Fennikelfad

Fennikelfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Fennikelfad, billede 4 Fennikelfad, billede 1 Fennikelfad, billede 2 Fennikelfad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
   
  Fars:
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
  Pynt:
3 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
Opskrift:
Fennikelen halveres og lægges i kogende vand og skoger 3-4 minutter. Hvis fennikelen er meget store kan de kvartes efter de er kogte.

Rør kødet med salt, peber, mælk, rasp, finthakket løg og peberfrugt i tern.

Kom de forkogte og delte fennikelknolde i et smurt, ovnfast fad. Dæk med fars og sæt fadet i ovnen ved 180 grader C alm. ovn i 45 minutter.

Pynt med tomatskiver og hakket persille ved serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 56304 gange,
og udskrevet 1431 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6615 (1575 kcal)
KJ pr. Pers. 1653 (393 kcal)
Vægt ialt 2279 gram
Vægt pr. Pers. 569 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 290 KJ (69 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 5.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-16 13:01:38
Ikke nogen succes hjemme hos os. Fennikelen smagte som selleri, med et tvist af lakrids. Og så var farsen bare kedelig. Vi spiste ris til.. men manglede lidt sovs eller dressing til.

  -   2011-03-10 07:59:49
Smager godt. Også koldt på en skive rugbrød.