Surkål på Slavkos måde

Surkål på Slavkos måde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1-2 hvidkålshoveder
1 spsk.salt pr. liter vand
 
Opskrift:
Kog salt og vand, til saltet er opløst. Lad det køle af.

Rens imen hvidkålshovederne. Fjern de yderste blade, skær evt. dårlige steder af og skær hul i bunden af kålhovedet, så hele rodstokken fjernes.
Læg kålhovedet i en stor gryde, hæld saltvand på og læg øverst en tallerken med en vægt på, så den holder sig nede i saltlagen. Man kan også skære kålen i mindre stykker, hvis man f.eks. vil lave surkål med flæsk eller servere kogt surkål til forskellige kødretter.

Efter nogle dages forløb stiger der ofte urenheder op til overfladen. Det skummes fra overfladen og smider det ud. Det gøres hver eller hveranden dag.

Hvis det står en 10-14 dage er som regel tilpas.





karakterer:
Opskriften er vist 12822 gange,
og udskrevet 135 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu