Krydret flæskesteg

Krydret flæskesteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam med spæk/svær

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 ½-3 kg.svinekam med svær
1 bdt. persille
 skal af 2 citroner
1-2 kvisterosmarin
1-2 fedhvidløg
 salt
 peber
 laurbærblade
6-7 dl.bouillon
2-3 dl.hvidvin
 
Opskrift:
Skær sværen løs, så den blot sidder fast i den ene side.

Bland Klippet persille, reven citronskal, rosmarin og hvidløg. Fordeles på kødet, læg sværen tilbage på plads og sy, så sværen sidder fast. Kom salt på sværen og sørg for at saltet kommer ned mellem de enkelte flæskesvær. Krydr med peber og stik laurbærblade i sværen.

Brunes i 15 min ved 250 grader C. Dæmp til 175 grader C., hæld bouillon ved og steg færdig 1¾-2 timer.

Si skyen, skum den fri for fedt og bring den i kog. Tilsæt hvidvin og jævn saucen let. Server med bagte kartoffelbåde og salat med vilde ris.





karakterer:
Opskriften er vist 21452 gange,
og udskrevet 492 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-12-20 10:10:02
Stegte den på weber grill under låg ca. 2 timer. Vendte den hen over grillkullene til sidst, så sværen kunne blive sprød. Den bedste flæskesteg vi nogensinde har fået - og ikke fed. Krydderiblandingens smag trænger langt ned i kødet.

  -   2007-09-11 12:46:24
hmm. lyder godt