Sprængt svinekam

Sprængt svinekam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Saltlage:
2 l.vand
300 g.groft salt
300 g.farin
0.5 tsk.knuste enebær
1 laurbærblad
5 Peberkorn, sorte
3 helenelliker
2 kvistetimian eller 1 tsk. tørret timian
 
1 kg.svinekam uden spæk
 
Opskrift:
Saltlagen koges sammen og afkøles.

Kødet lægges i et porcelænsfad eller glasfad, der nogenlunde passer i størrelsen til kødet. Lagen hældes over, og alufolie lægges over. Kødet trækker i lagen i køleskabet 2-3 døgn.

Kødet tages op, skylles og koges i vand uden tilsætning af salt og krydderier ca. 1 time. Kødet skæres i skiver og serveres med Forskellige kogte grøntsager og en grøn sauce eller champignonsauce.

Tips:

Den grønne sauce tilberedes af ymer evt. blandet med creme fraiche, rørt med hakkede krydderurter og smagt til med salt, peber og paprika.
Kød, der skal saltes, må ikke lægges frosset i saltlagen, det giver for lang optøningstid og risiko for, at saltlagen ikke trænger gennem kødet.





karakterer:
Opskriften er vist 86164 gange,
og udskrevet 1826 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu