Wokret med skinkestrimler og mangochutney

Wokret med skinkestrimler og mangochutney, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Skinkekød i tern

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Wokret med skinkestrimler og mangochutney, billede 4 Wokret med skinkestrimler og mangochutney, billede 1 Wokret med skinkestrimler og mangochutney, billede 2 Wokret med skinkestrimler og mangochutney, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sauce:
2 fedhakket hvidløg
4 tsk.hakket frisk ingefær
4 spsk.sojasauce
4 spsk.mangochutney
1 dl.vand
 lidt frisk chili eller chilipasta
 
500 g.wokstrimler af skinkeinderlår
6 tsk.olie
250 g.champignon i skiver
200 g.bladselleri i tynde skrå skiver
200 g.rødløg i tynde skiver på langs
300 g.fintsnittet spidskål eller kinakål
400 g.ris, gerne jasmin-
 
Opskrift:
Bland en sauce af de første 6 ingredienser og lad den trække mens retten tilberedes.

Steg wokstrimlerne i 3 tsk olie for høj varme i en wok eller slip let-pande, til de har taget lidt farve ca. 2 min. Tag kødet op.

Kom det sidste olie på panden. Steg grønsagerne til de er møre og faldet lidt sammen.

Bland kødet i og hæld saucen over. Varm retten igennem og server med løse ris.

Tips:

Du behøver ikke en wok for at lave "wokretter". Det vigtige er at bruge en gryde eller pande med stor overflade og gerne med en slip let-belægning. Til elkomfur er det en fordel med en tykbundet gryde/pande, så den kan varmes op til meget høj temperatur, inden grønsagerne skal lynsteges.





karakterer:
Opskriften er vist 54970 gange,
og udskrevet 1552 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-08 19:16:34
Dejlig og nem ret 😊😊

  -   2005-01-01 01:01:01
Grønsagerne afgav en del væde som jeg hældte fra inden kød og sauce blev tilsat.