Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hindbærsnitter I

Antal:
stk. 8 stk.
Ret : Kager

Hovedingrediens : Bær

HindbærIndsendt :

Hindbærsnitter I, billede 4 Hindbærsnitter I, billede 1 Hindbærsnitter I, billede 2 Hindbærsnitter I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Hindbærmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
  lidt varmt vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
    1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram


Opskrift:

Mel, smør og flormelis smuldres og samles hurtigt med æggeblomme og vand. Dejen hviler i køleskab mindst 30 min.

Rul mørdejen ud i to lige store rektangler, prik dem med en gaffel og bag dem ved 200 grader C alm. ovn i ca. 12 min. Lad dem afkøle.

Smør den ene med hindbærmarmelade og dæk den anden med glasur rørt af flormelis og vand. Læg den med glasuren oven på den med marmelade og del stangen i snitter.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (454 stemmer)

Opskriften er vist 432134 gange,
og udskrevet 17931 gange.


Energi:
KJ total 14784 (3520 kcal)
KJ pr. stk. 1848 (440 kcal)
Vægt ialt 870 gram
Vægt pr. stk. 108 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1699 KJ (404 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 19.9 gram
Kulhydrat 53.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:
Anbefalet dagligt indhold

(Energiprocent i opskriften)


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Mig  -  2016-10-09 16:12:41
E 11 år og har lige lavet til hele min klasse (25 personer) og tror jeg har fået omkring det dobbelte og ville ikke sige de var tynder overhovedet mere til den tykke side.

Maiken Futtrup  -  2015-10-31 13:44:42
Super lækker og forstående opskrift, bagte dem til mine forældre da de arbejder hårdt på en renovering. Super lækker!

Kage damerne  -  2014-06-16 16:07:55
Den var super god, men øhhmmm... Men det er sgu godt nok meget smør der skal i! Den er lige i køleskabet nu, og skal snart i ovnen! Puhh ha det ar da hårdt at rullle! ja, arm mullerne er jo heller ikke det samme længere! God til en super fræk aften med tøzerne!

Dorthe Evaldsen  -  2014-02-02 11:53:22
Kan det ikke blev lavet sådan at man kan sende opskriften på sms besked.. ???

Pernille  -  2014-01-27 15:32:11
Hvor længe kan de holde sig?

Cecilie  -  2013-11-17 11:11:18
Jeg er 11 og jeg har lige lavet dejen, den er mega nem at lave så man kan godt lave dem sammen med sine børn! Vi har købt frysetørrede hindbær som vi putter ovenpå!

Trine  -  2013-10-08 19:56:12
De er super gode mine kolleger elsker dem. Jeg ruller dejen jævnt ud bager og når jeg tar pladen ud af ovnen skubber jer bagepapir ud på bordet derefter skæres dejen over i 2 dele, så smører jeg hindbærmalade på den ene del og så vippes den anden ovenpå ved at holde i bagepapir. så smører jeg glasur på drysse krumme på og skærer den i snitter. Så skal de bærer køle af. De hænger fint sammen fordi marmeladen klistermærker bundene sammen når de gøres imens de er varme.

Manja  -  2013-05-14 21:49:02
Hej. Nu har jeg igen lavet snitterne, fornavn med fordel udrullet mørdej, prikker med gaffel i 3-4 min ved 200.. Tag ud, køl lidt af og smør med marmelade. Smør herefter med sammenpisket æg i kanten og læg 'låg' på af dén anden mørdej-plade og 'lim' sammen med ægget, så marmeladen ikke løber ud.. Jeg skal have dem med på arbejde i norge. Og nervøs for de er bløde i morgen når de skal spises, HVORDAN OPBEVARES DE BEDST?

Sara  -  2013-03-16 20:36:56
Jeg synes de smager meget af smør, så næste gang vil jeg putte lidt mindre af det i. Men ellers smager de helt vildt godt! Sammenlagt en rigtig god opskrift! :-)

Caroline  -  2012-10-11 07:35:26
Super lækkert, og hurtigt at lave! Man kan nyde dem sammen med familien, og en god kop kaffe! Bedre end bagerens! Men det kan nu godt være fordi, jeg selv har lavet dem:-D

....  -  2012-08-13 19:15:27
Jeg synes altså at den er rigtig dårlig! Jeg lavede dobbelt portion også kommer der også kun 8 ud :(!

den kloge  -  2012-08-12 14:15:47
det smar meget beder med at ligge chokolade i sted for hindær

ME  -  2012-08-09 12:22:06
må man godt tage nomale æg

Asta  -  2012-06-21 21:12:52
Vildt nemme at bage, bagte en 24 portion mørdej nem at håndtere ingen problemer der. -HVIS nogen har problemer med dejen, at den ikke samler sig så spæd op med en lille smule vand. De knækker ikke hvis man venter til de har kølet af men stadig er en smule lune så de kan skæres ud Mange tak for en god opskrift

Cat  -  2012-03-17 18:35:52
Skal man bage de to dejplader oven på hinanden inde i ovnen? Eller skal de bages hver for sig?

sarah  -  2012-03-17 15:01:54
de er så gode mmnnnn (8

Lizzy..  -  2012-02-20 21:42:43
Hey, det er som om at de glider lidt når man ligge dem sammen med marmeladen eller er det bare mig? kan man måske komme marmeladen i før man bager eller?:-D ellers super gode:)

  -  2012-02-07 18:33:37
Når jeg skal rulle dej ud foregår det mellen to plastikposer det er supernemt.

Karen  -  2012-01-18 00:43:57
Har lige bagt en portion. Jeg burde nok have læst folks kommentarer og bagt marmeladen med i ovnen. Dejen er lidt tør og knækker let. Men de knækkede kager smager nu dejligt :)

karl  -  2011-10-27 18:48:14
langt tid tager det

tulle  -  2011-09-25 20:41:44
muuums ! Elsker dem

Fru. Jørgensen  -  2011-08-20 16:58:40
Er den meget nem at lave? Er 97 år, så har ikke så kreative hænder mere.

Heidi  -  2011-08-09 07:41:30
Er der nogen som har erfaring med at fryse hindbærsnitterne?

Manja  -  2011-07-31 15:37:35
P.s. Jeg bagte dem i går.. De resterende (uden glasur) opbevarede jeg i en bøtte med sølvpapir over.. Nu er de blevet bløde. Kan de reddes? Hvordan opbevarer jeg dem bedst muligt fremover, i en kagedåse???

Manja  -  2011-07-31 15:29:50
God opskrift. Nem at lave. Mørdejen kan med fordel laves i foodprocessor. JEG BRUGTE 2 ÆGGEBLOMMER OG 2 SPSK. VAND! Bruger altid Usaltet smør når jeg laver mørdej, ellers bliver den oftest for saltet! Rullede dejen ud i ½ cm tykkelse og bagte 10 min.. Mums : ) Husk krymmel ;)

mig  -  2011-07-23 11:00:58
dejlige og fine. god opsrift

V.  -  2011-06-16 12:05:47
Kan kun tilslutte mig! De er rigtig gode!!!! De er blevet min mands favorit kage, så dem er jeg blevet henlagt at lave hver anden fredag op til weekenden! :) Lidt svært at håndtere dejen, men fulgte nogle gode råd herinde med at rulle dejen imellem bagepapir, og det er en super teknik at bruge. Topkarakter herfra **********

ditte hansen  -  2011-06-01 14:59:53
jeg kunne bare spise dem hele dagen lang og jeg vil bare lave dem hver eneste dag de er bare så gode og håber dem der ser den har opskrift så lav den fordi det er bare verdens bedste hindbærsnitter håber jer som laver dem også synes de er gode og i vil lave dem igen håber i vil det fordi de er bare mega mega mega mega mega gode og hvis i ikke kan lide dem så lav en kage eller småkager eller noget andet som du/i vil lave MUMS!!!

Lone P.  -  2011-03-06 15:34:14
Har aldrig bagt hindbærsnitter før, men den her er simpelthen på højed med bagerens - den er rigtig god. . . .

Rita  -  2011-02-27 14:05:51
Vildt lækker håber i andre får glæde af den

Majse  -  2011-02-27 14:04:54
jeg har bagt dem og jeg er 11 år:) de er vildt nemme og smager super godt:D

Abdul karim   -  2011-02-10 13:32:39
rigtig god opskrift. synes i skulle skrive hvad rænkefølge det skal i !

Louise  -  2011-01-14 17:10:59
Super lækre snitter. Prik evt dejen ud med sjove forme:-).

Maria S  -  2011-01-09 19:13:49
De er bare super gode. Jeg laver dem tit runde med et glas i stedet for firkanter. Det er lidt sjovere at kigge på :)

Vibe rask heuck   -  2010-11-18 20:33:01
Rigtig gode kager! Det er en god ide at putte lidt vanillestænger eller vanillesukker i :D Held og lykke

  -  2010-10-19 01:46:55
Når i står og ikke kan rulle dejen ud så læg den i køleskabet i en halv time. Tag derefter 2 store stykker vitavarp ( husholdnings film) og læg da dejen mellem disse 2 stk. film så skal i bare se hvor hurtig det er og lave hindbærsnitter uden det hænger i NOGET. hel og lykke til med snitterne

Steffenknu33333  -  2010-09-02 20:02:33
Smager som baby mad

Duen  -  2010-08-02 08:50:13
Bager dem med en margarine ("FRI" uden transfedtsyrer og mælkeprodukter), som betyder dejen bliver meget fedtet, men rulles den ud mellem to stykker bagepapir, er der ingen problemer. I stedet for flormelis bruger jeg lyst rørsukker. Det gør kagerne mere sprøde og knap så smuldrende. Når dejen er rullet ud, smører jeg hindbærmarmelade på den ene halvdel og folder den anden halvdel over ved hjælp af bagepapiret. Så kan hele dejen let løftet over på en bageplade og bages i ovnen. I min ovn passer det med 200 grader i ca. 23 minutter. Rigtig god smag ;o)

Sara  -  2010-07-30 13:26:51
Den BEDSTE opskrift jeg har prøvet- weehee! Høster altid de største roser når jeg bager dem til mine gæster, tak for det (o:

daniel  -  2010-07-15 14:24:09
Dejen kunne i mit tilfaelde slet ikke rulles ud! Den begyndte bare at knaekke helt vildt

Wicky  -  2010-07-07 01:35:16
Mørdej er ikke let at arbejde med efter 30 min lav den dagen før og i køleskabet til næste dag så bliver det let som en leg at rulle den ud.

  -  2010-04-16 09:28:23
Jer der samler den inden den bages... hvordan får I den øverste del pænt på? Den glider ikke af hverken bagepapir eller spækkebrædt. Kan godt lide ideen om, at det er bagt sammen. Sidder kagerne ordentligt sammen, når de er bagt hver for sig?

Birthe Kjærsmåne  -  2010-04-07 20:46:57
Superduper nemme! Lækre sprøde, og husk: Tivolikrymmel, det eneste rigtige:D

Dem der hader hindbærsnitter  -  2010-03-31 13:59:30
Vi hader godt nok hindbærsnitter, men de her er bare super! Umh!!! Smag dem, kan klart anbefales!_!

Nadia  -  2010-02-19 22:27:51
En rigtig hindbærsnitte har nu tivoli-krymmel på, men det er heldigvis let selv at rette op på ;) Snitterne smagte rigtig godt, og kan klart anbefales!

Lea  -  2010-02-18 19:32:34
SÅ GOD! Og hvis man ikke er så meget til hindbær, smager den også fint med jordbær :)

Line-Sofie  -  2010-02-14 08:59:35
de lyder lækre. tror jeg vil prøve dem en dag, men kan man ikke stikke dejen ud inden den er bagt, altså med sådan nogle udstiksforme man bruger til jul? det kunne jo være meget sjovt her til valentines day, og så med lyserød glasur:) men de lyder lækre

Maria  -  2010-01-20 20:06:53
De blev rigtig gode, og ikke så smuldrende at spise som bagerens. Men jeg brugte en deciliter vand, og ikke en spsk, for at få dejen til at hænge sammen.

Charlotte  -  2009-12-29 22:01:59
MUMS!!!!! Fantastisk opskrift.... Man kan godt buge mindre smør... Jeg lavede til 12 personer og brugte 250 g. smør i stedet for 300 :)

nanna.  -  2009-11-27 17:24:45
Fantastisk opskrift - og de smager jo super godt! :)

michelle  -  2009-11-22 15:28:21
de er pisse dårlige! der er simpelthen aaaaaaalt for meget smør i, og det er virkelig vammelt! jeg kan ihvertfald ikke anbefale dem! fordi de er virkelig klamme!

mette  -  2009-07-28 14:44:36
Bag dem ca. 10 min. og læg dem sammen med hindbærmarmeladen ret hurtigt, ellers knækker og smuldrer dejpladerne. Smager virkelig dejligt :)

nicole  -  2009-07-28 12:39:03
de er rigtig gode synges jeg lige til pas

Amalie  -  2009-07-24 10:56:03
Jeg synes ikke dejen er særlig besværlig... de er nemme at lave og smager rigtig godt.

  -  2009-07-16 11:28:28
Mine smagte godt. Syntes dog efter min smag at de er lige tørre nok.

Pia  -  2009-07-06 19:33:58
En rigtig god opskrift. Jeg har lavet dem flere gange og alle gæster er begejstret. Det er lettest at rulle dejen ud mellemm et bøjet stykke bagepapir, så bliver stykkerne lige store.

Familien Munk  -  2009-06-21 12:16:45
Når dejen er rullet ud, tag så en rugbrødsform og vend den på hovedet, så der bliver en aflang firkant. Så bliver de alle flotte.

Hindbærstitskagekonkurrencebageren xb  -  2009-06-13 07:43:40
SUPER :D!!!! De er meget bedre end bagerens!! Jeg har lavet dem før, og der er måske lidt for meget flormelis i.. Denne her gang vil jeg tage lidt mindre flormelis i.. 50 gram måske ;b.. PS! PRØV DEM DE ER FOR GODE xD!!!!!

jytte von der janhofen  -  2009-04-28 11:54:04
disse snitter var spitzenklasse bis blad jytte von der janhofen

Kageelsker  -  2009-04-18 22:04:35
I stedet for glasur, smeltede jeg hvid chokolade og dryssede med krymmel før chokoladen stivnede. Så bliver de ikke lige så hvinende søde. Tak for en god opskrift :-)

Christian  -  2009-04-14 18:18:21
kommentar til glassur Lav evt glassuren med lidt citron og pastauriseret æggehvide. Pynt: Rigtige hindbær, - krymmel er lidt kedeligt!? :)

Sofie  -  2009-03-07 15:03:04
Synes dejen er mærkelig og ikke særlig god. Men de smager godt;)

Nina  -  2009-02-09 15:09:06
Dejen er virkelig irriterende at arbejde med når man skal rulle den ud. Men de smager super godt!

Lars H.  -  2009-01-24 17:17:26
Til alle jer der har såkaldte "forbedringer" til opskriften: Burde I ikke kun kommentere smagen, og så acceptere opskriften som den er?

J.  -  2008-12-22 01:10:23
de ser godt nok super lækre ud. men hvor mange bliver der ca af en potion?

Hindbærsnits elskeren!  -  2008-09-02 13:10:32
Tip: Kom lidt tilpassende mælk i, så dejen ikke går så let itu :). De er bare SUPER xb! Jeg vil have flere!! De er bedre en bagerens, dem kan jeg helt klart anbefale :o!

sarah (:  -  2008-08-08 13:23:49
de er mega lækre. jeg puttede godt nok kun 160 g margarine i, og puttede også lidt extra mel i så de ikke var så fede og de smager stadig fantastisk.

Lisbeth  -  2008-06-24 14:13:30
Dejen er godt nok lidt besværlig at få rullet ud og over på en bageplade, men det glemmer man, når man smager dem. Uhmm.. de er virkelig lækre! Og de er kun bedre dagen efter! Jeg arbejder også i en bager, og jeg må tilslutte mig flertalet og sige, at de faktisk er BEDRE end bagerens! Prøv dem! :D

MiaJ  -  2008-05-21 12:12:02
Det er simpelthen den væreste dej jeg har stået med. Men smagen var god nok.

Gitte  -  2008-05-05 13:51:40
Prøv den med boysenbær, det er bare godt også!!!

Mellorine~  -  2008-04-22 13:33:38
superlækker opskrift! jeg arbejder selv i en bager, og denne opskrift er laaangt bedre end dem i bageren! Try it!

Per  -  2008-02-11 19:41:08
Ja de to firkanter skal lægges oven på hinanden med syltetøj imellem. Hjortetaksalt skal blandes i sammen med melet, evt. blandes i melet.

MADhappy  -  2008-02-11 14:14:35
.Jeg forstår ikke helt det der med marmeladen i midten? ska man så bare bage de to firkanter oven på hinanden!? Og hjortetaksalt? Hvornår ska man putte det i? Ka ik finde ud af det hjælp!!??

  -  2008-02-09 12:39:44
Synes dog der mangler en ingrediens. Hjortetaktsalt.. Og hvis man blander marmeladen op med lidt kartoffelmel bliver den ikke så flydende.

Stine  -  2007-12-11 15:50:38
Ved I, om man bare kan halvere den?

karina  -  2007-10-04 22:14:19
argh, det er jo ikke nemt at håndtere, hverken før eller efter de er bagt... men mmm de smager godt!

Sara  -  2007-09-12 14:53:11
Fantastisk opskrift, har prøvet mange forskellige hvor de tit blev bløde- men de her er LIGE som de skal være!!

LilleMig  -  2007-08-16 14:45:54
De smager bare SÅ godt, put krymmel ovenpå og de bliver som hvis du havde købt dem hos bageren!

Madam MIM  -  2007-08-03 09:44:50
Rigtig gode hindbærsnitter. Jeg gør det, at jeg smelter noget af smøret, så synes jeg, det bliver lettere at samle dejen. Når man skal dele stangen i snitter, er det en god idé ikke at skære (da stanger så smuldrer), men i stedet at hakke den over i et huk...så går det meget nemmere.

mig  -  2007-07-16 22:23:15
De er bare alt for søde desværre og alt for meget smør.

Lullu  -  2007-05-23 10:05:08
Jamen, hindbærsnitter SKAL være vildt søde :-)

RB  -  2007-05-04 12:25:49
Er der nogen der har erfaring med en anelse mindre flormelis i dejen? Jeg synes, de er vildt gode, men lige en lille tand for søde...eller måske kunne man bruge sukkerfrit marmelade??? Nogen råd??

winnie  -  2007-04-02 13:59:57
den er vildt god den bedste jeg har smagt. wee. jeg elsker den..

Per  -  2007-02-17 21:46:23
Vil du undgå kernerne i hindbærene så kan du presse marmeladen gennem en sigte, det kan du gøre direkte ud på dejen.

Louise  -  2006-12-30 19:33:29
Super gode. Bagte dem også med hindbærmameladen i, og det var super nemt! Man får ca 10stk. af en potion, men det afhænger selvfølgelig af hvor store man skær dem.

mia  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt. Husk at rulle dejen helt jævn ud ellers knækker den.

June  -  0000-00-00 00:00:00
MUMS! Jeg lavede dobbelt portion og så passede det lige med at jeg kunne rulle ud i 2 plader af samme str. som mine bageplader (ca 32 x 37 cm). Jeg lagde dem sammen med syltetøj inden de kom i ovnen også bagte jeg "kagen i 20 minutter ved 180 grader. Da den var kølet af og havde fået glasur skar jeg den i 40 stykker.

Rasmus  -  0000-00-00 00:00:00
den er det beste du nogen siden kunne ønske sig ;)

Fortvivlet kagebager  -  0000-00-00 00:00:00
Gør det nogen forskel hvis jeg puttede hele æget i????

mig  -  0000-00-00 00:00:00
lækkert, men pas på med ikke at give dem for meget i ovnen for så slår den revner

michelle  -  0000-00-00 00:00:00
gode (et tip)ruld massen ud i to firekanter og smør hindbærmameladen ud på rå dejen og pres kanterne sammen og put den i ovnen GODT TIP

Jette  -  0000-00-00 00:00:00
Super gode. Et godt tip: Rul dejen ud mellem to stk. bagepapir. Bag dem kanp så længe.

Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
som min fars, han var bager. rul ud på Tupperwares kagebrædt

Merete  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bager den med marmelade i midten. Bagetid forøges.

Christina  -  0000-00-00 00:00:00
Den er bare god. Næsten lige som dem i bageren:-)

Orbit  -  0000-00-00 00:00:00
Husk krymmel, bare prikken over I'et:)

Palle PIP  -  0000-00-00 00:00:00
Virkelig god opskrift. PRØV DEN! Som bagerens hjemmelavede :-)