Mortens Baileytrøfler

Mortens Baileytrøfler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

SlikRet : Slik - Trøfler

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Mortens Baileytrøfler, billede 4 Mortens Baileytrøfler, billede 1 Mortens Baileytrøfler, billede 2 Mortens Baileytrøfler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.mørk chokolade, kraftig 65-70 %
3 dl.piskefløde
100 g.usaltet smør
1 dl.baileys
200 g.mørk chokolade, til overtræk
 Kakao til drys
 
Opskrift:
Hak chokoladen meget fint. Bring fløden til kogepunktet. I en skål anbringes den hakkede chokolade, herover hældes den varme fløde i en meget tynd stråle, mens der røres med en dejskraber, så det blandes godt uden at skille. Når al fløden er hældt i er chokoladen smeltet og smørret æltes i, i små firkanter sammen med baileys. Det størkner i køleskab i 4-6 timer eller natten over.

Trilles til kugler. Dyppes i tempereret chokolade og trilles i kakao. Man kan også nøjes med at trille dem i kakao. Pyntes evt. med krøller af hvid chokolade.





karakterer:
Opskriften er vist 56630 gange,
og udskrevet 1601 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-12 16:46:15
Hvor længe kan de holde sig? Skal de opbevares på køl? Kan de evt. fryses?

  -   2012-07-19 01:19:13
prøv hvid chokolade i fyld og overtræk dem i mørk de er bare gode

  -   2008-12-14 15:22:41
Første gang vi prøver disse, men syntes de er lidt svære at arbejde med, efter 4-6 timer i køleskabet er chokoladen meget svær at trille til kugler. Og så smager de meget kraftig af chokolade og ikke meget af baileys.

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bare gode. Prøv også med cognac

  -   2005-01-01 01:01:01
tril trøflerne i fint hakkede nødder, supert

  -   2005-01-01 01:01:01
Mums

  -   2005-01-01 01:01:01
smager helt fantastisk. Jeg overtrak med lys chokolade - det er rigtig godt.

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift - især med is og frisk frugt