Tarteletter med høns og asparges

Tarteletter med høns og asparges, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

ForretterRet : Forretter - Tarteletter

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Tarteletter med høns og asparges, billede 4 Tarteletter med høns og asparges, billede 1 Tarteletter med høns og asparges, billede 2 Tarteletter med høns og asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Kogning høne:
1 høne
 vand
 salt
 
2 ds.aspargessnitter
 
 Sovs:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
5 dl.hønsebouillon
1 dl.Piskefløde
 salt
 hvid peber
 
20 Festtarteletter
 
Opskrift:
Hønen lægges i en stor gryde, dækkes med koldt vand og salt. Bringes i kog og koger ca. 1½ time alt efter alder. Skum evt. urenheder undervejs, og lad evt. hønen afkøle i bouillonen.

Når hønen er kold pilles kødet fra benene og skæres i små tern. Suppen gemmes til sovsen.

Sigt væden fra aspargsnitterne, men gem væden.


Smør smeltes ved svag varme, mel tilsættes det smeltede smør og røres godt sammen. Herefter tilsættes hønsebouillon og evt. aspargesvand (ialt 5 dl.) under omrøring. Der justeres med fløde til opbagningen har en cremet konsistens.

Hønsekødet og aspargessnitter vendes i den cremede opbagning, og skal simre i få min.

Festtarteletterne varmes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn med bunden opad ca. 5 minutter. Kan også varmes på brødrister. Når Festtarteletterne er varme, hældes fyldet i og serveres.





Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Tarteletter med høns i asparges

karakterer:
Opskriften er vist 414246 gange,
og udskrevet 4357 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (139 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-07-14 19:02:19
Denne opskrift giver, hvis fulgt, en sovs tynd som suppe, der dertil er nærmest utilstrækkelig til at dække fyldets omfang.

  -   2018-09-06 12:39:02
Super hurtig og nemt og ungerne elsker det. Et drys persille på toppen så er der serveret. Kan evt erstatte hel høne med kylling filet og koge med bullion.

  -   2018-04-01 12:59:58
Kan den laves dagen før og så bare opvarmes i morgen?

  -   2017-11-13 17:39:20
KANON OPSKRIFT :-)

  -   2017-05-04 15:29:33
Må det fryses ned?

  -   2015-12-26 13:08:38
Virkelig lækker og nem at lave

  -   2015-02-22 17:45:01
Super god smag

  -   2014-09-27 17:40:34
Rigtig god opskrift;)

  -   2014-08-15 11:37:29
Muuuums! En rigtig lækker opskrift! Den faldt i god jord her hjemme! Kan varmt anbefales.

  -   2012-04-01 18:38:00
god opskrift, nemt og lave