Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Fedtebrød

Antal:
stk. 30 stk.
Ret : Småkager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark - Dansk - Danske

Fryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Fedtebrød, billede 4 Fedtebrød, billede 1 Fedtebrød, billede 2 Fedtebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.25 tsk. Hjortetaksalt
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
65 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
65 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
  Romglasur: 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Romessens
   


Opskrift:

Bland alle ingredienser sammen til en dej. Rul dejen i 3 lange flade stænger 5 cm. brede og knap ½ cm. tyk.

Læg dem på en smurt plade og bag dem lysebrune (ca. 10 minutter), ved 200 grader C. alm. ovn.

Glaser stængerne mens de er varme og stadig på bagepladen.

Skær dem i skrå snitter, kom dem på en rist og lad dem blive kolde.

Tips:



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (245 stemmer)

Opskriften er vist 457921 gange,
og udskrevet 23188 gange.


Energi:
KJ total 10276 (2446 kcal)
KJ pr. stk. 342 (81 kcal)
Vægt ialt 510 gram
Vægt pr. stk. 17 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2015 KJ (479 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 28.7 gram
Kulhydrat 54.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Fedtebrød

Carsten  -  2017-11-19 04:30:11
Dejen er svær at have med at gøre. Som Giltoft skriver nedenunder så rul dem i bagepapir, så dejen forbliver sammen, det gør det meget nemmere. Når kagerne så er bagt er de vældigt gode.

louise  -  2016-12-23 11:27:26
Mine ynglings småkager:D god jul og godt nytår.

giltoft  -  2016-12-20 15:32:35
Et godt råd Rul dejen i bagepapir til dejen ud til kanten af papiret, og til dem pølsen ud på bagepapir som du vil bage kagerne på. Det gør du til du har 3 dejpølser. Når de ligger der på papiret lægger du det bagepapir som du har rullet i hen over alle tre og trykker dem med flad hånd, når hele pølsen har kontakt til papiret, begynder du at rulle dem til de har ens tykkelse. derefter løfter du dem på pladen og fjerner det øverste bagepapir. Når de er bagt og glaseret, stikker jeg dem ud med en paletkniv, hvilket gør det ret nemt. God fornøjelse PS. Istedet for vand i glasur, brugte jeg frisk citronsaft, og revet skræl fra samme.

Salli  -  2015-12-18 21:26:19
Første og sidste gange jeg bruger denne opskrift. Dejen er svær at have med at gøre, og de smuldrer så meget, at man næsten ikke får noget ud af dem, bortset fra krummer. Synes heller ikke smagen er i skabet, øv øv.

Nielsen  -  2015-12-15 20:10:01
De er bare super gode , første gang jeg laver dem 😄men bestemt ikke sidste gang

  -  2015-12-08 21:18:47
Synes de smuldrer og går i stykker både når de skæres og der kommes glasur på. Jeg kan bedre lide fedtebrød der er mere "seje" i dejen :-)

Anette   -  2015-12-05 17:21:23
I stedet for rom essens, brug en god mørk rom Smager super godt med glasur lavet med frisk citronsaft 🎅🏿

Joan   -  2015-09-26 19:19:18
Kan man fryse kagerne ned

Marie   -  2014-12-22 12:12:24
Jeg brugte potaske i stedet for hjortetaksalt - fungerer perfekt :)

  -  2014-12-20 22:57:16
Kan man ikke lave dejen dagen før???

PER  -  2014-12-18 17:15:22
GODE,, DE FÅR NISSEFAR UD AF KANEN

  -  2014-12-06 15:46:23
Kan man ikke bruge andet ex bagepulver eller natron end hjortetakssalt.

ager  -  2014-12-02 05:12:32
Kan man erstatte hjortetaksalt med noget andet ????

Valborg Henriksen  -  2013-12-16 20:36:14
Hvorfor er hjortetakssalt og romessensen markeret :-)

Leif Lundgaard Jensen  -  2013-11-15 18:10:51
Det er en rigtig god opskrift det er nu 4. år jeg skal bruge den familien er vilde med dem. Har lige givet den vidre til min kones veninde som også er vilde med dem. For en mand som mig er det ofte at jeg er inde på alle tiders kogebog de opskrifter vil jeg give 9 i karakter nemme at forstå.

åse  -  2013-03-14 16:19:22
skal prøve og bage dem i morgen

Leta  -  2012-12-14 17:27:21
Fantastisk lige den opskrift jeg har ledt efter.smager super!

linda michelsen  -  2012-12-10 15:04:05
Overvejer at bage dem enden længe

Pia  -  2011-12-03 14:48:02
De smager virkelig rigtig godt. Mums. Skal de se rigtig fedtede ud, er det vigtigt glasere stængerne mens de er varme. Jeg brugte ikke romessens.

Mari-Ann  -  2011-02-16 11:33:43
Många varma tack för receptet från Sverige. Bakade dem till min mor när hon brutit armen!Hennes glädje var stor och jag fick bästa betyg. Kakorna smakade precis som om hennes mamma bakat dem förr i tiden i Egebjerg! Det bästa nu var att hon nu fick äta så många hon ville ; ))

Tania.(:  -  2011-01-29 17:53:38
de smager meeeeega godt!!:-D men kom til at proppe frossent smør i men fik det tøet op.(:

Dani  -  2010-12-19 21:06:15
De er simpelhen de bedste småkager! og har tit fået afvide de er lige så gode som folks bedsteforældre har lavet dem!

Christina  -  2010-12-14 18:26:12
Hejsa, kan man bruge fl. margarine, eller skal det være smør?

  -  2010-12-12 21:39:22
Hvor længe kan de holde sig og hvordan opbevarer man dem bedst? Skal man blot betragte dem som småkager, hvad det angår?

Liselotte  -  2010-12-11 10:03:58
Sådan, smager lige som da mormor bagte dem:-), men hvordan opbevarer man dem uden at de bliver bløde?

  -  2010-12-02 19:58:32
Det er nogle fantastiske kager;D

a nissen  -  2010-12-02 12:30:37
Det er nogle rigtig gode små kager , de gav lykke her i NISSE huet

I <3 Fedtebrød  -  2010-11-29 16:31:24
Mega Fedt man. det er mums

Dorte  -  2009-12-09 15:37:30
Det får bare ikke bedre:) MUMS siger jeg bare

  -  2009-12-04 11:03:10
Jeg hader lugten af hjortetaksalt når man bager... Det kan lade sig gøre med bagepulver i stedet!

Ville & Cille  -  2009-12-01 15:14:35
Super lækre og lige præcis som fedtebrød skal være!

Petra  -  2009-02-05 11:36:39
Det bliver også super lækkert, hvis man putter lidt revet citronskal + et skvæt citronsaft i glasuren!

Helena på 13 fra Næstved  -  2008-12-17 12:01:40
Jeg ELSKER dem! De var nemme at lave og var nemme at få ned i vommen;) PERFEKT opskrift:) De smager som dem min afdøde oldemor lavede:)

Jill6700  -  2008-12-14 20:18:53
Første gang jeg har lavet fedtebrød og man må sige at det er lige til at gå til og at det smager super godt... Glædelig jul :-D

[email protected]  -  2008-12-13 21:50:23
en rigtig god ide er at riste lidt kokos og ligge på efter glasuren

Christina  -  2008-12-08 19:33:12
smager rigtig godt, hvis glasuren er lavet med ægte rom :-)

  -  2008-12-03 21:49:24
1/4 tsk. Kan helt klart anbefale og bage en tredobbelt portion,hvis der skal være til hele julen,og en hel familie ;-) Jeg bager også en portion til min mor og til svigerforældrene,fordi de er så populære.

Emma  -  2008-12-01 21:25:25
De gør julen bedre de smager m-u-m-s...

Nanna Pedersen  -  2008-11-24 19:02:42
Sidste år til jul bagte jeg dem for første gang, bagte tidligt som jeg plejer og kom dem i fryseren med et tætsluttende låg, de var akurat lige så gode som nybagt.

almdal  -  2008-11-23 16:18:03
hvor meget hjortetaksalt skal der i?

Anne  -  2007-12-28 16:04:04
mums de smager godt!

Mette  -  2007-12-17 15:52:51
Ja de er rigtig gode. Der bliver ca. 30 stk. af denne portion.

Sigrid.  -  2007-12-15 12:41:28
hvor mange stk. bliver der?

Gitte  -  2007-10-27 17:46:46
Jeg kender også fedtbrød som en rundkage med hvækvet bund og glasur på den flade side. De eksisterere stadig i bageren i herlev ved midtpunktet

Sigrid  -  2007-10-22 13:55:19
Det lyder rigtig godt, dem vil jeg prøve til jul!

rossmeissl  -  2007-09-25 10:53:03
Hvor mange bliver der ud af denne portion?

[email protected]  -  2007-09-20 11:52:19
Født 1946 For mig er fedtbrød en rund sjover med hvælvet bund og glasur på toppen ca 10 cm. i diameter. Jeg har søgt længe men de eksistere vidst ikke længere

Petra  -  2007-01-28 16:23:10
Har de bedste barndomsminder med fedtebrød og det er og bliver de bedste! :)

I m -  -  2006-12-14 15:50:26
super gode som de ægte synderjydske opskrift.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Det er første gang jeg prøver at lave fedtebrød, og kender dem ikke ellers, så jeg håber det er gjort rigtigt. Skal det være rigtig romglasur, så bruges rigtig rom, og ikke vand og essens.

marianne  -  2006-12-10 16:21:56
Kom 1,5 spsk mel i glasuren,så er den lettere at styre og du får et flottere resultat

:D  -  0000-00-00 00:00:00
de er perfekte og smager pragtfuld!

Trine  -  0000-00-00 00:00:00
MUMS! Det her er opskriften, der er fuldstændigt tro mod alle min barndoms juletraditioner. De smager fuldstændigt som var det min mormor der havde bagt dem. Julen indfinder sig og englene synger!

kr  -  0000-00-00 00:00:00
brug æggehvider i stedet for vand så holder glasuren sig flot