Stikkelsbærchutney

Stikkelsbærchutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SyltningRet : Syltning - Chutney - Chutneyer

Hovedingrediens : Bær - Stikkelsbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.grønne stikkelsbær
2 fedhakket hvidløg
1 frisk grøn chili i strimler
2 tsk.sennepsfrø
2 tsk.salt
4 dl.lys vineddike
200 g.sukker
 
Opskrift:
Hak stikkelsbærrene i en foodprocessor og kom dem i en gryde med de øvrige ingredienser. Bring det langsomt i kog og kog ½ time. Lad chutneyen køle lidt af før den hældes på et skoldet glas (3/4 l). Lad chutneyen trække en uges tid inden man begynder at bruge af den. Den holder sig fint et par måneder i køleskabet.

Tips:

På grund af syren i bærrene er det bedst at bruge en rustfri stålgryde til chutneyen. Opbevar chutneyen i køleskabet, men server den tempereret, ellers smager den ikke rigtig af noget. Kom den chutney, du tror, der vil blive spist, i en skål og lad den få stuetemperatur. Glasset med chutney har ikke godt af at være for længe ude af køleskabet af gangen.





karakterer:
Opskriften er vist 24412 gange,
og udskrevet 500 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-30 13:42:41
Chutneyen skal have en konsistens som tyk vælling inden den tages af varmen og hældes på glas, så det kan være den skal koge længere tid. Jeg ved ikke hvordan rød melatin passer i her, for det var jo også en mulighed at røre noget rød melatin op i lidt sukker og tilsætte det.

  -   2007-07-14 09:41:25
noget tyndt pjask