Gammeldags dyreryg

Gammeldags dyreryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammeldags dyreryg, billede 4 Gammeldags dyreryg, billede 1 Gammeldags dyreryg, billede 2 Gammeldags dyreryg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4-5 kg.dyreryg
5 dl.piskefløde
 urter til saucen
 peberkorn
 timian
 laurbærblade
 salt
 peber
 
 salat:
3 dl.god mayonnaise
2 dl.cremefraiche
4 faste æbler
8 stilkbladselleri
 valnøddekerner
 
Opskrift:
Dyreryggen befries for den tykke sene, som sidder ovenpå filet'erne. På undersiden sidder mørbraderne. Skær dem fra og læg dem til side.

Ryggen smøres med olie og steger 2x15 minutter i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn, lad den hvile 15 mellem de to stegninger. Når ryggen er afkølet skæres fileterne fra og lægges i en bradepande sammen med mørbraderne.

Rygbenet hugges i stykker, lægges i en gryde sammen med urterne og krydderierne og dækkes med vand. Koges, i løbet af ca. 1 time, ned til ca. 1 l. fond. Si fonden over i en mindre gryde, lad den koge ind tilsæt piskefløden samt evt. kulør jævn den og smag til med salt og peber.

Fileterne og mørbradene drysses med salt og peber og steges 15 min. ved 200 grader C. alm. ovn.

C. Bland mayonnaisen med creme fraiche. Æblerne skrælles og rives groft direkte i mayonnaisen. Skyl og tør bladsellerien og skær den i passende stykker, hak valnøddekernerne groft og bland i salaten, som krydres med salt og evt. lidt citronsaft

Tilbehør:
Server med smørstegte aspargeskartofler og syltede tyttebær.





karakterer:
Opskriften er vist 75998 gange,
og udskrevet 1765 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-06-18 15:06:11
Dyreryg mener jeg er rådyrryg, men da er en ryg på 2.000 g. en pænt stor ryg, så her må der være tale om et krondyr for at få en ryg på 4-5 kg. Billederne er taget af en rådyrryg på ca. 2.000 g. og den har fået 2x10, og det var tilstrækkeligt.