Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Julemedister

Antal: 8 Pers.

Ret : Frokost

Hovedingrediens : Svinekød

Flæskefars - Hakket svinekød - SvinefarsHøjtid: Jul

Indsendt :

Julemedister, billede 4 Julemedister, billede 1 Julemedister, billede 2 Julemedister, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.svinefars
1 hakket løg
0.5 tsk.stødt allehånde
0.5 tsk.stødt nellike
0.5 tsk.friskkværnet sort peber
3 tsk.salt
1 julebryg eller porter
 
 svinetarme
 


Opskrift:

Tilbered en god frikadellefars. Kom godt med hakkede løg i. Krydr farsen med stødt allehånde, stødt nellike, friskkværnet sort peber, salt og skift mælken i farsen ud med en julebryg eller porter. Brug ikke æg.

Vand svinetarmene ud i et døgn. Farsen tilberedes ligeledes et døgn før, den skal fyldes på tarme. Så kan krydderierne trække ud og give smag.

Sæt tarmen på et pølsehorn (25 mm) og kør farsen igennem kødhakkeren. Stop ikke tarmen for fast, så går den i stykker, når pølserne skal svinges. Når tarmen er fyldt, måles en længde, der presses forsigtig med et par fingre, og der svinges. Gentag, indtil der ikke er mere fyldt tarm tilbage. Slå en knude på endestykket, og medisteren er klar til brug efter et par timer.

Giv evt. medisteren et hurtigt opkog før stegning.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.4    (36 stemmer)

Opskriften er vist 57608 gange,
og udskrevet 1476 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Willy  -  2016-10-15 14:58:45
Vi kommer en lille smule mel i for at bevare konsistensen og undgå tørheden

Willy Lucas  -  2015-11-09 18:42:34
Brugte opskriften sidste år til jul. Prøver succesen igen i år.

Ann  -  2014-12-13 23:38:13
Kan man evt komme løgene i til sidst ? Kan man ikke lave i god tid, og så fryse ned ?

  -  2011-12-18 18:27:55
så fremt farsen er omkring 0 grader og stilles i køleskab hurtig sker der ikke nogen bakterieatomkrig, sprgepølser laves eller ikke samme dag.

  -  2008-12-23 09:34:16
man kan da ikke præsenterer en opskrift, hvor der ikke er krydderimængde angivet.Kan man?

  -  2008-12-22 17:02:15
ja, nogle bakterier fordobles hver 20. minut ved 20 grader, men jeg har altid lavet farsen den ene dag, og medisteren næste dag. Prøv dog at opbevare den i køleskabet!!??!!

Slagtermesteren  -  2008-11-07 09:01:22
Pølsemageren har fuldstændig ret, fars skal altid! tilberedes samme dag. Bakteriefloraen dobles ved hvert 20.min ved 20 gr C Ellers en god opskrift

fra pølsemageren  -  0000-00-00 00:00:00
fars med rå løg skal bruges smme dag ellers gære det og bliver sur

fra pølsemageren  -  0000-00-00 00:00:00
fars med rå løg skal bruges samme dag

hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Skal fars IKKE bruges samme dag og ikke stå til dagen after??

Carl  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en god opskrift der smager rigtig godt