Jordbærsorbet

Jordbærsorbet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Sorbet

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.jordbær
1½-2 dl.sukker
 dl.mineralvand
1 æggehvide
1 knsp.salt
 
Opskrift:
Rengør frugterne godt i lunkent vand. Mix dem sammen. Hæld sukker og mineralvand i en gryde og opvarm til sukkeret lige er smeltet. Afkøl derefter i et koldt vandbad. Tilsæt frugtmix og bland godt. Stil det i fryseren i en time. Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det forsigtigt i den halvfrosne masse. Sæt den tilbage i fryseren ca 2 timer. Tag skålen ud og pisk isen godt igennem et par gange undervejs, så iskrystallerne ikke bliver for store. Dyp evt. serverings glassene i lidt vand eller citronsaft og derefter i sukker, så der dannes en frostet kant. Ske sorbeten op i fire portionsglas.





karakterer:
Opskriften er vist 29913 gange,
og udskrevet 603 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (50 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-31 10:58:19
Jeg havde ikke lige alle ingredienser så prøvede med almindeligt vand og ingen æggehvider. Når vand, sukker og frugt har kogt moses det igennem en si. I fryseren et par timer inden det røres igennem ca 1-2 gange i timen. Blev super godt.

  -   2010-06-01 08:37:57
Synes at denne is er alt for krystaliseret på grund af manglende fløde eller husblas som sikkert ville hjælpe

  -   2005-01-01 01:01:01
hmmmmmmmmmmmmm