Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk)

Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kogeflæsk

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :      Red :
Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk), billede 4 Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk), billede 1 Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk), billede 2 Hong Shao Rou (Kinesisk gryderet med kogeflæsk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
850 g.kogeflæsk
200 g.bambusskud
 en håndfuld tørrede kinesiske svampe
15 g.frisk ingefær
30 g.sukker
2 spsk.olie
5 spsk.sojasauce
0.5 tsk.salt
1-2 spsk.sherry
1 litervand
 
 Tilbehør:
7 dl.vand
4 dl.ris
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Svampene blødgøres i 2 timer (eller natten over). Eller koges i 5-10 minutter. Stilken klippes af og svampene skylles grundigt i koldt vand.
Ingefær skæres i meget tynde strimler.

Bambusskudene skæres i 5x3 cm tynde skiver og skylles med koldt vand.

Kogeflæsket skæres i 3 x 3 cm stykker.

Olie og sukker varmes op sammen i en gryde til sukkeret er smeltet. Kød og ingefær tilsættes, og det hele brunes i ca. to minutter. Sherry hældes over og retten dampes et par minutter under låg. Soyasauce, salt og vand tilsættes. Når retten atter koger blandes resten af ingredienserne i, og retten koges godt igennem i ca. 5 minutter, hvorefter retten skal simre ved svag varme i ca. 1 1/2 - 2 time.





karakterer:
Opskriften er vist 38850 gange,
og udskrevet 466 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-09 18:30:26
tilføj 5-6 stjerneanis og kogte æg æg som skal ligge og simre med når retten koger så er den helt perfekt !

  -   2005-01-01 01:01:01
virkelig skøn ret, jeg jævnede med maizena og kom lidt chilli i uhm

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift - men den mangler en form for jævning, fx. med kartoffelmel.