Savarin med jordbær

Savarin med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Randformkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
15 g.gær
0.5 dl.mælk
125 g.mel
75 g.smør eller margarine
1 spsk.sukker
1 æg
1 æggeblomme
1 citron reven skal heraf
 
 Lage til drypning:
2 dl.jordbærsaft
60 g.sukker
0.5 dl.likør
 
 Tilbehør:
250 g.friske jordbær
2.5 dl.piskefløde, pisket til skum
 
Opskrift:
Gær og håndvarm mælk røres sammen. Halvdelen af melet tilsættes. Dejen stilles lunt, dækket af et viskestykke, i ca. 40 min., til den er let og porøs. Smør og sukker røres sammen og røres derpå i dejen. Et helt æg og en æggeblomme tilsættes sammen med resten af melet, hvorefter dejen slås blank og smidig med en ske. En randform smøres med smeltet smør. Dejen fyldes i, dækkes med et smurt pergamentpapir og stilles lunt 1/2 time. Bages ved 180 gr ca. 30 min. Tages ud af ovnen, men bliver i formen. Saft og sukker gives et opkog, hvorefter likøren tilsættes. Den varme kage prikkes med en strikkepind og overhældes med lagen lidt efter lidt. Når saften er helt opsuget, vendes savarinen ud på et fad. I midten og rundt om savarinen lægges jordbær. Serveres med flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 6819 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-06-26 12:57:12
Prøv i st.m.hyldeblomstdrik og rom til lagen. Mascaponecreme i st.f. flødeskum: 125g mascapone blandes med 125 g Philadelphia light + evt. lidt A-38, vanillekorn ell.-sukker, revet citronskal, 90g formelis og 1/2-1dl hyldedrik. Jordbærrene marineres i konc. hyldedrik og drysses med fintskåret mynte

  -   2008-06-18 09:05:11
Prøv at udskifte jordbærsaft med hyldeblomstdrik fortyndet i lagen.Lad jordbærene marinere, skåret i kvarter, i konc. hyldedrik bl. m. 1 spsk. finthakket mynte. I st f. flødeskum kan man også servere en mascaponecreme til, rørt op med flormelis,vanille og let flødeost/A-38, hyldedrik og citronskal.