Spørgsmål efter opskrift

2003-01-31
Spørgsmål fra   :  Anna Mette Korsholm
Spørgsmål   :  Foi Gras serveret på ristet brød
I opskriften indgår bl.a   :  Foi Gras serveret på ristet brød. Hvad bruger man som tilbehør og hvilken vin serverer man til ??
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Mette Korsholm   :  
Hej Anna

Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, min viden omkring mad ligger mest i det teoretiske, og mest omkring opskrifter.

Jeg beklager meget.
Per




2003-01-30
Spørgsmål fra   :  Janette Larsen
Spørgsmål   :  russisk hakkebøf
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød, cremefraich fløde paprika persille osv
Bemærkninger   :  
fra chefkokken´s opskriftsklub min oversigtsbog er fra 1977 opskriften er nr 8/31 Den er desværre blevet væk håber at i kan hjælpe på forhånd tak Janette

Svar til Janette Larsen   :  
Hej Janette

Jeg ved ikke om det er den rigtige opskrift jeg har fundet frem til dig, for jeg har ikke opskrifterne fra den opskriftsklub.
Men du kan jo prøve at kigge på den, måske du kan finde frem til den rigtige opskrifte ved at kigge på denne.

Se opskriften på russisk hakkebøf her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-29
Spørgsmål fra   :  Ulla S Ipsen
Spørgsmål   :  Oksetykkam
I opskriften indgår bl.a   :  Oksetykkam (steg)tilberedt i Römertopf. Venligst fortæl mig hvor længe og med hvilke ingredieneser. På forhånd tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla S Ipsen   :  
Hej Ulla

Jeg synes du skulle prøve at kigge på opskrifterne som jeg har under tilberedning som er angivet til romertopf.

Der er godt nok ikke en opskrift på tykkammen, men der er flere opskrifter med oksestege med andre stykker.

Jeg mener ikke man skal være så bange for at overføre opskrifter fra et kødstykke til et andet, så prøv at kig der for inspiration.

Klik her for at komme direkte til opskrifterne i romertopf

Ps
Romertopf har mange navne, og de fleste kender den nok under stegeso, og det er også det som jeg har valgt at skrive bag opskrifterne.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-29
Spørgsmål fra   :  Maria Elisabeth
Spørgsmål   :  Færøersk mad
I opskriften indgår bl.a   :  ???
Bemærkninger   :  
Gerne en fiskeret men alt færøersk mad vil jeg gerne havde en opskrift på!

Svar til Maria Elisabeth   :  
Hej Mania

Jeg har kun nogle enkelte opskrifter på færøersk mad, så der er ikke den store inspiration, desværre.

Så jeg vil da gerne benytte lejligheden til at opfordre nogle af de færøerske brugere om at indsende nogle flere opskrifter.

Klik her for at se de få opskrifter jeg har nu

Med venlig hilsen
Per




2003-01-28
Spørgsmål fra   :  Ina Mose Jensen
Spørgsmål   :  TE
I opskriften indgår bl.a   :  kvæde
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne vide om man selv kan tørre kvædefrugter og lave te ud af det?

Svar til Ina Mose Jensen   :  
Hej Ina

Mad og sundhed har en fin beskrivelse af hvordan man tørrer frugter.


Med venlig hilsen
Per




2003-01-28
Spørgsmål fra   :  karin madsen
Spørgsmål   :  sprængt lårtunge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har en lårtunge på ca. 1.5 kg. i fryseren. Jeg har både hørt og læst at man kan sprænge den til pålæg (saltkød), men jeg har ingen steder set hvordan man gør. Hvor meget salt og vand der skal bruges og hvor længe den skal koge herefter. Kan pålægget fryses ned igen efterfølgende??

Svar til karin madsen   :  
Hej Karin

Jeg har ikke en decideretopskrift til dig, men jeg har fundet et par opskrifter frem til dig hvor du kan se fremgangsmåden for andre kødstykker.

Se fremgangsmåden på sprængning her

Se opskrift på efterfølgende kogning her

Jeg kan ikke se nogen grund til at du ikke skulle kunne fryse kødet igen bagefter, det gør man jo med madrester.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-26
Spørgsmål fra   :  Claus
Spørgsmål   :  stegetider lam
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler LAM under "stegetider" mvh claus

Svar til Claus   :  
Hej Claus

Jeg har hermed noteret stegetider for lam som en af de mange ting som jeg skal have kigget nærmere på.

Lige hvornår jeg får lagt de helt store oplysninger ind kan jeg ikke love noget om lige nu, men jeg kan godt love dig at de kommer.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-26
Spørgsmål fra   :  Susanne Jørgensen
Spørgsmål   :  alle mulige fra Inran. Irak. Jugoslavien.Bosnien.M.m
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Jeg skal til at undervise udlændinge i deres lands madretter søger derfor alle mulige forretter, hovedretter, bageværk.og efterretter

Svar til Susanne Jørgensen   :  
Hej Susanne

Jeg ved ikke om du har været inde og se på opskrifterne under kategorien lande, men det er faktisk den måde jeg bedst kan hjælpe dig på.

De fleste af opskrifterne er jo nogle at andre brugere har sendt ind, med angivelse af lande på, så jeg har ikke den store mulighed for at hjælpe dig med yderligger opskrifter.

Medvenlig hilsen
Per




2003-01-24
Spørgsmål fra   :  Hansine Døj
Spørgsmål   :  Pizza til børn
I opskriften indgår bl.a   :  ikke så stærke ingredienser.
Bemærkninger   :  


Svar til Hansine Døj   :  
Hej Hansine

Jeg har en opskrift på børne pizza som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften på børnepizza her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-23
Spørgsmål fra   :  Christian
Spørgsmål   :  corn dog
I opskriften indgår bl.a   :  en mejs dej, en pølse og en pind
Bemærkninger   :  
der er jo soperbowl på søndag og jeg holder et lille "amerikansk" arangement så hvis i har en opskrift på hvordan man laver corn dogs ville jeg blive meget glad på forhånd tak

Svar til Christian   :  
Hej Christian

Jeg fandt en opskrift på engelsk som jeg har oversat til dig.

Dybest set ser det ud til at være en pandekagedej også kaldet beignetdej, som pølserne dyppes i og så frituresteges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-21
Spørgsmål fra   :  Kjell Steenberg
Spørgsmål   :  Færøkake
I opskriften indgår bl.a   :  Hvetebakst + sukker, kanel, smør
Bemærkninger   :  
Denne kaken ble kjøpt i Hune (utenfor Blokkhus). Den er rund, laget antagligvis som hvetebakst hvor fyllet består av sukker, kanel og smør. Kaken er myk å spise som hveteboller. Takk for hjelpen!!!

Svar til Kjell Steenberg   :  
Hej kjell

Jeg har desværre ikke kunnet finde den kage du spørger efter, jeg har endda spurgt hos min norske samarbejdspartner men desværre også uden held.

Så jeg må desværre skuffe dig.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-21
Spørgsmål fra   :  Anette
Spørgsmål   :  Raclette-mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har fået en Raclette grill i gave. men har INGEN ide om hvad tilbehør jeg skal lave. Jeg har en ide om noget kød i tynde skiver til selve grill-pladen. men hvad skal der til de små skåle? Jeg har en lille fornemmelse af nogle champignon men ellers??? På forhån tak for hjælpen.

Svar til Anette   :  
Hej Anette

Jeg har nogle enkelte opskrifter til raceltte som du kan se i linket herunder.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-20
Spørgsmål fra   :  Jan Marcussen
Spørgsmål   :  indbagt oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  ????????
Bemærkninger   :  
Jeg har en oksemørbrad på ca 2.5 kg. som jeg godt kunne tænke mig at lave i ovn. det behøver ikke at være indbagt. hvor mange prs. er der kød til?

Svar til Jan Marcussen   :  
Hej Jan

Den beregnede mængde benfrit kød pr person er 150 - 200 g. så der skulle jo så være til 12 personer i det stykke du står med.

For at finde en opskrift er det nemmest at gå ind under ingredienser, og vælge oksekød og så oksemørbrad.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-20
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  dej til at lave feks dybtstegte, ost eller ligenede
I opskriften indgår bl.a   :  dej til at lave feks dybtstegte, ost eller ligenede
Bemærkninger   :  
Jeg ville gerne have en opskrift på en dej til at dyppe forskellige ting i som man så friture steger bagefter lige som indbagt rejer.....jeg har en gang prøvet en dej uden om ost men da det kom i frituren røg det hele af som om det ikke hævede???

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Jeg har en opskrift her som du kan prøve, så håber jeg bare den hænger bedre fast.*SS*

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-20
Spørgsmål fra   :  Nicole
Spørgsmål   :  Ristaffel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
ikke noget man laver til to personer men mange! det er en hovedret -

Svar til Nicole   :  
Hej Nicole

Jeg har nogle forskellige opskrifter på ristaffle, men de er stavet meget forskelligt, så den nemmeste måde at finde dem på er at søge på navn "ri taf" dog uden apostrofferne. så vil du komme frem til 7 forskellige opskrifter.

Så håber jeg blot at du kan finde en der falder i din smag.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-20
Spørgsmål fra   :  Theresa Hansen
Spørgsmål   :  Fedtfattige pølser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil meget gerne selv lave pølser af forskellig art, men alle opskrifter jeg har været i stand til at finde indeholder også lige 30 % fedt flæsk eller tilsvarende.

Svar til Theresa Hansen   :  
Hej Theresa

Jeg har fundet en opskrift frem på en pølse , men der er også en del spæk i, men jeg tror nok jeg ville forsøge med at skifte spækket ud, evt. med noget røget kalkun.

Du kan evt. prøve at lave en lille portion og så stege en lille frikadelle for at kontrollere smagen.

Se opskrift på pølse her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-18
Spørgsmål fra   :  Erik Oppenhejm
Spørgsmål   :  Brisler
I opskriften indgår bl.a   :  Brisler
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Oppenhejm   :  
Hej Erik

Det er lidt svært at se hvad du ønsker svar på ang. brisler, men hvis det er opskrifter du søger så har jeg nogle opskrifter her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-18
Spørgsmål fra   :  Bente
Spørgsmål   :  mini muslinger
I opskriften indgår bl.a   :  muslinger
Bemærkninger   :  
Her i spanien sælges store poser med friske mini muslinger, ca 1 til 2 cm store. De virker lysegrå. Jeg kender ikke den danske betegnelse for disse, så jeg er ikke istand til at finde en opskrift. Jeg gætter på de skal bruges til en slags muslingesuppe, men kan de åbnes, så selve muslingekødet kan spises? Hvordan laves en velsmagende suppe, og hvad bruges de ellers til?

Svar til Bente   :  
Hej Bente

Jeg kender ikke til de forskellige slags muslinger, men mon ikke du bruge en opskrift på anden musling, og så bruge de små muslinger i stedet.

Du skal nok lige prøve dig lidt frem med vægten.

Jeg har en del opskrifter med muslinger her på siden, for at se dem kan du enten gå ind i ingredienser og vælge skaldyr der kan du så vælge forskellige typer muslinger.
Du kan også søge på muslinger på "søg på navn"

Klargøring af friske muslinger
Friske muslinger skrubbes grundigt med en stiv børste. Hvis nogle ikke vil lukke sig, kasseres de.

Muslingerne sættes over i en tør gryde under låg og dampes til de har åbnet sig, 7-8 min. Muslingerne tages ud af skallerne. Hvis enkelte ikke har åbnet sig kasseres de.

Håber det giver dig lidt at arbejde videre med.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-18
Spørgsmål fra   :  Carsten Jakobsen
Spørgsmål   :  Dilddressing
I opskriften indgår bl.a   :  Dilddressing til røget eller gravad laks.
Bemærkninger   :  
Formentlig noget med olie, farin, sennep, dild, måske Nolly Prat el. lign.

Svar til Carsten Jakobsen   :  
Hej Carsten

Jeg tror det er nedenstående opskrift du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-18
Spørgsmål fra   :  Marjen
Spørgsmål   :  kage med friske dadler
I opskriften indgår bl.a   :  kage med friske dadler. Evt.en formkage
Bemærkninger   :  


Svar til Marjen   :  
Hej Marjen

Jeg har en opskrift på plumkage, hvor der bliver brugt friske dadler, men den er jo lidt omstændig, og det er ikke en kage man lige laver til aftenkaffen samme dag, men det er en formkage *SS*

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-18
Spørgsmål fra   :  Aase Müller
Spørgsmål   :  Kødfondue med tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  Hvilken olie skal man bruge
Bemærkninger   :  


Svar til Aase Müller   :  
Hej Aase

Jeg har fået af vide at rapsolie skulle være den olie der bedst kunne klare de høje varmegrader, så den ville jeg nok vælge, men ellers tror jeg de fleste olier og fedtstoffer kan bruges.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-15
Spørgsmål fra   :  Michelle Dupont
Spørgsmål   :  Pilauris
I opskriften indgår bl.a   :  Ris...???
Bemærkninger   :  
Er det muligt at fremskaffe opskrift på denne indiske ris"ret,(tilbehør til en lammeret)Den blev vist i et madprogram på DR2 ons.15.1.03??(Omkring 19.00. Jeg har selv søgt forgæves på deres hjemmeside, på forhånd tak. Med venlig hilsen Michelle

Svar til Michelle Dupont   :  
Hej Michelle

Jeg har fundet en opskrift frem til dig, det er ikke fra dr2's madprogram så jeg kan ikke love at det er den sammen, men jeg håber det er tæt på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-15
Spørgsmål fra   :  Gert olesen
Spørgsmål   :  Nachos med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  kylling ,Nashoschips, ost,kryderier tomat
Bemærkninger   :  
En ret vi har fået på et mexikansk resturant.er stærk krydert.

Svar til Gert olesen   :  
Hej Gert

Jeg kan ikke finde den eksakte opskrift du spørger om, men jeg har fundet en opskrift på mexikansk nachos, som dog er uden kylling.

Jeg håber så du selv har lyst til at brygge videre på den ud fra opskriften og det som du fik serveret.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-14
Spørgsmål fra   :  Gitte Jacobsen
Spørgsmål   :  karry
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En grundblanding til karry med mål, hvor det evt. er muligt selv at bygge videre på eller at finde frem til sin egen blanding. På forhånd tak. M.v.h. Gitte Jacobsen

Svar til Gitte Jacobsen   :  
Hej Gitte

Jeg har aldrig selv prøvet at fremstille karry, men jeg har undersøgt det og fundet ud af følgende.


Karry kan indeholde op til 40 forskellige krydderier.

Bl.a.
Gurkemeje, ingefær, kanel, koriander, nelliker, kryddernelliker, kommen, spidskommen, sort peber , hvid peber, paprika, karryblad, anis, fennikelfrø, muskatnød, muskatblomme, laurbærblade, safran, sennepsfrø, sesamfrø, cayennepeber, kardemomme, tørret chili, havsalt, bukkehorn, piment og valmuefrø.


Lidt opskrifter:

4 tørre røde chilipebere
2 spsk korianderfrø
2 tsk anisfrø
4 sorte peberkorn
½ tsk. gurkemeje

I en morter knuses fire tørre røde chilipebere, to spiseskefulde korianderfrø, to teskefulde anisfrø og fire sorte peberkorn. Det blandes med en halv teskefuld gurkemeje


Almindelig karry:
10,0 g gurkemeje - 7,5 g sød paprika - 7,5 g ingefær - 7,5 g kanel - 7,5 g kardemomme - 12,5 g sort peber - 30,0 g koriander - 10,0 g piment

Fin karry:
33,0 g kardemomme - 11,5 g nellike - 5,0 g muskatblomme - 3,0 g muskatnød - 2,5 g gurkemeje - 12,0 g spidskommen - 33,0 g kanel

Stærk karry:
45 g kardemomme - 11 g nellike - 14 g sort peber - 3 g muskatnød - 3 g muskatblomme - 10 g kanel - 11 g spidskommen - 3 g cayennepeber

Alt males fint og blandes. Karry kan holde sig i 6-9 måneder.


Gurkemeje er den vigtig ingrediens i karry og kan iblandes med op til ¼, og er det der giver den gule farve.

Ordet "karry" kommer fra tamil kari = sovs, dyppelse.

Madras karry er stærkere end ostindisk karry.


Karry skal helst brunes i olie eller fedt for at udfolde sin fulde aroma.


Med venlig hilsen
Per




2003-01-13
Spørgsmål fra   :  Kirsten Andreassen
Spørgsmål   :  kalveryg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har et stykke kalveryg på ca.½ meter hvordan tilbereder jeg dette ? Er det nærmest som oksehøjryg ?

Svar til Kirsten Andreassen   :  
Hej Kirsten

På min udskæringsplan har jeg ikke kalveryg med, den bliver sikkert nok delt mere op normalt.

Se parteringsplan for kalvekød

Se parteringsplan for oksekød

Her kan du se nærmer om hvilke stykker du skal lede efter, for at finde de opskrifter der passer bedst på det stykke du står med.

Personligt synes jeg sagtens man kan tage en opskrift der plejer at smage godt, og så skifte kødet ud med en anden dyreart eller måske blot udskæring.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-12
Spørgsmål fra   :  Martin
Spørgsmål   :  Ingefærøl
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Martin   :  
Hej Martin

Jeg kender intet til brygning af øl, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2003-01-10
Spørgsmål fra   :  Susanne Jørgensen
Spørgsmål   :  Opskriftskasse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger ikke en opskrift men en bestemt opskriftskasse. Det er små samlekort fra opskriftklubben Chefkokken. Den er udsendt i første gang i 1975.

Svar til Susanne Jørgensen   :  
Hej Susanne

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med så specifikke opskrifter, men jeg har gjort det at jeg har lagt dit spørgsmål ind under debatten, så har andre bruger mulighed for at komme med indlæg til dit spørgsmål.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-09
Spørgsmål fra   :  Bent-k
Spørgsmål   :  rådyr
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler en beskrivelse af hvordan man flår et rådyr da jeg har fået et foræret og ikke ved hvordan jeg skal flå pelsen af det kan du hjælpe så ville jeg være glad M. v. h. Bent

Svar til Bent-k   :  
Hej Bent

Jeg har fundet denne beskrivelse i en gammel kogebog, håber du kan bruge den

Man plejede før i tiden at lade vildtet hænge, indtil det havde fået ”en tanke”, dette er man gået bort fra, man anvender det derimod i ganske frisk tilstand.

Et ungt dyr kan således anvendes 1-2 dage efter det er skudt. Ældre dyr bør hænge 8-10 dage. Opbevaringstiden retter sig dog efter opbevaringsforholdene.

Når jægeren har skudt større dyr, plejer han straks at ”brække dyret op” dvs. at han fjerner indvoldene.

Ved indkøb må iagttages:
1) At dyret er friskt og nyskudt.
2) At dyret ikke er over 1-2 år. Kendetegn på unge dyr er, at ribbenene let lader sig brække itu, og at kødet er fast.
3) At kødfarven er lys (omtrent som kalvekød). Gamle dyr har en mørkere farve.


Dyret, der hænges op i bagbenene eller lægges på et bord, gives et snit på den indvendige side af for- og bagben og i bugen, hvorefter skindet løsnes og krænges af dyret indtil halsen, der nu afhugges.
Bugen skæres forsigtigt op. Indmaden udtages, bove og ribben skæres fra, og ryggen gives med en økse nogle knæk indvendig fra, da den ellers under stegningen vil bøjes.
(Pas på galdeblæren, at den ikke går itu, når leveren udtages, galden giver nemlig kødet en grim farve og en bitter smag)
indmaden anvendes som indmad af tamme dyr, hvis den er frisk og god, men da vildt ikke er underkastet kødkontrol, må man selv undersøge om organerne er tjenlige til menneskeføde. Det er da særligt vigtigt at undersøge leveren, om denne har pletter eller knuder (tuberkulose). I dette tilfælde må indmaden bortkastes, men kødet kan i de fleste tilfælde anvendes efter en grundig gennemstegning eller kogning.

Dyret deles nu i ryg, kølle og bove, der almindeligvis steges, bovene kan dog også anvendes til fars. Kødet vaskes med et klæde opvredet i lunkent vand. Er kødet særligt blodigt, bør koldt vand anvendes, og heri kan kødet lægges nogle timer. At lægge kødet i eddikevand bør ikke anbefales, da det går ud over kødets næringsværdi og smag, kun når der er tale om ældre dyr, kan kødet lægges natten over i eddikevand (1 dl. eddike til 1 l. vand) og på denne måde mørnes. Skal kødet opbevares nogle dage, lægges det i mælk, der skiftes hver anden dag, skylles herefter i lunkent vand og aftørres inden stegningen.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-07
Spørgsmål fra   :  Birthe Madsen
Spørgsmål   :  kager / bradepandekager uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  kager / bradepandekager uden tilsætning af æg overhovedet
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Madsen   :  
Hej Birthe

Jeg har nogle enkelte opskrifter på kager uden æg, jeg håber jeg med tiden vil kunne bringe nogen flere opskrifter.

Se Æggefrie kageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-06
Spørgsmål fra   :  Inge Schjødt
Spørgsmål   :  Sønderjysk rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Schjødt   :  
Hej inge

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med denne opskrift, men jeg har da andre opskrifter på rugbrød.

Se opskrifter på rugbrød her
Med venlig hilsen
Per




2003-01-05
Spørgsmål fra   :  Irene Jensen
Spørgsmål   :  Work mad
I opskriften indgår bl.a   :  Det skal helst være så almimdeligt som muligt. Ikke Taliansk el.lign.
Bemærkninger   :  


Svar til Irene Jensen   :  
Hej Irene

Jeg har ellers det punkt i menuen som heder tilberedning, der kan du se opskrifterne opdelt efter tilberedningsmetode, men pga. at der er kommet så mange opskrifter her på kogebogen så er den meget langsom.
Men hvis du bruger linket herunder så vil du kunne se alle mine opskrifter tilberedt i wok.

Se wokopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-05
Spørgsmål fra   :  Bella
Spørgsmål   :  har oksestriploin et andet navn
I opskriften indgår bl.a   :  oksestriploin
Bemærkninger   :  
har oksestriploin et andet navn, og i så fald hvad, og gerne en opskrift

Svar til Bella   :  
Hej Bella

Jeg har måttet spørge mig omkring for at kunne svare på dit spørgsmål og det jeg har fået oplyst er følgende.

Det er en amerikansk udskæring der for ca. 20 år siden blev overført til Danmark og hermed til dansk kvæd. Det er den bedste del af tyndstegen og den bedste del af højrebet. Dvs. begge ender udelades i forhold til den gamle traditionelle udskæring.

Striploin er velegnet til helstegning, steaks og helt afpareret er det engelske og franske bøffer.

For opskrifter kan du gå ind under ingredienser og klikke dig frem der.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-04
Spørgsmål fra   :  Jacob Stokholm
Spørgsmål   :  Langtids opvarmning af kød
I opskriften indgår bl.a   :  Kød Gas-flamme Ovn
Bemærkninger   :  
Jeg har set at man kan tilberede kød ved at varme kødet på ydersiden med en gas-flamme, ved 140 grader, så kulhydrater og proteinerne danner den brankede overflade, hvorefter man varmer kødet i ovnen ved 55 Grader, i 6-8 timer indtil colagenet er omdannet i kødet. Dette skulle gøre at man beholder smagen i kødet. Spørgsmål: Har i opskrifter på Langtids-opvarmning af kød og grønsager, eller ved i hvor man kan få flere oplysninger.

Svar til Jacob Stokholm   :  
Hej Jacob

Det er ikke noget jeg har hørt om før, og jeg kender ikke til en opskrift på det, så jeg må desværre skuffe dig.

Med venlig hilsen
Per




2003-01-03
Spørgsmål fra   :  michael kaa
Spørgsmål   :  osso buko
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en god traditionel opskrift på osso buko, gerne med landtidsforberedning tak michael

Svar til michael kaa   :  
Hej Michael

Jeg har en opskrift "Osso buco på danske vintergrøntsager" som jeg tror passer på det du søger, men ellers prøv at søg på navn "osso" så kommer der en del forskellige opskrifter frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-03
Spørgsmål fra   :  lisbeth larsen
Spørgsmål   :  Spansk pealla
I opskriften indgår bl.a   :   ris rejer muslinger kylling ???
Bemærkninger   :  


Svar til lisbeth larsen   :  
Hej Lisbeth

Jeg har en opskrift på paella, hvor der indgår ris, rejer og muslinger, men der er ikke kylling med, men du kan jo prøve den som den er eller måske tilsætte lidt kylling.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2003-01-01
Spørgsmål fra   :  Jette L.
Spørgsmål   :  Durumruller (shawama)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hje Jeg søger opskriften på durumruller som man bruger til Shawama´er. Håber i kan hjælpe

Svar til Jette L.   :  
Hej Jette

Jeg har spurgt rundt omkring efter durumrulleopskrift, men det er desværre ikke lykkedes mig at finde en opskrift.

Jeg beklager meget.
Per




Se spørgsmålene for januar 2003

Se spørgsmålene for februar 2003

Se spørgsmålene for marts 2003

Se spørgsmålene for april 2003

Se spørgsmålene for maj 2003

Se spørgsmålene for juni 2003

Se spørgsmålene for juli 2003

Se spørgsmålene for august 2003

Se spørgsmålene for september 2003

Se spørgsmålene for oktober 2003

Se spørgsmålene for november 2003

Se spørgsmålene for december 2003