Appelsinfromage

Appelsinfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Appelsinfromage, billede 4 Appelsinfromage, billede 1 Appelsinfromage, billede 2 Appelsinfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Appelsin, skal og saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
4 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pynt:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Appelsiner 1 appelsin vejer ca. 250 gram med skræl.
  orangestænger
   
Opskrift:
Start med at riv skallen af appelsinerne, pres herefter saften af dem.

Læg husblasen i koldt vand. Pisk æggehviderne stive, og stil dem til side, pisk så fløden til flødeskum, og til slut piskes æggeblommer og sukker hvide.

Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i et par spsk. appelsinsaft, hæld den resterende saft i og så op i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Dette skal lige stå et par minutter og køle af.

Herefter vendes flødeskum forsigtigt i og derpå de stiftpiskede æggehvider. Fromagen hældes i en skål og stilles i køleskab et par timer inden servering.

Ved anretningen pyntes den med flødeskum og appelsinskiver.





karakterer:
Opskriften er vist 413363 gange,
og udskrevet 15532 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (149 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10212 (2431 kcal)
KJ pr. Pers. 2553 (607 kcal)
Vægt ialt 998 gram
Vægt pr. Pers. 249 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1022 KJ (243 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 20.4 gram
Kulhydrat 11.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-03 08:35:42
Lækker fromage. Smager s…. godt og er dejlig fløjlsblød i munden. Mums.

  -   2023-12-06 12:41:03
Øhhhhh, hvad med de appelsinskaller?

  -   2021-10-14 18:23:16
Dejlig fromage🥳

  -   2021-03-19 14:36:58
Der mangler at appelsinsaften skal opvarmes før husblassen kommes i - hvordan skulle den ellers afkøles før den kommes i æggemassen.

  -   2021-01-06 15:58:20
Rigtig dejlig Appelsinfromage Altid populær herhjemme.

  -   2018-01-13 10:16:49
Hvorfor er der ingen forslag til hvad man kan nyde af drikkelse til citonfromagen ?

  -   2017-12-30 06:47:41
Det er en rigtig god fromage alle her hjemme er ville med den

  -   2017-11-27 13:48:42
Lækker, og nem at lave, men næste gang vil jeg bruge mindre æggehvide da det smager meget igennem....

  -   2016-01-24 16:30:03
Super god og nem at lave.

  -   2015-07-14 18:33:17
Har netop lavet fromagen, og stillet den i køleskabet. Skal først spises i morgen. Den smager rigtig godt.

  -   2015-04-13 14:26:40
Super nem, smager vidunderligt.

  -   2015-01-29 18:45:12
Kan den laves dagen før?

  -   2015-01-25 14:42:16
Lavede den for første gang i går til gæster.Var noget spændt på at arbejde med husblas, men det var jo ikke svært. En frisk og luftig dessert, som alle roste. Den skal helt sikkert på bordet igen

  -   2015-01-17 14:23:04
Dejlig fromage og nem at lave så de der er voksne og ikke kan læse den skal have skolepenge tilbage og bruge dem på et års husgerning.

  -   2014-12-19 15:21:00
Jeg har netop lavet denne helt skønne fromage og den smager himmelsk og er bestemt lige at gå til. Et stort 10 tal og en glædelig jul herfra.

  -   2013-01-07 12:20:59
Til Gunilla. Kan du ikke læse opskrift. Der står jo udførligt sukkeret skal piskes med ægget og husblassen smeltes langsomt i frugtsaften. Opskriften er god nok

  -   2012-10-20 19:23:04
en dårlig opskrift i forhold til andre - den er ikke udførlig nok - hvad gør man f.eks. med sukkeret og hvornår skal det i - og skal husblasen varmes eller ? - den er mangelfuld

  -   2012-04-25 20:02:17
Super hurtig nem og velsmagende appelsinfromage.. :O) Kan absolut anbefales..

  -   2012-02-28 22:20:39
Rigtig god letforståelig opskrift. Ingen grund til "tilpasningers" her. Nyd den!

  -   2011-04-15 11:57:15
Skønnnnnnnnnn Fromage!!

  -   2011-03-02 16:44:22
Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i frugtsaft - let opvarmet, ikke? Når massen kan "bære" - en sporvogn? Hvad f---- menes der. Mængden af saft er meget forskellig fra appelsin til appelsin, så et dL mål var på sin plads. Dårlig opskrift

  -   2010-12-31 11:33:29
Da jeg er diabetiker skifter jeg sukker ud med flydende sød og fløden er så den 19% Milda fløde derved sparrer jeg både på fedt og sukker og har nu også mulighed for at få en dessert

  -   2009-08-16 20:06:42
super lækker og nem fromage og ungerne elsker den

  -   2008-05-04 16:07:44
Hvis man vil spare på kaliorierne, så giver det da ingen mening at lave fromage, da æggeblommer og sukker da ikke ligefrem slanker, så hvorfor undlade fløden?!?

  -   2008-03-31 12:24:02
et lille tip...undlad flødeskummet og fromagen blver "engleagtig" ihvertfald let og meget luftig..og kalorierne skal vi jo tænke på..så piskefløden benyttes som pynt og i en skål ved siden af.

  -   2008-03-29 12:21:08
Jeg brugte ca. 1 dl. af både saft og skal.