grovboller med kærnemælk

grovboller med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 32 Personer

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød, boller og kiks

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : SteffenZ

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
1 dl.vand
7 dl.økologisk kærnemæl
1 økologisk æg
300 g.økologisk 5-korns blanding (lægges i blød i vand i 12 timer)
2 spsk.økologisk honning
2 tsk.salt
1 kg.økologisk hvedemel
 
 Pensling af bollerne:
1 æg
1 dl.mælk
 
Opskrift:
Stil 5 korns blandingen i blød i vand i 12 timer.

Udrør gæren i vandet og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt kærnemælk og rør det godt sammen. Tilsæt honningen og 5-korns blandingen og rør det hele sammen til honningen er smeltet og dejen er lind. Tilsæt melet lidt af gangen. Når dejen er godt sammenblandet, stilles den til hævning et lunt sted under et fugtigt viskestykke. Hæver 1.5 time.

Tænd ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (almindelig ovn)

Form bollerne med to skeer på bagepapir på en bageplade. Pensel med mælke/æggeblandingen.

Bagetid: ca. 20-25 min.

Bollerne er meget luftige og lette og dette skyldes at dejen er forholdsvis lind og klistret.

Tips: I stedet for 5-kornsblandingen kan man med fordel bruge "stenalderbrød" blanding, det smager også lækkert! Kan købes stort set overalt i velassorterede butikker.





karakterer:
Opskriften er vist 7055 gange,
og udskrevet 79 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-02-01 22:00:14
Ser at jeg har glemt at nævne ægget efter melet i oprskriften. Det skal blandes sammen med kærnemælken! Er dog ikke absolut nødvendigt at tilsætte, men giver en god sprød skorpe :-)