Rullesteg med tørret frugt

Rullesteg med tørret frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 rullesteg af svinebov, ca. 1 kg
100 g.tørrede abrikoser
100 g.svesker
5 dl.vand
 salt
 peber
1 Vaniljestang
0.25-0.5 tsk.kardemomme, stødt
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
 snor
2.5 dl.hvidvin
1-2 stjerneanis eller 0.5 tsk stødt anis
1-2 tsk.majsstivelse
 
 Salat
0.5 knoldselleri, ca. 500 g
20 grønkålsblade, ca. 300 g
1 citron
 salt
 peber
15 mandler
 
 Tilbehør:
1.5 kg.kogte kartofler
 
Opskrift:
Læg abrikoser og svesker i blød i koldt vand i køleskab i 6 timer.
Hæld dem op i en si og gem udblødningsvandet.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber. Flæk vanillestangen, skrab marven ud -gem vanillestangen til senere - og bland den med abrikoser, svesker, kardemomme og muskat. Fordel fyldet på kødet, rul stegen sammen og snør den. Læg den i en lille bradepande eller sandkageform. Hæld vinen og 3 dl udblødningsvand ved kødet sammen med vanillestang og stjerneanis. Sæt kødet midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader og lad stegen stå i ca. 11/2 time. Stik en kødnål i stegen og check om den er gennemstegt - kødsaften skal være klar. Dæk kødet med stanniol og lad stegen hvile i ca. 20 minutter.

Skær sellerien i tændstiktynde stave og giv dem et opkog i kogende letsaltet vand. Kog grønkålsbla-dene 1-2 minutter i det samme vand. Snit grønkålsbladene groft og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend selleri og groft hakkede mandler i.

Hæld skyen i en gryde, skum evt. for fedt og giv den et opkog. Jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber og si saucen. Skær kødet i skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 12120 gange,
og udskrevet 228 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu