg) er krydret med en hel del karry, mandler
Bemærkninger   :  


Svar til I. Nielsen   :  
Hej I Nielsen

Jeg kender ikke lige den eksakte opskrift, men jeg vil sende dig linket til pastasalater som jeg håber du har mod på at kigge i, måske du finder den helt rigtige opskrift der.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-30
Spørgsmål fra   :  steen pedersen
Spørgsmål   :  maskintorsk
I opskriften indgår bl.a   :   En stor gryde. Torsk, løj, kartofler.
Bemærkninger   :  


Svar til steen pedersen   :  
Hej Steen

Jeg har 2 opskrifter på maskintorsk som jeg vil sende dig her, så kan du lige kigge på dem og se hvilken der smager dig bedst.

Se maskintorskopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-30
Spørgsmål fra   :  Flemming Gejel
Spørgsmål   :  nyrepate´
I opskriften indgår bl.a   :  hovedingrediensen må naturligvis være nyrer,mel, salt og peber,æg,lidt suppe måske, ud over det har jeg ikke noget bud, håber du kan hjølpe mig på forhånd tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Gejel   :  
Hej Flemming

Det er desværre ikke lykkedes at skaffe den ønskede opskrift på nyrepate.

Beklager meget
Per




2006-01-29
Spørgsmål fra   :  Ilse
Spørgsmål   :  Diabetikeropskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  jeg mangler slikopskrifter og kager til diabetes
Bemærkninger   :  


Svar til Ilse   :  
Hej Ilse

Vi har faktisk en hel lille kategori for diabetesopskrifter, som du finder under opskrifter og derefter kostformer lidt nede på listen, her er opskrifterne delt op så det skulle være nemt at finde netop dem man leder efter.

Se Diabetikeropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-29
Spørgsmål fra   :  solveig jensen
Spørgsmål   :  Stuvet Kålroe
I opskriften indgår bl.a   :  Kålroe - eventuelt med flæske tern. Gammel opskrift,der blev brugt meget for 50 - 60 år siden.
Bemærkninger   :  


Svar til solveig jensen   :  
Hej Solveig

Jeg har gravet denne opskrift frem som jeg håber du kan bruge, der står desværre ikke hvor længe roen skal koge og hvor meget der skal til pr person men jeg vil mene 2-300 gram pr person.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-29
Spørgsmål fra   :  Annegrethe Nielsen
Spørgsmål   :  Mandarinrand med Hønsesalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Mandarinrand lavet i en randform. Skal serveres med hønsesalat i midten og flutes til. Kan ikke finde nogen opskrift på mandarinrand.

Svar til Annegrethe Nielsen   :  
Hej Annegrethe

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Mandarinrand m Hønsesalat.

Beklager meget
Per




2006-01-28
Spørgsmål fra   :  Irene
Spørgsmål   :  bageopskrifter med speltmel
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger bageopskrifter med speltmel alene og vil samtidig gerne vide, om speltmel også kan anvendes som jævning i sovser? Venlig hilsen
Bemærkninger   :  


Svar til Irene   :  
Hej Irene

Jeg har nogle opskrifter hvori der bruges spelt, men jeg er ikke sikker på at der er nogen hvor det udelukkende er spelt der bruges.

Spelt er jo en gammel kornsort, forløberen for hveden, generelt kan speltmel erstatte hvedemel i de fleste bage og madopskrifter, men speltmel opsuger mere væske end almindeligt hvedemel.

Så der skulle jo ikke være noget i vejen for at du bruger "almindelige hvedemelsopskrifter" og skifter hvedemelet ud med spelt, men det kan jo godt være du skal prøve dig lidt frem.

Med hensyn til jævning så tror jeg ikke der er nogen problemer i at bruge spelt.

Se opskrifter med spelt her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-28
Spørgsmål fra   :  Bodil Gullev
Spørgsmål   :  pulp
I opskriften indgår bl.a   :  Grønt - eller frugt resterne fra saftpressen
Bemærkninger   :  
Når man bruger saftpressen, kommer der er restprodukt, som jeg tror hedder pulp. Altså tørstoffet. Hvad kan man bruge det til?

Svar til Bodil Gullev   :  
Hej Bodil

Nu ved jeg ikke lige hvor meget væde der er tilbage i pulpen, men måske du kunne bruge det i kage/tærte.

med venlig hilsen
Per




2006-01-28
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  kybyn
I opskriften indgår bl.a   :  Lammekød indbagt i brød fra reklame i tv om sprog i litauen
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Vi har med hjælp fra brugerne stykket en opskrift sammen på Kybyn som jeg håber du vil kunne bruge.

Se Kybynopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-27
Spørgsmål fra   :  M. Munkholm
Spørgsmål   :  marzarinkage
I opskriften indgår bl.a   :  100g kogt kartoffel, moset ca 100 g finthakkede mandler æg. kan ikke huske mere, ud over mel og sukker
Bemærkninger   :  


Svar til M. Munkholm   :  
Hej Munkholm

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg tror du kan bruge, der er dog brugt mandelessens og ikke hakkede mandler, men dem kan du jo vælge at tilsætte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-27
Spørgsmål fra   :  Lene Mikkelsen
Spørgsmål   :  Sarah Lee kage
I opskriften indgår bl.a   :  Chokoladebunde lagt sammen med en himmelsk chokoladecreme, som også er smurt/sprøjtet på siderne af kagen
Bemærkninger   :  
Det er en kage jeg en gang har fået serveret i Californien på en diner. Om det har været stedets egen "hemmelige" opskrift ved jeg ikke. Jeg er ikke sikker på den hedder Sarah Lee, men jeg har set en svag efterligning på frost i butikkerne, og dén hed sådan

Svar til Lene Mikkelsen   :  
Hej Lene

Sidst jeg blev spurgt om denne opskrift sendte jeg en opskrift på sarah bernhard kager, og selv om jeg er i tvivl om dette er den rigtige vil jeg gøre det igen da jeg ikke ellers har kunnet finde noget på sarah lee kager.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-27
Spørgsmål fra   :  Lars F. Krogh
Spørgsmål   :  Lammeforende
I opskriften indgår bl.a   :  Gerne i sydeuropæisk stil (vin, tomater, urter og/el.lign)
Bemærkninger   :  
Det handler om en lammeforende, som jeg har købt (2 kg.). Nu mangler jeg en opskrift. TAK, hvis det kan lade sig gøre at hjælpe :-) Det må gerne være noget, som kan stå og passe sig selv/simre i en gryde (hvor længe ?).

Svar til Lars F. Krogh   :  
Hej Lars

Blev lidt forviret over at du skriver forender, men det er jo nok det som jeg plejer at kalde bov, altså forbenet.

Der er jo en masse opskrifter på lam i kogebogen, så jeg vil ikke sende dig en enkelt opskrift, men derimod de to kategorier med lammebov, på den måde får du mulighed for selv at vælge.

Lammebov hel

Lammebov i minde stykker

Med venlig hilsen
Per




2006-01-27
Spørgsmål fra   :  christinna
Spørgsmål   :  szwarzwældertorte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til christinna   :  
Hej Christinna

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på swartzweldertorte.

Beklager meget
Per

Jeg har nu fået lidt hjælp så at jeg har fundet frem til den ønskede opskrift.

Se opskriften her






2006-01-27
Spørgsmål fra   :  Mette Hansen
Spørgsmål   :  Appelsinkage (vist nok fra Amo)
I opskriften indgår bl.a   :  Amo mel og appelsiner. Faktisk er det vel nærmest en sandkage som overhældes med en sukkerlage med appelsin og citronsaft efter bagning.
Bemærkninger   :  
Det er vist en af de gode gamle opskrifter fra amo-mel fra 70érne.Den er blevet væk fra min mor og jeg savner den meget da den smager himmelsk og de andre opskrifter der minder om den ikke giver samme resultat.

Svar til Mette Hansen   :  
Hej Mette

Jeg har en opskrift her som kunne lyde som den du beskriver, men jeg er ikke klar over om det er den rigtige fra Amo, men prøv og tag et kig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-26
Spørgsmål fra   :  lillian
Spørgsmål   :  Kogt torsk med Marstaller sovs
I opskriften indgår bl.a   :  kogt torsk og marstaler sovs.
Bemærkninger   :  


Svar til lillian   :  
Hej Lilian

Så lykkedes det at grave en opskrift frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-26
Spørgsmål fra   :  Ulla Nielsen
Spørgsmål   :  Leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Når jeg bager leverpostej - med opbagning - hvor jeg kommer spækket i, og lader det simre i ca. 10 min, inden jeg kommer lever og æg i, er det som om spækket ikke smelter, og der er fedtklumper i, når leverpostejen er bagt, det ser ikke så lækkert ud - hvad gør jeg?.

Svar til Ulla Nielsen   :  
Hej Ulla.

Jeg har ikke lige et bud på hvad der går galt i forhold til din opskrift.
Derfor sender jeg dig en opskrifte på hjemmelavet leverpostej. som du kan prøve.

Se opskriften her

Du får også lige et link til alle de andre opskrifter, på leverpostej, som der findes i kogebogen.

Se opskriften her

Held og lykke med leverpostejen.
Hilsen Jytte




2006-01-26
Spørgsmål fra   :  preben pinnerup
Spørgsmål   :  gulerodsrugbröd
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg vil være meget taknemmeligt hvis i kunne oplyse mig opskriften på gulerodsrugbröd På forhånd tak preben

Svar til preben pinnerup   :  
Hej Preben

Vi har lidt forskellige opskrifter på brød med gulerod, og jeg vil sende dig linket til dem alle da du så har mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-25
Spørgsmål fra   :  Connie Rokvist
Spørgsmål   :  smørkage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ved at det er kage som vi kender som brunsvire her på sjælland, men det jeg søger er opskrift på dem de kalder smørkager i Brovst(nordjylland) Håber i kan hjælpe, så bliver min nordjydske svigerfamilie glade. Med venlig hilsen Connie
Bemærkninger   :  


Svar til Connie Rokvist   :  
Hej Connie

Nu du nævner Brovst, så tænker jeg straks på drømmekagen, kan det være denne opskrift du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-25
Spørgsmål fra   :  Anja B. Rasmussen
Spørgsmål   :  tærter uden æggefyld
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad kan jeg bruge som erstatning for æggefyld? . Har kikket i retter uden æg, men ingen løsning. Jeg er blevet foreslået en fed opbagt sovs, men det har jeg prøvet og synes ikke det er nogen succes.
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke tåle æg i koncentrerede mængder, derfor heller ikke den æggemasse, som altid er brugt i tærter. På forhånd tak Anja

Svar til Anja B. Rasmussen   :  
Hej Anja

Jeg har desværre ikke nogle opskrifter på tærter uden de er med æggefyld så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2006-01-25
Spørgsmål fra   :  Tom Mouridsen
Spørgsmål   :  stracotta al chianti
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød i tern røde løg hvidløg rødvin(chianti)
Bemærkninger   :  


Svar til Tom Mouridsen   :  
Hej Tom

Jeg har en opskrift her som jeg tror er en variant af den opskrift som du søger, jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-24
Spørgsmål fra   :  Anja
Spørgsmål   :  hummus eller pesto med rødbeder
I opskriften indgår bl.a   :  rødbeder, hvidløg og olie
Bemærkninger   :  
Jeg har fået en slags hummus eller pesto der smagte vildt godt, men kan ikke finde en opskrift på det...den inderholder helt sikkert rødbeder, hvidløg og olie, men mere ved jeg ikke....håber i kan hjælpe mig

Svar til Anja   :  
Hej Anja

Jeg har fundet en opskrift frem på rødbedepesto som indeholder de nævnte ting, måske den kan bruges ?

Se rødbedepestoopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-24
Spørgsmål fra   :  Ditte
Spørgsmål   :  Langtids hævede boller
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på boller der kan langtids hæve, natten over. Der må ikke være for meget hvedemel i, men gerne en god grov morgen bolle
Bemærkninger   :  


Svar til Ditte   :  
Hej Ditte

Jeg har en opskrift her hvor bollerne laves om aftenen og stilles i køleskab natten over, og så skal de blot pensles og sættes i ovnen næste morgen.

Der er ikke kerner i, men det kunne du måske eksperimentere med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-24
Spørgsmål fra   :  anne marie hamley
Spørgsmål   :  kogt sejfilet med citronsovs
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har tænkt mig at koge nogle sejfiletter, og vil gerne have citronsovs til, det er sovsen jeg er i tvivl om, hvordan den laves
Bemærkninger   :  


Svar til anne marie hamley   :  
Hej Anne Marie

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, denne er godt nok med laks, men da det er saucen du skal bruge er det vel ok.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-23
Spørgsmål fra   :  annette
Spørgsmål   :  chicken satay
I opskriften indgår bl.a   :  Hej, Jeg kan koebe faerdig poser til chicken satay herude, men da jeg har en cooking class med thai cooking, soeger jeg efter marianaden til kyllingen som normalt bliver sat paa spyd og grillet, og dertil serveret sataysauce, som ogsaa kan kaldet peanutsbutter, haaber at i kan hjalpe mig. Kh. Annette
Bemærkninger   :  


Svar til annette   :  
Hej Annette

Jeg har en opskrift her som jeg håber svarer til den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-21
Spørgsmål fra   :  Lene Dahlgaard
Spørgsmål   :  marstalsovs med bacon
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Serveres til kogt torsk

Svar til Lene Dahlgaard   :  
Hej Lene

Så lykkedes det at grave en opskriften frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-21
Spørgsmål fra   :  Anton Frank
Spørgsmål   :  Osteboller
I opskriften indgår bl.a   :  Små osteboller, der kan bruges som en lille mellemret.
Bemærkninger   :  


Svar til Anton Frank   :  
Hej Anton

Vi har flere opskrifter på osteboller i kogebogen, jeg sender linket til dem her, så kan du selv vælge den du syntes bedst om.

Se ostebolleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-19
Spørgsmål fra   :  Merete Crone
Spørgsmål   :  And med ananas
I opskriften indgår bl.a   :  På kinesiske restauranter serveres and med ananas, men hvad der skal i af krydderier el lgn ved jeg ikke.
Bemærkninger   :  


Svar til Merete Crone   :  
Hej Merete

Kinesisk and så tænker jeg på pekingand, men der bruges ikke ananas til den e opskrift, og jeg har ikke kunnet finde andre kinesiske opskrifter med and og ananas så jeg kan ikke hjælpe dig nærmere med krydderierne.

Beklager meget
Per




2006-01-19
Spørgsmål fra   :  Asger
Spørgsmål   :  filet mignion
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Håber meget i kan hjælpe mig med denne ret. mvh Asger

Svar til Asger   :  
Hej Asger

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du efterspørger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-18
Spørgsmål fra   :  gitte kjærulff
Spørgsmål   :  opskrift med oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til gitte kjærulff   :  
Hej Gitte

Vi har en hel stribe af opskrifter med oksemørbrad som jeg vil sende dig her, så har du mulighed for selv at vælge den eller dem du syntes bedst om.

Se oksemørbradopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-18
Spørgsmål fra   :  Mette Christensen
Spørgsmål   :  Indbagt laks
I opskriften indgår bl.a   :  Kære Alletiders Kogebag Jeg vil gerne, til en buffet, lave jeres opskrift på "indbagt torsk eller laks i lime - flødespinat" http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=11739 og mit spørgsmål er om jeg kan lave den i god tid, fryse den og så blot lune den inden serveringen? På forhånd tak! venlig hilsen Mette
Bemærkninger   :  
Har I til samme lejlighed en god opskrift på en god kold anretning med torsk - da jeg så vil lave den indbagte ret med laks?

Svar til Mette Christensen   :  
Hej Mette.

Fisk og spinat smager godt sammen men jeg vil ikke turde, at lave den forret på forhånd. Jeg ville være bange for om gæsterne blev syge af den genopvarmede spinat eller af at blande spinat (jordbatterier) og fisk.
Selv om du fryser det ned kan du ikke være sikker på, at det er koldt nok til, at slå batterierne ihjel.

Du får lige et link til forskellige småretter til buffet:

Se opskriften her

Håber det måske er en ret du kan bruge.
Hilsen jytte




2006-01-17
Spørgsmål fra   :  Karin Thorsø Brandstrup
Spørgsmål   :  grøntsags souffle
I opskriften indgår bl.a   :   Div. grøntsager, severes som souffle. en klassiker er rosenkål, men har også set en med brockoli.
Bemærkninger   :  


Svar til Karin Thorsø Brandstrup   :  
Hej Karin

Den bedste, jeg kender, har jeg lært af min mor, og den dur til alle grøntsager.
Til f.eks. 4 personer:
Man damper grøntsagerne i en lille smule let saltet vand. Derefter blendes de med 2 - 3 æg, krydderier (muskat er godt) og evt. lidt mælk, så massen bliver som tynd kartoffelmos. Så bages de ved 180 grader, til de er faste og lidt lysebrune. (Hvis de bruner for hurtigt, altså inden det indre er blevet fastere, skal du lægge staniol over til sidst. det tager ca. en times bagetid - afhængigt af, hvor stor pateen er.)

Med venlig hilsen
Lone L




2006-01-17
Spørgsmål fra   :  berit olsen
Spørgsmål   :  Winersalat
I opskriften indgår bl.a   :  pølser skåret i skiver og blandet med mayonnaise. mayonnaisen er blandet op med sennup og ? det er til en rubrødsmad
Bemærkninger   :  


Svar til berit olsen   :  
Hej Berit

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se wienersalatopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  Anne Birgitte Viborg Andersen
Spørgsmål   :  kybin
I opskriften indgår bl.a   :  lammekød i tern og så noget brød
Bemærkninger   :  
mener det er en kroatisk opskrift. set den i reklamerne på discovery.

Svar til Anne Birgitte Viborg Andersen   :  
Hej Anna

Vi har fået dette spørgsmål nogle gange i den sidste tid, desværre har vi ikke kunnet skaffe en fuldstændig opskrift, men vi har fået en tilsendt som vi sammen med brugerne har arbejdet på og det ser ud til at vi er kommet frem til et ok resultat.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  Kirstine
Spørgsmål   :  thailandske frugter til dessert
I opskriften indgår bl.a   :  thailandske frugter, i en dessert eller ret. F.eks. papaya eller mango, gerne en kold dessert.
Bemærkninger   :  


Svar til Kirstine   :  
Hej Kristine

Jeg har ikke kunnet komme på opskrifter som skulle være specielt thailanske, men det kan jo også være det mere var selve ingredienserne du var ude efter.

Det bedste er nok at du går ind og søger på selve navnet, enten som ingrediens eller navnet på en opskrift.

Navnet på opskrifterne kan du søge for oven på alle sider, her kunne du så søge på papaya eller mango, du kan også søge på en bestemt ingrediens, det kan du gøre under opskrifter i det søgefelt som heder tøm køleskabet.

Søg på ingredienser her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  Caroline
Spørgsmål   :  Chokoladekage uden sødestoffer
I opskriften indgår bl.a   :  jeg lider dessvære af noget der hedder Candida, og må derfor ikke spise sukker og kunstige sødestoffer. Så hvis du kunne finde en opskrift på en chokoladekage uden hverken sukker eller kunstige sødestoffer i, så ville jeg blive glad.
Bemærkninger   :  
hvis du ikke kan finde nogen på chokoladekage, må du godt prøve med kanelsnegle eller muffins (: på forhånd tak.

Svar til Caroline   :  
Hej Caroline

Jeg tror desværre ikke det er muligt at bage en chokoladekage uden en eller anden form for sødestof, jeg tænkte honning måske kunne bruges, men det kan jeg se at det er heller ikke godt, så jeg tror desværre ikke der er andet at gøre end at du må undvære, beklager.

Med venlig hilsen
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  henning
Spørgsmål   :  Årstidens rodfrugter
I opskriften indgår bl.a   :  Årstidens rodfrugter
Bemærkninger   :  
Vi har fået serveret årstidens rodfugter serveret i en skøn marinade. Rodfrugterne var ikke helt møre, og var vendt i marinaden som var lidt sød. Den kunne jeg godt tænke mig at lave herhjemme - kan I hjælpe mig?

Svar til henning   :  
Hej Henning

Vi har desværre ingen opskrift der svarer til det beskrevede.

Beklager meget
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  susanne hansen
Spørgsmål   :  gryderet
I opskriften indgår bl.a   :  gryderet bestående af oksemørbrad-kalvemørbrad - fløde - karry - kokos - mango - paprika - melon og så kan jeg ikke huske mere. Jeg har næsten lige lavet retten, men smidt min seddel væk.
Bemærkninger   :  


Svar til susanne hansen   :  
Hej Susanne

Jeg har ikke kunnet finde den eksagte opskrift, men jeg har en opskrift her som indeholder de fleste af de ingredienser du nævner, måske du kan bruge den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  John Nyman
Spørgsmål   :  Carne a la mara
I opskriften indgår bl.a   :  Argentinsk oksemørbrad brød der ligger som låg over retten, (som en ufo)
Bemærkninger   :  
Det skulle vist nok være en Argentinsk nationalret, og jeg har smagt den på Gran Canaria, restaurant Las Caracolas. Brødet der ligge som låg, bliver serveret som tilbehør.

Svar til John Nyman   :  
Hej John

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Carne a la mara.

Beklager meget
Per




2006-01-16
Spørgsmål fra   :  Hanne Jensen
Spørgsmål   :  Chili-chokoladesovs
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade jalapenochilier kaffe kanel pureret tomat
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Jensen   :  
Hej Hanne

Der er lidt forskellige opskrifter på chilichokoladesovs, og jeg vil sende dig linket til dem alle da du så har mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-15
Spørgsmål fra   :  kim paulsen
Spørgsmål   :  rød pebersauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har brug for opskriften på oksefilet med rød pebersauce og bagte grøn eller rod frugter og en jordskokkecremesuppe med venlig hilsen kim paulsen

Svar til kim paulsen   :  
Hej Kim

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på oksefilet med rød pebersauce.

Beklager meget
Per




2006-01-12
Spørgsmål fra   :  lennarth hansen
Spørgsmål   :  proteinbar
I opskriften indgår bl.a   :  protein
Bemærkninger   :  
hejsa, jeg ville høre om i ved om der er en opskrift til at lave sine egne proteinbarer? mvh Lennarth hansn

Svar til lennarth hansen   :  
Hej Lennarth

Jeg har en opskrift på proteinbar her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-12
Spørgsmål fra   :  Anja Wind
Spørgsmål   :  Pho Bo
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød, hvidløg, ingefær, peber, fiskesauce, ... og mange flere, som jeg ikke lige kan huske
Bemærkninger   :  
Retten er meget traditionel og populær i Vietnam. Den kan spises på alle tider af døgnet; morgenmad, frokost og aftensmad.

Svar til Anja Wind   :  
Hej Anja.

Jeg har fundet 2 forskellige opskrifter som jeg mener svare til det du søger.

Se opskriften på Banh Pho Bo her

Se opskriften her

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2006-01-12
Spørgsmål fra   :  Laila Hansen
Spørgsmål   :  æbler i silke
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler
Bemærkninger   :  
æblebåde der er dyppet i noget sukkerlage, så det ligner silketråde når man tager æblestykkerne op. Har fået det serveret på en kinesisk restaurant i Sisimiut på Grønland

Svar til Laila Hansen   :  
Hej Laila

Det lyder som kandiserede æbler, så det sender jeg en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-11
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie Kalstrup
Spørgsmål   :  Kokusmakroner
I opskriften indgår bl.a   :  Kokusmel m.v.
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Marie Kalstrup   :  
Hej Anne-Marie

Jeg har fundet en opskrift på kokosmakroner frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se kokosmakronopskrift'en her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-11
Spørgsmål fra   :  pernille røn
Spørgsmål   :  sauce til naan brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Efter at have været i Malaysia er jeg blevet helt vild med naan, men jeg har ikke kunne finde en opskrift på den sauce-agtig ting, som fulgte med brødet. Den er meget stærk, smager lidt af karry og jeg tror der er ærter i.

Svar til pernille røn   :  
Hej Pernille

Jeg kunne forestille mig at der blev brugt flere forskellige slags saucer til nanbrødet, men jeg har desværre ikke nogen opskrifter som jeg kan sende dig.

Beklager meget
Per




2006-01-11
Spørgsmål fra   :  karen lillie
Spørgsmål   :  feta i ovn med champignon
I opskriften indgår bl.a   :  fetaost champignon kan ikke huske resten
Bemærkninger   :  
Fik en forret på Kreta med fetaost bagt i ovn med champignon og jeg kan ikke huske om der var mere. Fik det på en græsk restaurant beliggende i kato daretso. Det smagte dejligt.

Svar til karen lillie   :  
Hej Karen

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift fra kreta.

Beklager meget
Per




2006-01-11
Spørgsmål fra   :  knud hegnet
Spørgsmål   :  partering af rensdyryg
I opskriften indgår bl.a   :  Rensdyrryg
Bemærkninger   :  
Jeg er netop vendt hjem fra Grønland medbringende en frossen rensdyrryg, 8 kg., kan jeg dele den op i frossen tilstand og har I forslag til opskrift - normalt har jeg kun tilberedt rådyr, hvilket jo p.g.a. størrelsen ikke har været noget problem. På forhånd tak - også for den gode hjemmeside.

Svar til knud hegnet   :  
Hej Knud

Det kommer lidt an på temperament, men jeg foretrækker at dele en ryg frossen da jeg syntes den er nemmere at styre, det nemmeste er jo hvis man kan få en slagter til at skære den ud på båndsaven.

Der er ikke ret mange opskrifter på rensdyr i kogebogen, men vore norske samarbejdspartner har en del opskrifter, på norsk heder den rein.

Se rensdyrkoteletter her

Se rensdyrryg her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-11
Spørgsmål fra   :  Tvejby
Spørgsmål   :  Æggefrie pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg søger en pandekagedej uden æg. Har hørt, man kan anvende en almindelig opskrift og bruge banan i stedet for æg. Har I erfaringer med det? Tak i øvrigt for mange æggefrie opskrifter. Lige, hvad jeg manglede. Glæder mig til at prøved dem af. Med venlig hilsen Tvejby

Svar til Tvejby   :  
Hej Tvejby

Vi har ikke erfaringer med bananer i stedet for æg, vi har dog en anden opskrift som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-09
Spørgsmål fra   :  José de los Reyes
Spørgsmål   :  Potcase
I opskriften indgår bl.a   :  Sögte på potcase på jubii, og den kom frem med potcase ost, hvilket er rigtigt, men når jeg söger efter opskriften sker der ikke moget???
Bemærkninger   :  
Gamle osterester vist nok cognaq samt krydderier af en eller anden slags!

Svar til José de los Reyes   :  
Hej José.

Jeg har fundet 2 opskrifter på potkãse som skulle svare til det du søger.

Se opskriften her

Se opskriften her

Håber du kan brugen opskrifterne.
Hilsen Jytte




2006-01-09
Spørgsmål fra   :  Majbritt Kølby
Spørgsmål   :  Teriyakisauce
I opskriften indgår bl.a   :  vin- soya
Bemærkninger   :  
Det er en sauce man bruger i japan til at stege og marinere kød i

Svar til Majbritt Kølby   :  
Hej Majbritt

Denne sauce er jeg blevet fortalt at man kan købe i supermarkedet, men jeg går ud fra at du spørger her fordi du gerne vil have opskriften på saucen så den kommer her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-07
Spørgsmål fra   :  Lone Tilsted
Spørgsmål   :  græsk tomatsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Tilsted   :  
Hej Lone.

Jeg har fundet en opskrift til dig på græsk tomatsuppe. Håber du kan bruge den.

Se opskriften på Græsk tomatsuppe her

God fornøjelse med suppen.
Hilsen Jytte




2006-01-07
Spørgsmål fra   :  Irma Dam
Spørgsmål   :  Kogt Pighvarr
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Irma Dam   :  
Hej Irma

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber er den du efterlyser.

Kogt pighvar

Med venlig hilsen
Per




2006-01-07
Spørgsmål fra   :  Birgit
Spørgsmål   :  rester
I opskriften indgår bl.a   :  Når man har en rest steg tilbage, er det kun Biksemad man kan lave af det, eller er der andre ting.
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit   :  
Hej Birgit.

Jeg har fundet et par retter til dig.
Den ene er en ragout:

Se opskriften her

Eller kan du anvende stegen til pålæg. Noget af den kan du bruge i skinke-æggefad:

Se opskriften her

Og endelig så er der biksemad

Se opskriften her

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2006-01-06
Spørgsmål fra   :  Finn - Aksel Pedersen
Spørgsmål   :  Gravad laks
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker opskriften på at lave Gravad Laks På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Finn - Aksel Pedersen   :  
Hej Finn

Vi har modtaget en opskrift fra Carsten som jeg her vil sende til dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-06
Spørgsmål fra   :  chris
Spørgsmål   :  svenske matje fileter
I opskriften indgår bl.a   :  sild
Bemærkninger   :  


Svar til chris   :  
Hej Chris

Jeg har fundet nogle opskrifter frem til dig med matjesfileter som jeg håber du kan bruge.

Se matjesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-05
Spørgsmål fra   :  Tommy Sørensen
Spørgsmål   :  kylling marengo
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingerstykker, røget bacon i tern,flået-tomater,tomatpure,kyllingebouillon,løg,
Bemærkninger   :  
Opskriften var i Chefkokken opskriftklubben, og var i gruppe 9 kortnummer 26

Svar til Tommy Sørensen   :  
Hej Tommy

Vi har fået denne opskrift tilsendt fra carsten og som jeg håber er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-05
Spørgsmål fra   :  katrine
Spørgsmål   :  pålægskagemand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ønsker en opskrift på brødet til en pålægskagemand

Svar til katrine   :  
Hej Katrine.

En pålægskagemand er lavet af bolle dej, formet som en kagemand.

Se opskriften her

Der på kommer du alle mulige slags pålæg, alt efter hvad du kan lide. Til slut pyntes kagemanden med det, der høre til pålægget.

Held og lykke med kagemanden.
Hilsen Jytte




2006-01-05
Spørgsmål fra   :  mette ohrberg
Spørgsmål   :  gitterkage
I opskriften indgår bl.a   :  gammel opskrift fra AMO.Kan huske at jeg lavede en tærtebund, smurte den med noget creme/smøragtigt indeholdende en del vanillie. Dejstrimler som gitter i toppen. Det er ikke æblegitterkagen fra jer.
Bemærkninger   :  


Svar til mette ohrberg   :  
Hej Mette

Det har desværre ikke været muligt at finde den ønskede kage fra AMO.

Beklager meget
Per




2006-01-04
Spørgsmål fra   :  jutta christensen
Spørgsmål   :  kandissukkerkiks
I opskriften indgår bl.a   :  Hvedemel 45%, Kandissukker 20%, vegetabilsk olie, sukker, sirup, æg hævemiddel (natriumhydrogenkarbonat), glucose-fruktosesirup, karamelsukker, kanel, salt aroma (vanillin).
Bemærkninger   :  
Bastogne med kandisbiscuit & kanel fra Bastogne Cafe au LU

Svar til jutta christensen   :  
Hej Jutta

Den helt eksakt opskrift fra LU kan jeg jo af gode grunde ikke hjælpe dig med, men jeg har en opskrift på Bastogne som jeg håber du kan bruge, og måske prøve dig frem til et resultat der ligger tæt på LUs.

Se Bastogneopskrift'en her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-04
Spørgsmål fra   :  Leif Andersen
Spørgsmål   :  cremet artiskoksuppe med persillepesto
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg smagte fornylig på en restaurant en særdeles dejlig legeret og cremet artiskoksuppe, hvori der var lagt en streg persillepesto. Det var en nydelse. Jeg har søgt på suppen, men får en med ristet brødterninger. Det var ikke en sådan. Om et par dage her jeg fødselsdag og vil gerne lave den til mine gæster. Kan I hurtig sende mig en opskrift på suppen. Persillepesto har jeg. På forhånd tak. MVH Leif Andersen

Svar til Leif Andersen   :  
Hej Leif

Det har desværre ikke været muligt at skaffe opskriften på cremet artiskoksuppe som du efterlyser.

Beklager meget
Per




2006-01-04
Spørgsmål fra   :  Brian rene Hansen
Spørgsmål   :  Kubyn
I opskriften indgår bl.a   :  Dej og lam man bager i ovnen jeg har set den over discovery at det er en litaunisk ret, som jeg meget gerne ville prøve at lave.
Bemærkninger   :  
Kubyn skulle være en næsten nationalret i litaun. dej og lam strøget med æg og så bages,jeg ved ikke hvor lang tid de skal have det er det jeg gerne vil have at vide, Hilsen Brian Hansen

Svar til Brian rene Hansen   :  
Hej Brian

Der er flere der har spurgt efter denne opskrift, det er desværre ikke lykkedes at skaffe en færdig opskrift, men der er en del som har kommenteret den halvfærdige opskrift som jeg har lagt ud så jeg håber at du kan bruge opskriften.

Se kybynopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-01-03
Spørgsmål fra   :  edith
Spørgsmål   :  oksekødsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en god gammeldags oksekødssuppe

Svar til edith   :  
Hej Edith.

Jeg har fundet et par opskrifter frem til dig på oksekødssuppe.

Se opskriften her

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2006-01-03
Spørgsmål fra   :  e.m.filtenborg
Spørgsmål   :  vaffelrør som man køber i tivoli
I opskriften indgår bl.a   :  vaffelrørene serveres i papirkræmmerhuse (drysset med sukker) Har prøvet alm vaffeldej,udsprøjtet og kogt i palmin. IKKE GODT
Bemærkninger   :  


Svar til e.m.filtenborg   :  
Hej e.m.

Jeg tror det er dem vi kalder Spanske vafler.

Se opskriften her

Held og lykke med vaflerne.
Hilsen Jytte




2006-01-03
Spørgsmål fra   :  Marlene
Spørgsmål   :  Bresaola roulade
I opskriften indgår bl.a   :  Bresaola og basilikum
Bemærkninger   :  
Til en 60 års fødselsdag i sommers fik vi til forret en slags roulade. Jeg tror det var Bresaola og fyldet var måske flødeost med hakket basilikum. Det var i hvert fald basilikum. Om der var andet i ved jeg faktisk ikke, men jeg tror det ikke. Kender I en opskrift på dette eller har nogle forslag til, hvordan man ville kunne lave den? vh Marlene

Svar til Marlene   :  
Hej Marlene

Det har desværre ikke være muligt at skaffe den ønskede opskrift på bresaolaroulade.

Beklager meget
Per




2006-01-03
Spørgsmål fra   :  line jensen
Spørgsmål   :  kaiseri mantel og krydderrierne til adana chiken kebab
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til line jensen   :  
Hej Line

Jeg går ud fra at begge retter er tyrkiske, desværre kan jeg kun opskrifter på adanakebab men med lam og ikke kylling, men mon ikke det er de samme krydderier der bruges.

Se opskrifterne her

kayseri mantel har jeg ikke kunnet finde noget på.

Med venlig hilsen
Per




2006-01-01
Spørgsmål fra   :  lotte jørgensen
Spørgsmål   :  Pastasalat
I opskriften indgår bl.a   :  pastaskruer ( kogte ) i oliemarinade
Bemærkninger   :  
jeg har fået engang nogle kogte pasta skruer eller lign. og de var med noget olie , krydderier og noget knust rødt ( måske soltørrede tomater ) i, det var til en reception hvor der var mange forskellige salater. jeg husker den som værende den bedste salat jeg havde fået også fordi der ikke var så meget i den ..jeg håber i kan hjælpe mig hilsen lotte

Svar til lotte jørgensen   :  
Hej Lotte.

Jeg har fundet en opskrift til dig som svare nogenlunde til det du efterlyser. Du kan evt. undlade nogle af grønsagerne hvis du vil lave den mere enkelt.

Se opskriften her

Her er flere opskrifter på pastasalat:

Se opskriften her

God fornøjelse med salaten.
Hilsen Jytte




2006-01-01
Spørgsmål fra   :  Troels Sørensen
Spørgsmål   :  Pengasius også kaldet sølvhaj
I opskriften indgår bl.a   :  Pengasius også kaldet sølvhaj
Bemærkninger   :  
Pengasius forhandles af flere fiskeforretninger som filet, men det er svært at finde andre opskrifter end dampet pengasius

Svar til Troels Sørensen   :  
Hej Troels

Pangasius er ikke en fisk jeg er stød på før, så jeg har måtte lede lidt for at finde nogle oplysninger omkring den.

Det skulle være en tropisk/asiatisk ferskvandsfisk som oprindeligt skulle stamme fra vietnam, men som opdrættes i Thailand, Cambodia og Veitnam, det skulle være fra de Vietnamesiske opdræt vi får fisken.

Kødet er lyserødt til rosa og fedtinoldigt og skulle minde lidt om en rødtunge.

Jeg har samtidig fundet lidt forskellige opskrifter frem som jeg håber du kan bruge, ellers må du prøve dig frem, evt. kigge efter opskrifterne på rødtunge.

Se Pangasiusopskrifter her


Se rødtungeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006