Kanin-rillettes

Kanin-rillettes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Gnavere - Kanin

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.kanin
700 g.frisk magert flæsk
4 fedhvidløg
200 g.fedt
1 tsk.timian
15 g.salt pr. pund
 peber
Opskrift:
For- og bagben skæres af kaninen, og ryggen deles i 4 stykker. Flæsket skæres i terninger.

Kom fedt, flæsketerninger, timian og hvidløg i en tykbundet gryde. Når fedtet er smeltet, tilsættes kaninstykkerne som gyldnes let. Hæld to glas vand i gryden og lad det koge med låg på over meget svag ild i 4 timer.

Fjern benene til slut. Trævl kødet op med en gaffel og kom grydens indhold i en eller flere postejforme.

Rilettes nydes med godt brød og rødvin.

De kan holde sig længe i køleskabet, hvis man husker at holde overfladen forsegle med smeltet fedt.

Tips:

Rilettes er et gammelt fransk ord, der betyder "små stykker kød hakket fint". Man kan lave rillettes af kanin, men de kan også tilberedes af svinekød og fedt, de kan også laves på and. Det er en specialitet fra egnen omkring Le Mans og Tours i Vestfrankrig.





karakterer:
Opskriften er vist 17234 gange,
og udskrevet 212 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu