Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links

      Cookiesinformation


      Om os

      Kontakt
















Hjemmelavet nem Boller i Karry

Antal: 2 Pers

Ret : Hovedretter

Indsendt :




Ingredienser:
 Kødboller:
500 g.hakket svinekød
1 æg
1 løg
0.5 tsk.salt
1 tsk.peber
30 g.hvedemel
1 dl.mælk
 
 Sovsen:
1 løg
 Margarine (bruger øjemål)
3-4 tsk.karry
 hvedemel
 Kødbollevand/mælk
 Salt
 Peber
 


Opskrift:

Kødbollerne:
Riv løgene, og bland det sammen med resten af ingredienserne, på kødbolle listen.
Det er en god idé at sætte farsen ind i køleskabet i en 15-30 minutter, så det kan bliver en god masse.
Få vand op og koge, og lav små kødboller ud af farsen. Du bestemmer selvfølgelig størrelsen. Når bollerne stiger til overfladen, er de færdige. Godt råd, giv dem altid lige lidt ekstra tid i vandet, også selvom det er steget til tops. GEM KØDBOLLE VANDET!

Sovsen:
Put noget margarine i en gryde, alt efter hvor meget sovs du regner med at vil have, og lad det bliver godt varmt. Hak løgene fint, og lad dem blive bløde i smøret. Når løgene er blevet møre, hæld karry i, efter smags self. Husk retten kommer ikke til at smage -mere- af karry, hvis du hælder for meget i, det er salten, som senere skal få smagen frem. Hæld ca. den samme mængde mel i, som smøret, og rør det sammen. Tilsæt få dl af kødbolle vandet, og rør sovsen sammen. Bliv ved med at tilsætte vandet, eller mælk, til du har den mændge sovs du ønsker. Få sovsen op at koge, så det kan blive godt tygt!
Bliver sovsen for tyg, tilsæt mere væske. Bliver sovsen for tynd, tilsæt en jævning (Bestående af lidt vand blandet sammen med mel).

Risene tænker jeg i godt ved hvordan man koger ;)



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1184 gange,
og udskrevet 24 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu