Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Grillet laks med nye kartofler og grønne asparges

Antal: 4 Pers.

Ret : Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk

Laksefilet med skindIndsendt :

Grillet laks med nye kartofler og grønne asparges, billede 4 Grillet laks med nye kartofler og grønne asparges, billede 1 Grillet laks med nye kartofler og grønne asparges, billede 2 Grillet laks med nye kartofler og grønne asparges, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.laksefilet med skind
 
1 kg.nye kartofler
1 bdt.friske grønne asparges
 
 Marinade:
 Skal og saft fra 2 limefrugter
 saften af 1 citron
 saften af en appelsin
1 dl.olie
4 spsk.Xing Fu soyasauce
 
 Dip:
350 g.røgeost uden kommen
1.5 dl.Engholm Fraiche 9%
 salt
 peber
 hakket purløg
 


Opskrift:

Marinade:
Skal og saft limefrugter, citron, appelsin røres sammen med olie og soyasauce. Laksen marineres 1/2-1 time i køleskabet.

Grillen pensles med olie, inden fisken kommes på. Grillen skal være godt varm, og fisken skal ligge med skindsiden nedad. Efter ca. 5 minutter vendes fisken forsigtigt og grilles ca. 5 minutter yderligere. Laksen er færdig, når kødet er fast.


Røgeost-dip-sauce:
Røgeost røres med creme fraiche og smages til med salt, peber og hakket purløg.

Skær evt. lidt af det nederste af aspargeserne og kog dem i letsaltet vand 8-10 min. Tag dem op og lad dem dryppe godt af, evt. over damp med et rent viskestykke på.

Kog kartoflerne.

Laksen anrettes med skindsiden nedad. Server dampende varme nykogte kartofler og grønne asparges til.

Tips:

Den marinerede laks kan ligeledes pensles med olie og lægges i et ildfast fad, med skindsiden nedad. Bages i ovnen ved 200 grader C i 10-15 minutter til den er fast i kødet.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (29 stemmer)

Opskriften er vist 107264 gange,
og udskrevet 2888 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Helena  -  2012-08-14 17:55:09
I kan også rulle bacon om 2 asparges og lægge dem i ovnen indtil de er lidt hårde men aligevel gode. på ca.180 i ovnen :-)

ulla  -  2011-06-04 10:44:09
Asparges kan også grilles.De bliver fantastiske hvis de pakkes i dobbelt lag staniol, med groft salt og en klat smør. Grilles ca. 15 min. inddirekte varme.

Jonna Molly  -  2007-07-30 10:46:43
Grønne asparges skal da kun koges i 2-3 min. da de ellers bliver slaskede.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er ny ud i at grille, og derfor valgte jeg at grille direkte over kullene, også selvom jeg ellers ahr en weber hvor man kan skubbe kullene ud til siden, med det resultat at der sprøjtede fedt/olie på kullene som flammede op, en anden gang vil jeg helt klart ikke grille direkte over kullene, men måske der er andre der har andre forslag.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Normalt ville jeg have puttet laksefiletterne i en pose med marinaden over, men her var der så meget marinade så at den kunne dække i skålen.