Laksetartar

Laksetartar, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

FrokostRet : Frokost - Tatar - Tartar

Hovedingrediens : LakseFisk - Diverse laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.laks
100 g.lakse/stenbiderrogn
2 tsk.grov sennep (fransk)
2 skalotteløg
2 dl.cremefraiche 38%
2 spsk.citronsaft
½ dl.olie
3 spsk.hakkede krydderurter efter eget valg
 
Opskrift:
Befri laksen for evt. ben og skind. Hak den gennem de fine huller på kødhakkeren. Har du en foodprocessor kan den med fordel benyttes i stedet for. Rør så farsen forsigtigt med de finthakkede løg, sennep og den rengjorte rogn ( se opskrift Stenbiderrogn ). Smag til med salt, peber, olie og ca. halvdelen af de hakkede krydderurter.

Pisk creme fraiche med håndmixeren til en konsistens næsten som smør. Tilsæt salt, peber, citronsaft og resten af de hakkede krydderurter. Vend de forsigtigt sammen. Stil køligt.

Fordel nu laksemassen i et tyndt lag på kolde frokosttallerkner, så den dækker bunden. Form så en lille kugle af creme fraichen med en varm ske. Pynt med dildkviste eller andet.





karakterer:
Opskriften er vist 29725 gange,
og udskrevet 866 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
server med muscadet vin

  -   2005-01-01 01:01:01
Ved at skifte ½ delen af fisken ud med røget laks, får du en variant der er meget velsmagende. Kan pyntes med capers - høvlet peberrod - og sorte oliven skåret i ringe