Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron

Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter på grill

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelårtunge

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :
Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron, billede 4 Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron, billede 1 Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron, billede 2 Kalvelårtunge grillet med rosmarin og citron, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.kalvelårtunge
3 kvisterosmarin
1 citron
 salt
 peber
 stanniol
 
 Pesto:
100 g.ristede pinjekerner
2 spsk.olivenolie
½ citron, saft og skal af den
1 spsk.akaciehonning
½ spsk.ristet rosmarin
 
1 kg.nye kartofler
 
 Salat:
4 bdt.rucolasalat
100 g.soltørrede tranebær
1 spsk.olivenolie
1 spsk.balsamicoeddike
1 tsk.akaciehonning
1 tsk.dijonsennep
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Grillet kalvelårtunge:
Den afpudsede kalvelårtunge brunes på alle sider på en varm, penslet grillrist - ialt ca. 8 - 10 minutter

Når kødet er tilpas brunet, krydres det med salt og peber og pakkes i stanniol sammen med ski-ver af citron og 2 af rosmarinkvistene.

Du kan vælge mellem 2 fremgangsmåder. Enten kan stanniolpakken med kødet placeres direkte i grillens gløder. Eller du kan sætte risten på den mindste afstand fra gløderne og lægge stanni-olpakken herpå. I begge tilfælde skal kødet stege i ca. 40-50 minutter alt efter størrelse --vendes af og til.

Pinjekernepesto:
Den sidste rosmarinkvist grilles let på grillristen. Pil nålene af og kom dem i en blender. Rist pinje-kerner på en tør pande, til de er lysebrune - kom også dem i blenderen. Tilsæt så olivenolie, citron-saft, reven citronskal og honning og blend det hele sammen. Smag til med salt og peber - dette kal-des en pesto, og den skal brugs til kartoflerne.

Skrub kartoflerne grundigt og kog dem i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og kom kartoflerne over i en skål. Hæld så pestoen over de varme kartofler og bland lidt rundt, så den fordeles jævnt.

Rucola-salat:
Skyl rucolasalaten grundigt, kasser de grove stilke og riv resten af salaten groft ud og kom det i en skål. Bland tranebær, olivenolie, balsamico, honning og sennep i en anden skål, rør rundt og kom salaten herned lige inden servering. Når kødet er færdigstegt, tages det af grillen og lægges til at hvile ca. 10 minutter - stadig indpakket i stanniol. Derefter pakkes det ud og skæres i tynde skiver.





karakterer:
Opskriften er vist 76924 gange,
og udskrevet 1807 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Spændende opskrift, der sætter en "moderne" smag til kalvekødet.