Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Plumpudding

Antal: 12 

Ret : Varm Dessert

Hovedingrediens : Bær

RosinerOprindelsesland : England - Engelsk - Engelske

Indsendt :





Ingredienser:
250 g.nyretælle
65 g.rasp eller tørt, afskorpet franskbrød
 dl.kogende mælk
5 æg
250 g.farin
250 g.skoldede rosiner
250 g.skoldede korender
65 g.hakket sukat
65 g.hakket pomeransskal
65 g.smuttede, hakkede mandler
1 citron, finthakket uden kerner
125 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 tsk.salt
1 tsk.kanel
1/2 tsk.muskat
1 1/2 dl.citron- og appelsinsaft
1/2 dl.ribsgelé eller rom
 
 Sauce:
1 l.saftsauce eller hard sauce:
125 g.smør
150 g.flormelis
2 spsk.citronsaft eller 1/2 dl rom
 


Opskrift:

Nyretællen skæres itu. De udvendige hinder fjernes. Tællen hakkes gennem kødmaskinen. Derefter males tørt franskbrød igennem. Brød eller rasp overhældes med kogende mælk. Hele æg og farin piskes sammen.
Tælle og brød tilsættes. De velafdryppede, hakkede frugter, sukat, pomeransskal, mandler og citron blandes sammen med en gaffel.
Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og hældes over. Mel og fyld blandes sammen og røres i dejen.

Denne fyldes i en smurt, raspstrøet buddingform eller kageform, der rummer 21/4 liter. Formen dækkes med et tæt låg, evt. af aluminium-folie, og dampes i vandbad i ovnen ved 150 gr i 31/2 time.

Den vendes og serveres varm, pyntet med kristtjørn og evt. overhældt med rom eller cognac, der antændes, så buddingen bæres brændende på bordet. Saftsauce eller hard sauce = smørcreme, serveres til.

Buddingen kan som i England tilberedes i september-oktober og gemmes til jul.
Dejen kan da fyldes i smurte, raspstrøede henkogningsglas uden indsnævring foroven, så buddingen kan glide hel ud. Glassene lukkes med gummiringe, og stilles i vandbad i ovnen ved 150 gr i 2 timer.

De gemmes koldt. De dampes varme 1 time før serveringen, vendes, antændes med sprit eller rom og serveres som nævnt ovenfor.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (43 stemmer)

Opskriften er vist 8614 gange,
og udskrevet 105 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer til

Plumpudding

johan  -  0000-00-00 00:00:00
der er forkert navn på opskriften plum betyder blomme