Trøffelkage med kirsebær

Trøffelkage med kirsebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
40 Amarena kirsebær, samt ca. ½ dl kirsebærsaft
500 grammørk chokolade
250 gramusaltet smør, stuetemperatur
2 Vaniljestang
4 spsk.kakao
6 dl.mælk
6 æggeblommer
100 gramsukker
 
Opskrift:
For en springform på 20 cm i diameter eller en aflang bageform med husholdningsfilm. Stil den til side. Hæld kirsebærrene i en sigte over en skål og lad dem dryppe af. Gem saften. Hak chokoladen og kom den i en skål over vandbad. Rør smørret i når chokoladen er smeltet.

Flæk vaniljestængerne, skrab kornene ud og kom det hele i en lille gryde sammen med kakao og mælk. Bring det til kogepunktet og tag det fra varmen. Lad det trække til det er køligt.

Pisk æggeblommerne stive med sukker i en anden gryde. Varm igen mælken op og hæld den kogende over æggesnapsen. Sæt gryden over varmen og varm forsigtigt op under konstant omrøring med en træske. Tag gryden fra varmen når cremen begynder at tykne. Lad den køle af.

Hæld den smeltede chokolade og kirsebærsaften i og rør til massen er ensartet. Lad den køle af og hæld massen lag i lag med kirsebærrene i formen. Stil den i køleskabet i et døgn, tildækket. Tag den ud og skær skiver med en varm kniv.





karakterer:
Opskriften er vist 8550 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu