Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Chilli con carne, med oksefars

Antal:
Pers. 5 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsIndsendt :

Chilli con carne, med oksefars, billede 4 Chilli con carne, med oksefars, billede 1 Chilli con carne, med oksefars, billede 2 Chilli con carne, med oksefars, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Kidney bønner, tørrede
250 gram Hvide bønner. tørrede
   
750 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

400 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød chilipeber
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

3 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
2 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Chili mild, stødt
1 spsk. Sød chilisauce
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 laurbærblade
0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
    1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram


Opskrift:

Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer).

Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre - hver slags for sig. Skylles grundigt i koldt vand


Løgene skæres i både. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver.

Svits det hakkede oksekød i olie i en stor støbekernsgryde, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle. Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare.

Bland tomaterne og vand i, rør rundt, og tilsæt krydderier og en sjat chilisauce. Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen.

Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme. Du må godt røre rundt ind imellem. Du må også godt lade være, men så brænder det garanteret på.

Smag til med salt, peber, sukker/honning og evt. mere chilisauce, og servér med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl.

Tilbehør:
Oliven - almindelige og marinerede Syltede perleløg Sambal Oelek Marinerede chilipebrer - og hvad man nu ellers kan finde på.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (32 stemmer)

Opskriften er vist 107047 gange,
og udskrevet 3088 gange.


Energi:
KJ total 16071 (3826 kcal)
KJ pr. Pers. 3214 (765 kcal)
Vægt ialt 3375 gram
Vægt pr. Pers. 675 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 476 KJ (113 kcal)
Protein 8.6 gram
Fedt 4.2 gram
Kulhydrat 11.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Yvonne  -  2012-09-26 17:50:29
Rigtig god opskrift.. 2 dåser kidney og 2 dåser hvide bønner i tomatsovs passer fint

Per  -  2009-09-12 15:12:14
Vi snød lidt og brugte 2 dåser hivde bønner i tomatsovs og 2 dåser røde kidneybønner

Vibeke  -  2009-05-28 16:12:06
Fin opskrift, vi tilsætter også svitset bacontern

lotte  -  0000-00-00 00:00:00
fin kombination af rode og hvide bønner