Ølbraiseret svineskank

Ølbraiseret svineskank, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svineskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Ølbraiseret svineskank, billede 4 Ølbraiseret svineskank, billede 1 Ølbraiseret svineskank, billede 2 Ølbraiseret svineskank, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.svineskanke
200 g.pastinak
200 g.persillerod
200 g.knoldselleri
200 g.gulerødder
200 g.løg
800 g.kartofler
1 tsk.salt
1 tsk.timian
2 laurbærblade
10 peberkorn
33 ml.øl (prøv evt. med en porter)
 
 
Opskrift:
Skær dybe ridser flere steder i sværen på skankene (kræver en skarp kniv). Stil dem i et stort ovnfast fad.

Skræl og pil alle urterne og skær dem i ret store tern. Læg dem omkring kødet sammen med krydderierne. Hæld også pilsneren ved.

Sæt fadet på nederste ovnrille. Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn og lad retten stege i ca. 2 1/4 time. Øs lidt sky over kødet af og til.

Kan skankene ikke stå op, vendes de efter den halve stegetid.

Skankene er færdige, når kødet næsten løsner sig fra benet.

Servér dem hele ved bordet eller skær kødet fra benene.

Servér urterne til.

Tilbehør:
rugbrød eller landbrød, sennep og hakket persille





karakterer:
Opskriften er vist 78756 gange,
og udskrevet 2940 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-15 17:33:49
Fordellen ved at bruge pilsner istedet for forslaget med porter, er at det er til at opdrive en alkohol fri pilsner, hvis man ikke er sikker på om en af gæsterne er på antabus eller ej.

  -   2011-09-23 13:40:42
Grønsagerne vendes nogle gang undervejs, og der kan evt. såædes op med ekstra øl eller vand hvis de koger tøre, men grønsagerne blev ikke brændte

  -   2010-06-08 12:11:08
hvis jeg giver grøntsagerne over 2 timer i ovnen bliver de da brændte