Fasan med hasselnødder

Fasan med hasselnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
2 fasaner, plukket, gerne kokke
 røget spæk, til at pakke fasanen ind i
 smør
 
2 gulerødder
1 knoldselleri
2 storeløg, pillede og i smalle både
 
12 skalotteløg, hele og pillede
 olivenolie
 
 Bagekartofler:
4 -6 storebagekartofler
50 g.hasselnødder, malede eller finthakkede
 bredbladet persille
2 spsk.sennep
2 æggeblommer
 mælk
 smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Fasanerne pakkes ind i tynde skiver af røget spæk (så den ikke bliver tør). Brug gerne kødpinde eller våde tandstikkere. De brunes på alle sider i en gryde med lidt smør, tag dem op.

Steg de snittede rodfrugter i det samme fedtstof.

Læg fasanerne i en smurt bradepande og dækkes godt til. Steg dem færdige i ca. 30 minutter ved 160 grader og lad dem hvile i ca.20 minutter. Saften sies, jævnes og smages til.

Ved de pillede skalotteløg i olie og stil dem i en 160 grader varm ovn i en halv times tid, til de er bløde og gyldne. Drys med salt og peber.

Bagekartofler:
Bag kartoflerne i ovnen i en god time og skrab kødet ud. Skær den halvt igennem og skrab kødet ud med en lille ske. Kødet moses fint og røres sammen med nødder, hakket persille, sennep og æggeblommer, samt lidt mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Skær fasanerne ud, inden de serveres med sauce, mos, sauterede rodfrugter og bagte skalotteløg. Pynt med hele blade af bredbladet persille.





karakterer:
Opskriften er vist 18954 gange,
og udskrevet 544 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-03-21 16:58:22
lyder bare lækkert!

  -   2005-01-01 01:01:01
fantastisk opskrift, men brug ikke malede nødder. De hakkede giver en bedre konsistens, mere struktur til retten.