Tom Kha Kai (Kokosmælkssuppe)

Tom Kha Kai (Kokosmælkssuppe), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Nødder - Kokosmælk

Oprindelsesland : Thailand

ThailandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kylling
5 dl.kokosmælk
5 dl.vand
200 g.østershatte eller champignon
2 tomater
25 mm.ingefær, siamesisk
2 stilkecitrongræs
0.5 dl.citronsaft
5 friske chilier
3 spsk.fiskesauce (nam pla)
2-3 limeblade
 friske koriander
 friske springløgtoppe
 salt
 
Opskrift:
Skær ingefær i skiver. Skær citrongræsstilkene i 2-3 cm lange stykker. Riv østershattene i mindre stykker. Del kyllingen i 8 stykker. Skær kødet fra benene og skær det så i mindre stykker. Hæld kokosmælken og vandet i en gryde. Kog op og tilsæt ingefær, citrongræs og kylling. Kog til kyllingestykkerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tilsæt østershatte. Kog igennem et par minutter. Smag retten til med salt, fiskesauce, tilsæt chili og så meget citronsaft at suppen på en gang smager frisk og stærk. Pluk koriander og skær springtoppene i 2 cm lange stykker. Tilsæt limeblade, koriander og løgtoppe og server.





karakterer:
Opskriften er vist 37333 gange,
og udskrevet 1052 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-16 14:28:40
det hedder tom kha Gai idet den er med kylling, og tom kha goon hvis det er med rejer!

  -   2011-07-09 11:18:54
Tag et smut forbi en thai butik og køb krydderi blandingen til Tom Kha og smid det oven i retten - SÅ kan vi tale yndlingsret ;o) !!

  -   2011-02-27 15:37:33
Jeg plejer at bruge mere kokosmælk end vand - uha da da det er en dejlig suppe. Min nye yndlingsret!

  -   2011-01-13 16:29:14
Få rettet det ord springløg til enten springonion eller forårsløg...

  -   2007-02-24 11:37:07
Smager godt. Jeg brugte galanka rod som er anbefalet her. Tomaten skar jeg i små tern, smed kernerne ud, og kom dem i lige før servering.

  -   2005-01-01 01:01:01
siamesisk ingefær? Mon ikke det er det samme som galanka rod? Det er i hvert til fælde det jeg bruger når jeg laver tom ka kai. Almindelig ingefær kan ikke bruges, da galanka rod giver en 'varm' stærk smag.

  -   2005-01-01 01:01:01
smager godt