Sommergryde med hjemmelavet medisterpølse

Sommergryde med hjemmelavet medisterpølse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Pølse:
1 kg.flæskefars
1 æg
 salt
 peber (mølle)
2 småkogte kartofler
100 g.løg
 m.rensede svinetarme fra slagteren
 
 
25 g.smør/margarine
175 g.sommerløg
100 g.zittauerløg
50 g.knoldselleri
300 g.sommerkål eller spidskål
75 g.nye gulerødder
100 g.bladselleri
700 g.bagekartofler
1 stilkny basilikum
2 stilkeny timian
2 stilkeny estragon
4 dl.vand
 salt
 peber (mølle)
 
 Tilbehør:
 sennep
 syltede rødbeder
 groft rugbrød
 hakket persille
 
Opskrift:
Medisterpølse:
Kødet hakkes 1 gang sammen med løg og kartofler. Farsen æltes sammen med æg og smages til med salt og peber.

Tag kniven og hulskiven ud af kødmaskinen og sæt pølsetragten på. Sæt tarmen på tragten og kør farsen igennem maskinen.

PS. Det er vigtigt at tarmene ikke fyldes for meget, da de nemt vil revne.

Sommergryde:
Alle grønsager renses og skæres i ca. 1½ cm. størrelse. Smør/margarine kommes i en tykbundet gryde. Når smørret er varmt, kommes halvdelen af grønsagerne i, rør rundt. Læg medisterpølsen i gryden, tilsæt vand og de resterende grønsager. Krydres med salt og peber. Lad det hele koge op. Skru ned og læg låg på. Lad retten simre i 20-25 minutter.

Medisterpølsen tages op og skæres i passende stykker. Tilsæt de finthakkede krydderurter, rør rundt.

Anret grønsagerne på et fad med medisterpølsen ovenpå.

Serveres med en skål hakket persille, rødbeder, sennep og groft rugbrød.





karakterer:
Opskriften er vist 20481 gange,
og udskrevet 341 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu