Skipperlabsskovs

Skipperlabsskovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Skipperlabsskovs, billede 4 Skipperlabsskovs, billede 1 Skipperlabsskovs, billede 2 Skipperlabsskovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.klump oksekød mellemskært eller okseinderlår
1500 g.store melede kartofler
4 mellemstore løg hakket i grove tern
1.5 l.vand eller supper
2 spsk.Peberkorn, sorte
5 laurbærblade
 salt
 friskkværnet sort peber
 
 Saltlage:
2.5 l.vand
800 g.havsalt eller alm. groft salt
80 g.sukker
4 laurbærblade
10 helePeberkorn, sorte
 
 Tilbehør:
 tykke humbler hjemmebagt rugbrød
 kolde smørkugler
 friskhakket purløg
 syltede rødbeder
 
Opskrift:
Saltlage :
Bland ingredienserne og kog dem i ca. 5 min. Køl godt af inden brug, gerne i et døgn før brug. Lagen kan bruges igen og igen, hvis den opbevares på køl i en skoldet beholder.

Skær oksekødet i store tern ad ca. 1,5 x 1,5 cm, dæk med saltlagen og lad det trække i ca. et døgn. Skyl kødet i koldt vand, sæt det i koldt vand og skyl igen i koldt vand.

Et nyt hold vand eller suppe hældes ved kødet. Lad det koge i ca. 1 time, til det er omtrent mørt. Husk at skumme urenhederne fra under kogningen.

Tilsæt laurbærbladene og peberkorn (bind evt. krydderierne ind i et lille stykke gaze, så det kun afgiver smag til labskovsen). Skræl kartoflerne og skær dem i tern af 1,5 x 1,5 cm. Sammen med det hakkede løg lægges kartoflerne ved kødet og koges med, til det er mørt. Vend så kød, løg og kartofler sammen (husk at fjerne gazeposen inden!). Labskovsen skal jævne, men ikke være tyk og bastant. Smag til med salt og friskkværnet sort peber, og retten er klar til servering.





karakterer:
Opskriften er vist 51878 gange,
og udskrevet 882 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-03-19 11:42:25
Har fulgt opskriften 100% - En langsomlig procedure - (hvorfor skulle lagen stå i 24 timer - og hvorfor skulle det gode kød stå i 24 timer ?Har nu afsluttet en næsten uspiselig - skibberlabsskovs-suppe - som er så salt at jeg ikke kan bruge den til noget.Hvad har jeg gjort forkert.