Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hakket oksekød med kartoffellåg

Antal:
Pers. 4 Pers.
Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød

Hakket oksekød - OksefarsOprindelsesland : Italien - Italiensk - Italienske

Indsendt :

Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 4 Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 1 Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 2 Hakket oksekød med kartoffellåg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 tsk. Timian, tørret
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
3 dl. Cheasy fraiche 9 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Cheddar ost 50+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram


Opskrift:

Skær de skrællede kartofler i tynde skiver og kog dem i letsaltet vand i 10 min. Hæld kartoflerne i en sigte til afdrypning.

Brun derefter det hakkede kød i fedtstof til det smuldre og skifter farve. Bland de skivede peberfrugter og tomaterne i og drys med salt, peber og timian. Lad det småstege 5-6 min. og hæld blandingen i et smurt ovnfad, ikke for dybt.

Vend forsigtigt kartoflerne med creme fraichen og fordel dem oven på kødblandingen. Drys med revet ost.

Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (484 stemmer)

Opskriften er vist 376168 gange,
og udskrevet 29143 gange.


Energi:
KJ total 11298 (2690 kcal)
KJ pr. Pers. 2824 (672 kcal)
Vægt ialt 2414 gram
Vægt pr. Pers. 603 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 468 KJ (111 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Henny  -  2017-05-28 11:59:41
👍👍👍👍

René  -  2017-04-07 20:38:19
Hvis man synes at retten er for vandet, kan man jævne den med 3 spsk. tomatkoncentrat. Så optager tomatkoncentraten væsken. Jeg tilføjer selv også samtidig en ekstra peberfrugt, et løg og 2-3 fed hvidløg.

Jojo  -  2015-11-20 11:25:34
God ret og lidt bedere med bacon tern i evt coktailpølser.

Hahaheidi  -  2014-02-07 17:51:51
God ret, men jeg synes der er meget væske i bunden. Kan man undgå det på en eller anden måde? Kommer det fra kartoflerne eller Creme Fraichen?

Conny  -  2014-01-29 21:30:06
God ret, men kan sagtens tåle hvidløg, husk hælde saft fra de hakkede tomater

Conny  -  2014-01-29 21:25:30
Husk dræne saft fra hakkede tomater , smager godt . Kan sagtens klare mere kryderi.

Plet  -  2013-11-16 11:45:55
Lyder rigtig lækker. Jeg har ofte en slat cremefraiche 18% til overs fra noget andet. Ved nogen om jeg kan bruge det?

Irene  -  2013-08-10 15:06:47
Denne opskrift fik jeg meget ros for af mine gæster. Synes også selv den er meget god.

carina br  -  2013-05-26 18:41:23
virkelig lækker ret, men ikke uden nogle flere kryderier :)

michye2  -  2012-05-15 03:21:01
2-3 fed hvidløg Evt. oregano og ikke mere end 600 gr. kartofler

Michael  -  2012-05-15 03:00:07
Dette er virklig en god ret for den som har brug for at rette op på sin mave .

Marlene  -  2012-04-11 18:26:59
Hold op en lækker og let ret :) Helt klart et hit, og den bliver lavet igen og igen :D Prøv evt. med lidt hvidlød i køder (hvis man er til den slags) og / eller chili, det fremhæver de andre smage og gør det sindsygt lækker :D Muums

T-Cat  -  2011-06-14 00:33:15
Man kan bruge Mornay i stedet for cremefraise. Det gjorde jeg og det smager bare godt.

Michael  -  2011-03-09 02:56:57
Der skal kun 600 gr. kartofler i , ellers bliver det for meget

T-Cat  -  2011-03-07 17:58:31
Rigtig lækker ret. Dog skal der forskellige krydderi i og gerne med hvidløg for at gøre den rigtig lækker. Jeg brugte rød peber og hakket tomater. Rigtig lækker ret.

TT...  -  2010-08-17 21:43:28
UHMM... DEN ER BARE GODT!!!

  -  2010-06-22 17:51:58
total klam ret ! man kan ikke engang være bekendt at servere den for sultne børn i afrika... ad ! creme fraisen var ligesom sur hytteost, og der var alt for meget væske i. det er klart ikke en jeg kan anbefale,-

  -  2010-06-22 17:45:48
hvor er cheasy fraise henne på billedet ?

  -  2010-04-29 09:34:30
Jeg var lidt skeptisk overfor at der skulle crem fraiche ovenpå kartoflerne, men det smagte bare sååå godt. Jeg tilføjede løg og hvidløg og lidt mere timian end der står til kødretten...Den blev virkelig god!! Tak for opskriften :-)

Kathrine  -  2010-03-29 12:08:13
Ualmindelig lækkert, jeg valgte at røre 2 spsk. grøn pesto i farsen inden jeg ristede det og som de fleste andre fik det også et godt skud hvidløg, dejligt mad -tak for inspirationen =o)

Michael  -  2010-03-05 19:23:45
Svits et løg og et el. to fed hvidløg (ca. 10 min i smør , til det er gyldent) derefter kød og resten. Fløde er er absolut det bedste. Lad den derefter trække lidt.

michye2  -  2009-12-02 02:21:11
Steg løg og hvidløg først , derefter resten evt. oregano

Alice  -  2009-10-17 17:50:08
Hold da op hvor dejlig:) Hvidløg og gulerødder i og så er det gæstemad til billig penge. UM !!

LAILA  -  2009-06-01 20:50:05
rigtig god ret til børnene, mine er desværre ret kræsne, en denne ret er blevet en favorit:)

Stuug  -  2009-02-27 20:42:13
Klasse mad! :D , men tror hvidløg sætter prikken over i'et..

Tutte  -  2009-02-10 08:58:35
Det er en helt fantastisk ret, dog bruger vi Mornay Sauce i stedet for creme fraiche og Cheddar, tilsætter hakkede løg og revne gulerødder.

mig....  -  2008-11-24 15:48:03
jeg synes ikke rigtigt, at man kan se creme fraichen på billedet? men det er da rigtigt, at cremen skal oven på kartoflerne, ikke?

tina  -  2008-10-10 09:31:46
smager super godt :-) og så er den supernem og lave :-)

Sammy  -  2008-09-08 19:29:43
i stedet for en dåse flåede tomater kan man bruge et glas dolmio tomatsovs - der er både løg, grøntsager og hvidløg i, man kan altid tilføje mere hvis man ike synes der er nok! Smagte herligt!

randipigen  -  2008-08-27 10:41:11
smager utrolig dejlig og børnene spiste som aldrig før.

sus.m  -  2008-07-06 19:51:11
Dette var herligt!

BadGirl  -  2008-05-26 06:53:30
Retten bliver endnu mere lækker og mere mættende, hvis man tilføjer lidt grøntsags blanding , inden man lægger låget af kartoffler over

  -  2008-05-26 00:39:07
Nu har jeg læst samtlige svar og det ER gået op for mig at det er godt at tilføje hvidløg, rød peber og evt forårsløg :o) (Man behøver ikke skrive/gentage utallige gange)

Jørgen  -  2008-05-08 16:42:49
Den ser god ud.. Jeg glæder mig til at høre hvad min familie siger til den.

miig  -  2008-05-08 12:15:34
det er lidt kedeligt men det kan da spisses

kikki  -  2008-03-27 14:07:22
rigtig god og nem ret ja krydderierne dem kommer man i som man kan li

Birgith  -  2008-03-20 10:11:43
DEr er problemer med at tilføje opskrifterne til "kogebogen"

Lotte  -  2008-03-13 17:22:01
Super duper ret, smager rigtig godt, især med masse af hvidløg. Prøv den,

Nina  -  2008-02-25 19:54:11
Det smager bare SUPER godt :)

annasofie  -  2008-02-04 19:38:12
Brugte løg, hvidløg, gulerødder og en enkel boullionterning til kødet. Valgte bare morney sauce til "toppen" det var godt og let.

Rita  -  2008-01-07 20:00:16
det er en dejlig ret ...har prøvet med bacon i kødet og hvidløg i creme fraicen ...uuhhhmmm ...det var godt

mette-m  -  2008-01-07 17:11:24
dejlig ret, kan nem varmes næste dag

Jens O. Holsting  -  2008-01-03 19:18:44
Det var dog en fæl gang smagsforvirring. Lidt lasagne, lidt kartofler med ost, varm ymer, timian uden forbindelse med resten af retten. Alle smage trak i forskellig retning. Intet samledes om en fælles oplevelse. Efter min mening en rigtig skrivebordsopskrift. VH Jens O. Holsting

Christina  -  2007-11-19 19:33:44
Smager godt! Men jeg brugte cremefine i stedet for cremefraiche. Og så kom jeg kun en rød peberfrugt i og så en stort løg, 2 fed hvidløg og 1 chilli - meget velsmagende!!!! :o)

fischer  -  2007-08-25 18:01:26
yehaaa skal smage det om 10 min =) glæder mig efter at have læst jeres kommentare! =)

henrik  -  2007-07-19 16:39:53
det smager skide godt

monse  -  2007-04-19 15:22:17
der skal lidt almindelig hakket løg brunes med farsen.Inden den kommer i ovnen puttes frosne ærter og/eller majs ved.

Rasmus  -  2007-02-14 19:08:56
jeg kan normalt ingenting.. men denne ret var så nem at selv jeg kunne finde ud af det... kan jeg kan du

rebecca  -  2007-02-13 14:08:21
rigtig god og nem ret at lave .. man kan nemt bruge pasta i stedet for kartofler ...

Jane  -  2007-01-29 19:13:18
go ret.. lavede dog kartoffelmos til at lægge ovenpå.. mums

Dam  -  2007-01-22 11:20:20
Også rigtigt godt med Chili og forårsløg i

Connie  -  2007-01-21 13:56:35
Virkelig en god og nem ret, samtidig med at det smager godt

Line  -  2007-01-17 10:50:57
Brugte cremefine i stedet for cremefraiche, tilføjede desuden 2 fed hvidløg, lidt paprika og chilli -det var VIRKELIG lækkert!! RIGTIG GOD RET!

Kartoffelspiseren  -  2007-01-16 08:39:41
Ugens bedste opskrift

Lena  -  2006-12-18 18:54:29
Rigtig god. Vi kom hvidløg i, for at give lidt mere smag. Vores datter på 11 mrd. elskede den.

Joan  -  2006-12-09 11:08:18
God ret - jeg tilsatte baconskiver og msaaer af hvidløg. retten var dog ikke så pooulær hos mine børn.

Bonnie  -  2006-12-08 21:18:46
smager rigtigt lækkert. jeg puttet hvidløg og chilli i.

(:  -  2006-12-08 17:57:58
det var det ikke. ku jeg lige pludeselig se.

(:  -  2006-12-08 17:57:31
er der lige som shepards pie ?

Klaus  -  0000-00-00 00:00:00
glæder mig til i aften og smage det ,men laver med kartoffelmos,og det dufter godt ,,ggg tror jeg har mad til et par dage

SUSU  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager godt men mangler lidt hvidløg og krydderier

Susanne  -  0000-00-00 00:00:00
Ihh.. du milde. Den smager vel nok godt

seje  -  0000-00-00 00:00:00
tror det smager rigtig godt. det ser hvertfald godt ud

musen og trolden  -  0000-00-00 00:00:00
det var en rigtig lækker ret vi kom løg og forskellige krydderier i og næste gang vil vi prøve med piskefløde og hvidløg

Birgit  -  0000-00-00 00:00:00
Uhm..den var god. Jeg havde ikke lige oksefars hjemme, så jeg forsøgte mig med svinefars. Tilsatte lidt flere krydderier incl. hvidløg, rød peber. Brugte 9% cremefraiche, men det skiller, så jeg tror, jeg prøver 38% næste gang.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg glemte creme fraichen, men det smagte stadig rigtig godt.

  -  0000-00-00 00:00:00
den er bare rigtig god prøv med ingefærd og hvidløg umm

camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Glæder mig til at smage retten i aften.

  -  0000-00-00 00:00:00
Kurt - med løg og nvidløg tilbehør tog jeg et rodbede skar i bjælker i smurt ildfast fad samme tid iovnen det var super

karinawitt  -  0000-00-00 00:00:00
En god ret til børnene nemlig ikke for krydret

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
God ret.. men mangler lidt smag, tilsæt hvidløg og soya

Joan  -  0000-00-00 00:00:00
Lidt kedelig hvis man ikke kommer lidt ekstra smag i. Jeg dryssede lidt paprika på kartoflerne hvilket gav en hel anden smag

Mona  -  0000-00-00 00:00:00
det er en god ret - jeg brunede kødet sammen med et lille løg. retten var især god dagen efter.

Annette  -  0000-00-00 00:00:00
Dejlig ret, men mangler krydderier, så jeg tilsatte hvidløg, forårsløg og rød peber i stedet for den grønne.

Birgit  -  0000-00-00 00:00:00
Ikke det bedste jeg har smagt. Vil ikke anbefale retten med kartofler, så hellere kartoffelmos. Mht. cremefraiche så syntes jeg ikke det passer her

Khan  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig velsmagende og et stort hit til middagen. Tilføj lidt flere krydderier og den er endnu bere

Beebop  -  0000-00-00 00:00:00
Nem tilberedning, lækker, nam nam

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Prøv at bruge rød peber i stedet for grøn, der er meget bedre smag i rød peber og kom lrevet ost på kartoflerne

freddy  -  0000-00-00 00:00:00
tror den mangler lidt løg men ellers god

ingelise christensen  -  0000-00-00 00:00:00
den kan jeg kun anbefale

tine  -  0000-00-00 00:00:00
med karfofelmos på kalder vi det festligt kartofelfad.

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Den mangler nogle krydrerier...vil prøve det næste gang

Bitten  -  0000-00-00 00:00:00
Den smagt udmærket. Kan sagtens laves klar om formiddagen og bare sætte i ovn lige før spisetid

jette  -  0000-00-00 00:00:00
med kartoffelmos ovenpå kalder vi den bøffelmos

Katrine  -  0000-00-00 00:00:00
har prøvet med flere krydderier det hjalp

Beth  -  0000-00-00 00:00:00
Den er for kedelig. Der skal krydres meget mere.

vivian  -  0000-00-00 00:00:00
Med hvidløg tilsat er det en rigtig god ret

Miss_september  -  0000-00-00 00:00:00
det smagte utroligt godt,

anja  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en rigtig lækker ret. Ungerne var helt vilde med den. Kan varmt anbefales

Brit  -  0000-00-00 00:00:00
Børnebørne var helt vilde med retten, til dem brugte jeg revne gulerødder i stedet for den grønne peber. Velbekomme

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
God ret.. og jeg har brugt syrnet følde, og det smagte stadig godt ;)

Katja  -  0000-00-00 00:00:00
Uhmm... Har spist denne ret i fler dag enu. Og har tilføjet hvidløg - dét er bare "Prikken over i´et"

Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man bruge syrnet fløde 9% i stedet for?

Edith  -  0000-00-00 00:00:00
det er en lækker ret, som også jeg kan anbefale

[email protected]  -  0000-00-00 00:00:00
Jævn evt. farsen og prøv me katoffelmos ovenpå farsen

Pernille  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager rigitg dejligt.Kan varmt anbefales...