Oksetyndsteg

Oksetyndsteg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksetyndsteg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Oksetyndsteg, billede 4 Oksetyndsteg, billede 1 Oksetyndsteg, billede 2 Oksetyndsteg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.oksetyndsteg
1 spsk.Olivenolie
1 spsk.Smør
 Peber
 Salt
 
 Salsa verde:
75 g.persilleblade
50 g.cornichoner
50 g.kapers
0.5 fedhvidløg
25 g.Et par ansjoser
0.75 dl.olivenolie
 
100 g.Bagekartofler
4 rødløg
 Balsamico
 Akaciehonning
 olivenolie
 
100 g.Rucolasalat
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Tag en oksetyndsteg på 1 kg. Brun den i smør og olivenolie, og giv den et skud salt og peber. Men først efter at fedtkanten har fået et par gode ridser. Stil den derefter i en lille bradepande og smid stegen i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn. Den skal have tre kvarter til en time alt efter hvor rosa De kan lide Deres kød. Så skal den hvile.

Mens stegen gør, hvad den er bedst til, har De tid til i ro og mag at lave salsa verde (eller grøn sovs på dansk). Bare blend persilleblade, cornichoner, kapers, hvidløg, ansjoser, olivenolie, salt og peber. Så enkelt er det.

Skær skrællede bagekartofler i klodser og lav et par dybe snit på kryds i mellemstore løg gerne de røde. Bræk dem lidt fra hinanden og stænk med balsamico, olivenolie og eventuelt akaciehonning. Skær lidt af bunden, hvis løgene ikke kan stå. Bag løgene i ovnen sammen med kartoflerne, der skal pensles med olie. Regn med en halv times tid ved 225 grader C. alm. ovn.

Servér til det skiveskårne kød sammen med rucola vendt i god olivenolie og hvid balsamicoeddike. Og nyd så en afslappet aften.





karakterer:
Opskriften er vist 117719 gange,
og udskrevet 2192 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (27 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-29 05:58:13
Teksten er usammenhængende? Og med mindre man er så heldig at have to ovne kan det ikke lade sig gøre med mindre stegen skal hvile i over en halv time? En ovn på 180 og en på 225 Vælger at bruge opskriften til min steg... og finder på noget andet som tilbehør.

  -   2016-09-15 21:00:19
Opskriften lyder super lækker, men hvordan klare jeg en ovn på 180 til stegen og en ovn på 225 samtidig?