Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce

Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce, billede 4 Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce, billede 1 Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce, billede 2 Broccolifyldt kalkunbryst med basilikumsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kalkunbryst
   
  Fyld:
100 gram Kalkunkød. hakket
125 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
250 gram Broccoli 1 broccoli, renset vægt regner vi til 250 gram, urenset vægt 500 gram.
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Ovnstegte kartofler:
1000 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
0.5 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Kvark. 5+ 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Brøndkarse, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Fyld:
Sæt broccolien over i kogende vand og kog dem i 5-6 minutter og hæld vandet fra, mos den.
Hak champignonerne fint.

Bland broccoli, champignon og det hakkede kød og rør det med æg og mel. Tilsæt salt, peber og presset hvidløg.

Fyld farsen i det udbenede kalkunbryst, snør det og steg i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 time.

Ovnstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både eller skiver.
Pensel et ildfast fad med olie. Læg kartoffelbådene i fadet og drys med salt og peber. Ryst fadet så kartoflerne blandes og sæt dem i ovnen sammen med kalkunen i ca. 40 minutter.


Basilikumsauce:
Hak løget og sautér det i olien i 2 minutter.

Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det koge i 5 minutter til ca. 1/3 er fordampet.

Rør kvark med maizena og pisk det i saucen til den jævner. Tag den straks af varmen og blend saucen med basilikum og brøndkarse.

Smag til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 214009 gange,
og udskrevet 16342 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (73 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10378 (2471 kcal)
KJ pr. Pers. 2594 (617 kcal)
Vægt ialt 2707 gram
Vægt pr. Pers. 676 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 383 KJ (91 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 2.1 gram
Kulhydrat 8.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-04-28 19:19:48
Man skal lige vide den mængde sovs der bliver er meget meget lille.

  -   2009-07-22 19:27:22
Tænker på om sovsen kan laves dagen før og opvarmes?

  -   2009-04-15 09:28:10
prøv den afrikanske peanut kylling .. meget bedre .. knus john

  -   2009-01-22 15:18:02
Ikke sidste gang vi har lavet den opskrift. Vi er dog ikke så meget til sauce, så lavede kun første del af opskriften. Fyldet har vi efterfølgende brugt alene, bagt i ildfast fad og serveret til ovndampede fisk.

  -   2009-01-10 13:24:29
Brugte hakket kyllingekød i stedet for hakket kalkun. Og to hvidløg istedet for en. Virkeligt lækkert :-)

  -   2009-01-10 13:22:09
Virkelig lækker ret. Den var et stort hit herhjemme. Undlod hvidvinen og puttede en ekstra dl. vand i istedet. Rigtig lækker sovs og rigtig lækkert kød :-)

  -   2008-01-21 17:19:52
Det er en utrolig lækker ret og nem af lave. Jeg købte en hel pakke hakket kalkunkød på ca.400 gr. og resten af det kød blandede jeg med noget ekstra fyld og lavede frikadeller ud af det..- det kan virkelig anbefales.. :o)

  -   2007-05-28 20:39:58
Syrnet mælk må være fromage frais man tænker på her.

  -   2007-05-28 01:12:36
Måske er det et dumt spørgsmål, men hvad er syrnet mælk? (kærnemælk, ymer eller hvad?)

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg er 14 år, og skulle lave det idag.. Lavede dobbelt portion.. Det var helt sindssygt godt..

  -   2005-01-01 01:01:01
En lækker opskrift. Jeg lavede den sammen med mine elever i hjemkundskab, men måtte bruge kyllingebryst i stedet...det gjorde bestemt ikke noget.

  -   2005-01-01 01:01:01
En vildt lækker ret. Specielt saucen var rigtig god. Selvom vi brugte 900 g. kalkun bryst i stedet for 400g., var der dog stadig alt for meget fyld. Vi lavede derfor også små frikadeller ved siden af, som vi spiste som tilbehør. Jeg brugte i øvrigt boullion i stedet for hvidvin i saucen.. uhm den var god og forholdsvis sund!

  -   2005-01-01 01:01:01
Smagte godt, vi læavede dog saucen af bouillon tilsat champignon og rød peber i tern

  -   2005-01-01 01:01:01
Du kan sagtens bruge bouillon i stedet for vinen, eller 1½ dl vand og hønsebouillonterning i stedet for bouillon og vin

  -   2005-01-01 01:01:01
hvorfor skal der altid bruges vin i saucen

  -   2005-01-01 01:01:01
Lavede opskriften med svinemørbrad og kyllingefyld. Det var lækkert og blev nydt af både børn og voksne.

  -   2005-01-01 01:01:01
lækker ret med megen smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Også rigtigt godt med fedtfattigt svinekød i svinemørbrad

  -   2005-01-01 01:01:01
Kødet var en delikat oplevelse. Det er ikke sidste gang jeg laver denne ret. Men saucen kan jeg godt undvære.

  -   2005-01-01 01:01:01
Der er forholdsmæssigt meget broccolifyld i forhold til kalkunbryst. Vi formede derfor resten af fyldet som et "brød" og lagde det ved siden af i dt ovnfaste fad.