Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Grillet flanksteak på thai-manér med peanutsauce og ananas

Antal:

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød

KalveflankesteaksOprindelsesland : Thailand - Thailandsk - Thailandske

Kilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :




Ingredienser:
 Flanksteak
800 g.flanksteak
1 dåselet kokosmælk
1 lime, saft og reven skal fra den
1 stængelcitrongræs
1 rød chili
1 spsk.hakket frisk ingefær
 
 Sauce:
½ dl.soya
2 spsk.brun farin
1 dl.hakkede peanuts
 
 Agurk:
 agurk
1 rødløg
1 rød chili
1 dl.riseddike (eller klar eddike)
3 spsk.sukker
 
1 helfrisk ananas
 


Opskrift:

Marineret flanksteak
Først afpudses steaken for sener og hinder. Så skal den marineres. I en stor skål kommes ko-kosmælk samt saft og reven skal fra limefrugten. Hak citrongræsset i 4 stykker og kom det i skålen. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak dem. Hak også frisk ingefær og kom begge dele i skålen. Så er marinaden færdig, og kødet lægges heri. Stilles køligt til kødet skal bruges. Kød og marinade kan også kommes i en stor frysepose, der lukkes - så ligger kødet og marinerer her.

Når kødet skal bruges, skrabes det fri for marinaden. Lægges på en varm og smurt grillrist og grilles i 6 - 8 minutter på hver side. Herefter tages steaken af og hviler i 10 minutter løst tildæk-ket med stanniol. Gem marinaden til saucen.

Når flanksteaken har hvilet færdig, skæres den i tynde skiver på skrå (som når man skiver en laks) og serveres sammen med tilbehøret.

Peanutsauce:
Hæld marinaden fra kødet i en gryde sammen med soya, brun farin og de hakkede peanuts. Lad det koge 5 - 10 minutter og smag evt. til med lidt salt.

Så er peanutsaucen færdig.

Sur/sød agurk:
Skræl agurkerne, flæk dem på langs og skrab kernerne ud. Skær agurken i ½ cm tynde skiver og kom dem i en skål. Pil løget og skær det i ½ cm tynde skiver. Flæk chilien, skrab kernerne ud og skær også den i tynde skiver. Begge dele kommes i skålen til agurkeskiverne. Bland eddike og sukker, rør det godt sammen og hæld det over de skivede grøntsager ved servering.

Ananasen skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver . Skiverne grilles lige inden servering.

Tips:

Marinaden påbegyndes gerne dagen før og mindst 3 - 4 timer før



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)

Opskriften er vist 24365 gange,
og udskrevet 869 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Katja  -  2008-05-11 15:04:03
MUMS - det smager bare rigtig godt. Rigitg god smagsoplevelse.