Christmas cake

Christmas cake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Kage

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Christmas cake, billede 4 Christmas cake, billede 1 Christmas cake, billede 2 Christmas cake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 g.korender
225 g.rosiner
225 g.sultanas( stenfri rosin )
75 g.hakket sukat
100 g.farvede cocktailbær
1 citron
50 g.mandler usmuttede
2 spsk.brandy
 
350 g.hvedemel
1 tsk.mixed spice: blanding af stødt allehånde kanel nelliker ingefær muskat
1 tsk.kanel, stødt
0.25 tsk.Muskatnød, stødt
250 g.smør
250 g.rørsukker
4 æg
 
4 spsk.brandy
 glaseret frugt til pynt
 
Opskrift:
Korender, rosiner og sultanas, sukat og cocktailbær blandes. Skallen af en citron rives -pas på, den hvide hinde ikke kommer med. Saften presses. Mandlerne smuttes og hakkes og røres sammen med frugterne tillige med citronskal og-saft og 2 spsk. brandy.

Mel og krydderier hældes gennem en sigte i en anden skål.

Smør og sukker piskes sammen i ca. 10 min. til blandingen er let og luftig. Æggene piskes i, ét ad gangen sammen med lidt mel for at hindre at blandingen stivner.

Først røres frugtblandingen i massen og derefter melblandingen.

Kom dejen i en smurt springform (20 cm.) godt foret med bagepapir, tryk den godt ned i kanten og glat overfladen. Bages ved 150 grader C. alm. ovn i 3½ - 4 timer, indtil kagen er fast. Prikkes i midten med en pind, som skal komme rent ud igen. Hvis kagens overflade bliver for brun inden endt bagetid, dækkes med folie.

Afkøles i formen. Kagen vendes ud på et fad og papiret tages af. Den prikkes over det hele med en tynd pind og overhældes med en ske med den resterende brandy.

Kagen pakkes ind i et dobbelt lag bagepapir og derefter i folie. Opbevares køligt og tørt så kan den holde sig i op til 12 måneder.

Før servering pyntes kagen med glaserede frugtskiver.





karakterer:
Opskriften er vist 46602 gange,
og udskrevet 596 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-07 08:51:08
super god kage. I mit barndoms hjem brugt vi en god mørk rom i stedet for brandy. Kagen blev løbende fodret med lidt af den gode rom. Nogle dage før jul blev siderne og toppen pakket ind i et tynd lag marcipan derefter pyntet med royal icing. Den bør bages et par måneder før jul.