Jysk hakkemos

Jysk hakkemos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Jysk hakkemos, billede 4 Jysk hakkemos, billede 1 Jysk hakkemos, billede 2 Jysk hakkemos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Laurbærblade
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Pil løgene og hak dem groft. Skær porrerne i tynde ringe og riv gulerødderne på den grove side af råkostjernet.

Svits kødet i en gryde. Kom grønsagerne i og lad dem svitse med. Tilsæt bouillonen og kom laurbærblad i. Krydr med salt og peber. Lad det koge under låg i 20 min.





karakterer:
Opskriften er vist 95536 gange,
og udskrevet 2057 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (42 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5096 (1213 kcal)
KJ pr. Pers. 1274 (303 kcal)
Vægt ialt 1800 gram
Vægt pr. Pers. 450 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 283 KJ (67 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 3.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-22 14:57:49
Inden jeg går i gang med denne, er der nogen form for sovs til denne ret? Vi er nogle sovse grise her i familien, og syns egentligt det ser ret tørt ud? :)

  -   2013-04-08 06:31:11
Her i huset er der 1for og 1 imod retten

  -   2012-11-23 17:41:15
Mums vi laver retten tit og vi og ungerne er vilde med den selv bette mand på 2 jeg tilsætter så også andre grøntsager og flere blade og lidt karry for at få det til at smage endnu mere skønt

  -   2011-11-13 19:19:51
Med paprika og karry, og så både svine- og grøntsagsboullion, bliver det en super lækker ret!

  -   2010-11-17 17:55:30
hold da op man det smagte kanon godt. lavede lidt om på opskriften i stedet for porre kom jeg peberfrugt, majs i og i stedet for svinebouillon kom jeg grøntsagsbouillon i. og så spiste jeg kartoffelmos til. mums siger jeg bare :)

  -   2010-05-30 13:54:22
Jeg syntes det ser lækkert ud det ligner tailansk mad.

  -   2008-08-16 20:39:46
Hvordan kan denne ret går under kategorien "fedtfattig"? Den er jo fyldt med let omsættelige kulhydrater (pasta).

  -   2007-11-26 16:10:24
Dejlig billig mad, jeg puttede noget hvidkål i strimler og godt med karry og hvidløg i også :) Der var rigelit til 2 dage for 2 personer.

  -   2007-09-21 07:39:34
Prøv evt. at komme et æg på panden når kødet er næsten færdig, put derefter pasta og lidt tørret chilli i, og lad det derefter simre lidt.

  -   2007-09-13 09:41:10
skal man evt. spise pasta til, så prøv lige proteinpasta fra Pastalife. det er bare super.

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi foretrækker at spise det med kartoffelmos til.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækker ret men giv den bare lidt mere kryderi

  -   2005-01-01 01:01:01
kom evt. karry ved, da retten mangler krydderi.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes ikke at det ser særlig appetitligt ud :(

  -   2005-01-01 01:01:01
Der kunne godt være forslag til. hvad man spiser til, måtte forstørre billed for at se det var pasta