Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

OkseklumpOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Indsendt :

Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 4 Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 1 Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 2 Thailandsk okseragout med lime, chili og kokosmælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Okseklump
10 Tomater 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

20 gram Ingefær, frisk
6 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 Rød chilipeber
0.5 Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gulerod. juice. konserves
2 Lime. rå
1 bdt. Koriander. blade. friske
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

    1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 ds. Kokosmælk, stor dåse 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
    1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte


Opskrift:

Skær tomaterne i grove tern. Skær kødet i tynde strimler, hæld 2 spsk olie i en tykbundet gryde og sæt den over varmen. Når olien begynder at ryge, svitses kødstrimlerne et par minutter. Kom tomaterne i, rør rundt og spæd evt. med lidt vand, så det dækker kødet. Lad det hele simre under låg i ca. 45 min.

Hak ingefær og hvidløg fint. Flæk chili og fjern frøene. Snit porre, fennikel, peberfrugt og gulerod i fine strimler. Vask limefrugterne omhyggeligt og riv skallen på et rivejern. Pres saften ud af frugterne. Pluk korianderbladene og skyl dem.

Varm olien i en gryde og svits ingefær, hvidløg og chili et par minutter. Tilsæt grønsagerne og lad det svitse yderligere et par minutter. Hæld kokosmælken i og lad det kog op. Tilsæt reven limeskal, limesaft og koriander.

Jasminrisene koges som angivet på emballagen.

Kom kødet over i gryden til grønsagerne, smag til med salt og server retten med risene til.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (73 stemmer)

Opskriften er vist 49607 gange,
og udskrevet 2053 gange.


Energi:
KJ total 14083 (3353 kcal)
KJ pr. Pers. 3520 (838 kcal)
Vægt ialt 2890 gram
Vægt pr. Pers. 722 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 487 KJ (116 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 5.8 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Maria & Morten  -  2015-08-12 21:24:07
Smager super dejligt :)

Frank M  -  2013-07-29 15:35:35
Forstår ikke den der gulerod.juice.konserves

  -  2013-05-12 19:26:24
Super god. Var dog ikke helt så stærk i smagen som jeg havde forventet, men havde måske også lidt for meget kokusmælk i. Super nem at lave, når man først har fået læst sig i gennem opskriften.